trochę inny wątek ;)

Patrol, Pickup, Terrano, Navara, Pathfinder

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Igor V8

Re: trochę inny wątek ;)

Post autor: Igor V8 » czw lip 23, 2009 9:50 pm

krzys6505 pisze:ale jest pewne, że nie jestem Twoim synkiem.
Po czym tak wnioskujesz ?? :o :o :o
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

krzys6505

Post autor: krzys6505 » czw lip 23, 2009 9:56 pm

po matce

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » czw lip 23, 2009 10:01 pm

krzys6505 pisze:po matce
Oki ...
... ale gdzie ojciec ??

:)21

krzys6505

Post autor: krzys6505 » czw lip 23, 2009 10:17 pm

Pytałeś o wniosek.
Odpowiedź dostałeś.
A tak przy okazji to gdzie te skrzynie do Y60 czy coś przeoczyłem?

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » czw lip 23, 2009 10:19 pm

krzys6505 pisze: A tak przy okazji to gdzie te skrzynie do Y60
nie ta wiara Panie ....
nie ten kościół :)21

Ja tylko zbieram zamówienia na nowe całe Y60 w 4.2

krzys6505

Post autor: krzys6505 » czw lip 23, 2009 10:24 pm

Jestem ateistą i tylko pytam bo był temat zadany przez Cię. Ale jeśli to Ci przeszkadza że pytam to sorki. Se zrobie sam :)13

krzys6505

Post autor: krzys6505 » czw lip 23, 2009 10:32 pm

A kto pamięta ile stron miał wątek List do dealera Navara lub coś podobnego?
Czy mamy szansę go pobić?

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Post autor: Ba » czw lip 23, 2009 10:42 pm

No tak, pewnie takiego zapisu żadna hiena nie podpisze. Ale chodzi o to aby takiemu to zaproponowac, po tym jak sie zarzeka handlarzyna na wszelkie świętości, że nie kręcony. Chodzi o uczciwość.

Btw. Igor znowu sprytnie umiescil ogloszenie na forumie :P
tel: 600298546

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » czw lip 23, 2009 11:08 pm

Igor909 pisze:
krzys6505 pisze: A tak przy okazji to gdzie te skrzynie do Y60
nie ta wiara Panie ....
nie ten kościół :)21

Ja tylko zbieram zamówienia na nowe całe Y60 w 4.2
To w końcu na co dokładnie? Serio pytam, bo cyferki 4 i 2 przedzielone kropką jakieś takie magiczne są :)
"Nic od Was nie można się dowiedzieć (każdy dla siebie, zakłamane chamy)"

Awatar użytkownika
decc
Lokalizacja: Radziejowice - okolice, Patrol Y60 '89 krótki, RD28T'98 TD-6 intercooler, OME+2" @MT33"

Post autor: decc » czw lip 23, 2009 11:50 pm

krzys6505 pisze:
Mroczny pisze:a wystarczy 100pln i wizyta w pierwszej lepszej stacji kontroli pojazdów oraz współudział w badaniu
:roll:
A to racja ale wracamy do źródła czyli że kupiec nie wchodzi pod samochód bo nie wie na co patrzeć. To rzeczoznawca po pewnym "okresie" użytkowania mówi mu na co patrzeć. A dziury jak ruskie czołgi!
Hmmmmmmm... a mnie zastawia jedna rzecz. W przypadku czegoś tak specyficznego jak grat do terenu, to aż się prosi, żeby coś nie coś poczytać. Chociażby o jeździe w terenie - a wtedy już się człowiek dowiaduje, że są jakieś sprzęgiełka, że jest jakiś reduktor, itp. i to powinno nasuwać średnio inteligentnemu kolesiowi pewną myśl: skoro auta terenowe mają jakieś takie dziwne badziewia, to może się powinno je sprawdzać przy zakupie, a w takim razie popytam może gdzieś, co dokładnie posprawdzać. A wtedy by na pewno natrafił na "sprawdź czy rama nie jest przerdzewiała, najlepiej postukaj czymś w nią, ciołku".
Dlatego trochę mnie dziwi ta sprawa.

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » pt lip 24, 2009 12:11 am

Firmy ASM z Poznania nie udało mi się znaleźć w necie, chociaż auta z charakterystycznym czerwonym bieżnikiem na karoserii widywałem już wcześniej w ogłoszeniach. Znalazłem za to inną firmę z Poznania:

http://moto.allegro.pl/item685653850_ni ... nalny.html

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » pt lip 24, 2009 7:45 am

decc pisze:Firmy ASM z Poznania nie udało mi się znaleźć w necie, chociaż auta z charakterystycznym czerwonym bieżnikiem na karoserii widywałem już wcześniej w ogłoszeniach. Znalazłem za to inną firmę z Poznania:

ta firma to zawodowcy Panie, sam u nich podnosiłem mojego, nie chcę żeby zabrzmiało to jak reklama, ale naprawdę znają się na terenówkach a Patrol to ich konik. teraz chłopaki zrobili dwie takie same zmoty i jezdzą i wygrywają wszystko - no chyba, że maszyna klęknie
bo Patrol wysoki i szeroki musi być :)

Awatar użytkownika
iras01

Kontaktowanie:

Post autor: iras01 » pt lip 24, 2009 7:50 am

Ba pisze:No tak, pewnie takiego zapisu żadna hiena nie podpisze.
Zejdz na ziemie !! w prawie kazdej umowie pisze ze KUPUJACY ZNA I AKCEPTUJE STAN TECHNICZNY AUTA !! !! !!
Gr 850Nm mi sie marzy :)

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Post autor: sebson » pt lip 24, 2009 9:09 am

decc pisze:
krzys6505 pisze:
Mroczny pisze:a wystarczy 100pln i wizyta w pierwszej lepszej stacji kontroli pojazdów oraz współudział w badaniu
:roll:
A to racja ale wracamy do źródła czyli że kupiec nie wchodzi pod samochód bo nie wie na co patrzeć. To rzeczoznawca po pewnym "okresie" użytkowania mówi mu na co patrzeć. A dziury jak ruskie czołgi!
Hmmmmmmm... a mnie zastawia jedna rzecz. W przypadku czegoś tak specyficznego jak grat do terenu, to aż się prosi, żeby coś nie coś poczytać. Chociażby o jeździe w terenie - a wtedy już się człowiek dowiaduje, że są jakieś sprzęgiełka, że jest jakiś reduktor, itp. i to powinno nasuwać średnio inteligentnemu kolesiowi pewną myśl: skoro auta terenowe mają jakieś takie dziwne badziewia, to może się powinno je sprawdzać przy zakupie, a w takim razie popytam może gdzieś, co dokładnie posprawdzać. A wtedy by na pewno natrafił na "sprawdź czy rama nie jest przerdzewiała, najlepiej postukaj czymś w nią, ciołku".
Dlatego trochę mnie dziwi ta sprawa.
Topienie w błocie się modne stało...Gość się poprostu napalił na auto.
Piekna skorupa go olśniła i wtopił, zapomniał pod auto wejść, bo przeciez poco?! Takie solidne auto...na polskie drogi akurat, tak mysli sobie człowiek co nie miał styczności z terenówka, co nieraz miałem okazje doświadczyc od ludzi przypadkowo napotkanych ludzi zadających moim zdanie smieszne pytania.

Widziałem ostatnio u znajomego w warsztacie Patrola za 13tys. Tragedia!!! Auto pozornie wygladało z zewnątrz całkiem przywoicie, ale po dalszych ogledzinach oczy mozna było przecierać ze zdziwienia!!!
Rama do wymiany, blacharka kompletna do zrobienia, motor się po kilku kilometrach rozsypał, mosty w proszku i długa lista innych wiekszych lub mniejszych rzeczy. A już nie wspomne o pakiecie startowym, który klient miał zamiar zrobić.
Gość się załamał, przerosło go te auto, nie dziwie się, jak dotad wpakował koło 20tys na same naprawy a to nie koniec :)21

Zreszta sami wiecie,ż nawet Patrol w przyzwoitym stanie, wymaga minimum 2-3 tys na drobne naprawy.
Wiec może dla kogoś kto z plaskacza się przesiadł, to szok musi być!!

Dla mnie ten przypadek, to zwykły objaw napalenia się!! Brak wiedzy i choćby zasięgniecia informacji o przypadłosciach auta. Co było nastepstwem, zakupu auta w tragicznym stanie.
Oczywiscie wspólwinny jest również sprzedawca auta bo widać tu wyrazna premedytacje typowego polskiego badylarza-przekreta.
Taki polski lajf!! Nic nowego, a człowieka szkoda...Ja też bym się wk....ł :evil:
Nissan Patrol

Awatar użytkownika
kosa20
Kontaktowanie:

Post autor: kosa20 » pt lip 24, 2009 2:07 pm

sebson pisze: Dla mnie ten przypadek, to zwykły objaw napalenia się!! Brak wiedzy i choćby zasięgniecia informacji o przypadłosciach auta. Co było nastepstwem, zakupu auta w tragicznym stanie.
Oczywiscie wspólwinny jest również sprzedawca auta bo widać tu wyrazna premedytacje typowego polskiego badylarza-przekreta.
Taki polski lajf!! Nic nowego, a człowieka szkoda...Ja też bym się wk....ł :evil:
w zasadzie nic dodać nic ująć.
Koleś pisał, że wszystko było ładnie zamalowane, ale jeśli tylko popatrzył pod spód i nie dotknął...
Pytanie jaką ściemę mu zafundowano ?

Jeszcze raz kłania się sprawdzanie auta w innym serwisie, albo kupowanie z mechanikiem. Nawet jeśli nie zna niuansów aut 4x4 to tego typu babole i inne zostaną wyłapane.

baka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: baka » sob lip 25, 2009 4:35 pm

decc pisze:Firmy ASM z Poznania nie udało mi się znaleźć w necie, chociaż auta z charakterystycznym czerwonym bieżnikiem na karoserii widywałem już wcześniej w ogłoszeniach. Znalazłem za to inną firmę z Poznania:

Firma car tech 4x4 to porządna firma. Chłopaki znają się na rzeczy, zwłaszcza na patrolach. Mają też dużo używanych ( czytaj: tańszych) części.

Co do głównego wątku.
Wydymany jeżeli się nie zna - to niech przed kupnem podjedzie do stacji kontroli pojazdów i niech diagnosta sprawdzi. Albo niech pojedzie z mechanikiem lub kimś co się trochę na samochodach zna. Przecież od dawna wiadomo, że w używanych samochodach "cuda się" zdarzają i roji się od cwaniaków. Natomiast dymający chce sprzedać jak najdrożej i używa wszelkich sztuczek aby to osiągnąć. Czy robi to zgodnie z prawem i czy etycznie - to już zupełnie inny problem.
Jeżeli opisywana przez wydymanego sytuacja jest prawdziwa, to jest to ewidentny "wałek" . Wydymany niewiele wskóra jeżeli podpisał się na umowie kupna sprzedaży gdzie jest zapis "kupującemu jest znany stan techniczny pojazdu i nie wnosi z tego tytułu żadnych roszczeń".
Nie mniej jednak, nie popieram działań dymającego.
PS.
Jestem z Poznania i nie znam opisywanej firmy !!

Awatar użytkownika
rabarbar_pn

Post autor: rabarbar_pn » sob lip 25, 2009 4:53 pm

no i tu się zgadzam z przedmówcą, ale czemu nikt nic nie wie o tej profesjonalnej firmie z Poznania??? pewno to firma "nie daj się", ale cały czas czekam, na choć jedną osobę, która powie cokolwiek na ich temat z pierwszej ręki.
bo Patrol wysoki i szeroki musi być :)

Awatar użytkownika
mayer

Post autor: mayer » sob lip 25, 2009 9:06 pm

Halo panie ale nie mieszaj Maneya i jego ekipy do watku o takim gównie. Bo ktoś moze pomysleć ze mają coś wspólnego z tym czarnym syfilisem.
Ja akurat u Maneya swoją padline robiłem i był JEDYNYM który potrafił ozywić mój silnik - a trzech naprawde doswiadczonych mechaników się poddało.
O Maneyowych sprzętach zmotach i robocie złego słowa powiedzieć nie dam.
Za terminowość... ktoś mu pewnie kiedyś nakopie ;) :)21
Bierz życie tak by na Twoim pogrzebie nawet grabarz płakał...

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Post autor: sebson » sob lip 25, 2009 9:13 pm

Z tego co pamietam, to gość z Poznania co sprzedaje te Padliny, ma nick na allegro Szymon 2333...coś takiego, co zapewne firma nie można tego nazwac !! Po opisie w aukcji widac, że to sciema...
Nissan Patrol

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » sob lip 25, 2009 9:34 pm

mayer pisze:

Halo panie ale nie mieszaj Maneya i jego ekipy do watku o takim gównie. Bo ktoś moze pomysleć ze mają coś wspólnego z tym czarnym syfilisem.
Ja akurat u Maneya swoją padline robiłem i był JEDYNYM który potrafił ozywić mój silnik - a trzech naprawde doswiadczonych mechaników się poddało.
O Maneyowych sprzętach zmotach i robocie złego słowa powiedzieć nie dam.
Za terminowość... ktoś mu pewnie kiedyś nakopie ;) :)21
Dobra sorki, tak mi się skojarzyło, przez tą laleczkę na antenie CB :)21

baka
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: baka » ndz lip 26, 2009 10:30 am

sebson pisze:Z tego co pamietam, to gość z Poznania co sprzedaje te Padliny, ma nick na allegro Szymon 2333...coś takiego, co zapewne firma nie można tego nazwac !! Po opisie w aukcji widac, że to sciema...
zobaczcie tutaj:
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... pSt=1&p=10

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » ndz lip 26, 2009 12:15 pm

baka pisze:
sebson pisze:Z tego co pamietam, to gość z Poznania co sprzedaje te Padliny, ma nick na allegro Szymon 2333...coś takiego, co zapewne firma nie można tego nazwac !! Po opisie w aukcji widac, że to sciema...
zobaczcie tutaj:
Powinien sobie słownik ortograficzny kupić...

To prawdopodobnie wygląda tak, że koleś wynajduje za granicą jakieś tanie auto, pewnie w granicach 2 tys. euro max. Przyprowadza, "profesjonalnie okleja", zakłada nowe(?) gumy BFG, do których ma wyraźny sentyment sądząc po naklejkach :wink: , wykonuje kilka niezbyt kosztownych przeróbek (fotele ze szrotu, podcięcie nadkoli, snorkel z laminatu, CB, itp.), ewentualnie łata dziury i wciska to nieznającym się kompletnie napaleńcom. Zauważcie, że takie auto faktycznie przyciąga uwagę wśród kilkudziesięciu "zwykłych" parchów wystawionych na allegro. Do tego koleś zapewne reklamuje siebie jako "profesjonalny warsztat" albo coś w tym stylu, więc ludzie dają się nabierać.

Awatar użytkownika
decc

Post autor: decc » ndz lip 26, 2009 12:21 pm

baka pisze:
zobaczcie tutaj:
A ja bym chciał wiedzieć ile cm jest pomiędzy tylnymi kołami, a progami, bo na zdjęciach wygląda jakby się prawie stykały. :wink:

Awatar użytkownika
sebson
Kontaktowanie:

Post autor: sebson » ndz lip 26, 2009 2:48 pm

baka pisze:
zobaczcie tutaj:
No to co?!
Skoro mamy oprawce, to możemy zacząć piętnowanie delikwenta :)21
Coś w stylu nie polecam...i już :)3
Dla przyszłych nabitych w butelke :)21
Nissan Patrol

Awatar użytkownika
bredfan

Post autor: bredfan » ndz lip 26, 2009 2:56 pm

:lol: "śmietankowe siedzenia" :lol: