EGR w Patrolu Y60
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
EGR w Patrolu Y60
Witam wszystkich, jako nowy mam może głupie pytanko jakie i czy są korzyści z wywalenia EGR z Y60-tki?
Nissan Y60 33x12,5 R15 lift 2" i początek motania 

Re: EGR w Patrolu Y60
Jaki nowy takie pytanie

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
- jestem tu nowy...
Jak bym nazywał się Adam Słodowy to bym się nie pytał 

To zmień nazwisko i imięszyderax pisze:Jak bym nazywał się Adam Słodowy to bym się nie pytał

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
bo założy nowe konto
i sie zdziwi ,ze nie zadziała )

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
O by było na tyle jeśli chodzi o odpowiedz na pytanie zadane w temacie pełen szacun.
Temat można zamknąć.

Nie ty decydujeszszyderax pisze: Temat można zamknąć.

4 posty, a aspiracje jak na admina 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
Tak jak przenikliwie zauwazyles nie jestem adminem i nie mam takich aspiracji,zadalem poprostu pytanie a jak nie chceszcz czy nie wiesz to nie odpowiadaj.
Chyba, ze piszesz dla samej przyjemności pisania. Jak narazie nic nie wniosles do tematu
Chyba, ze piszesz dla samej przyjemności pisania. Jak narazie nic nie wniosles do tematu

Przyłazisz tu i w sowojm zadufaniu i chamstwie nawet nie sprawdzisz czy nie ma na forum na to odpowiedziszyderax pisze:Tak jak przenikliwie zauwazyles nie jestem adminem i nie mam takich aspiracji,zadalem poprostu pytanie a jak nie chceszcz czy nie wiesz to nie odpowiadaj.

-
- jestem tu nowy...
Twoja elokwencja mnie przeraża
a jak bym nie szukał to tez bym nie pytał. Znalazłem kilka wątków w temacie EGR ale żaden nie rozwial mych wątpliwości. A od chamow to możesz wyzywac eeeee szkoda gadać.

Tu się pisze a nie gadaszyderax pisze:Twoja elokwencja mnie przerażaa jak bym nie szukał to tez bym nie pytał. Znalazłem kilka wątków w temacie EGR ale żaden nie rozwial mych wątpliwości. A od chamow to możesz wyzywac eeeee szkoda gadać.

...cóż , w sobotę już nie bedzie topicu , ale ... jeszcze nie wszyscy śpią 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
- jestem tu nowy...
Moze i lepiej temat służy tylko tym co maja kłopoty ze snem
i z ...

nie martw sie , rano go już nie będzie
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
po kilkuset tysiącach kilometrów? żadne, silnik i tak już jest totalnie zasyfiony tym gównem z egr-a.szyderax pisze:Witam wszystkich, jako nowy mam może głupie pytanko jakie i czy są korzyści z wywalenia EGR z Y60-tki?
Familijny niedzielny turysta.
Ciepły sik i ziew na drogę.
Ciepły sik i ziew na drogę.
Wywal to, nie ma sensu, korzyści zero. Było pisane w innym tematach, że to takie bele co tylko, a jak coś jest bele to można upie...uwalić 

CHARIOT Rally Team 4x4
-
- jestem tu nowy...
Widziałem w innych działach ale w Nissanie nie doczytalem, za dużo na ten temat nie było napisane, wiec chciałem się dopytac. Temat wywalenia tego urzadzaka zapodal mój znajomy, który zajmuje się przygotowaniem autek to off roadu. A ja jak bym miał mało na głowie chciałem to skonsultować z osobami, które to już przerabialy i porównać opinie. Jeszcze raz dzięki 

Jeżeli przygotowuje auta do off-road'u to po co się pyta? 
Wywalić wszystko co nie potrzebne, połowa instalacji elektrycznej w patrolu jest zbędna
Wywalić EGR i puścić pustą rurę, będzie lepiej.

Wywalić wszystko co nie potrzebne, połowa instalacji elektrycznej w patrolu jest zbędna

Wywalić EGR i puścić pustą rurę, będzie lepiej.
CHARIOT Rally Team 4x4
-
- jestem tu nowy...
Nie on się pyta tylko ja
on się dziwil, ze jeszcze mam to zamontowane. A jakie odczuliscie zmiany po wywaleniu EGR? Czy wskazane jest po wykonaniu tego zabiegu wyczyszczenie układu dolotowego?

najprościej zaślepić egr przy zaworze - 5 minut roboty , różnicy w pracy silnika nie zauwazyłem żadnej , wyczyścisz sobie układ przy jakijś tam okazji - jest troszkę roboty bo nagar schodzi trudno, mi nie chcialo się całego rozbierać
Samurai 1.3->Patrol GR Y60 2.8 ->Suzuki Jimny 1.3
-
- jestem tu nowy...
KarolSawiak pisze:najprościej zaślepić egr przy zaworze - 5 minut roboty , różnicy w pracy silnika nie zauwazyłem żadnej , wyczyścisz sobie układ przy jakijś tam okazji - jest troszkę roboty bo nagar schodzi trudno, mi nie chcialo się całego rozbierać
Tak i tez zrobię jak będę miał chwile czasu, dzięki.

Odrazu proponuje zdjac kolektor ssący, nie uwierzysz ile w nim może być nagaru naniesionego przez EGR. Ja wyciołem wszystko co z EGR-em związane, po co wozić zbędne balasty.
Były dwa 260, jedno D22,, chwilowo jest Pickup D40 ,i Parchol Y61