Witam Was wszyskich.
Zgodnie z tradycją i zasadami tego forum przedstawię się.
Na imię mam Piotr. Pochodzę z okolic Opola i od miesiąca jestem posiadaczem tej Vitarki.
Wersja hiszpańska.
Rok produkcji 1996 .
silnik 16, 16V
kolor granat metalic
Wersja z twardym dachem.
Auto sprowadzone z Niemiec. Oryginalny przebieg 130 tyś. ( jest książka serwisowa z potwierdzonymi wpisami z przeglądów. Przed zakupem wpisy sprawdzone w ASO Suzuki w Niemczech ) . Jak każda lub większość Vitar podrdzewiała ( widać to na fotach i tam gdzie nie widać też jest ).Obecnie w trakcie remontu blachy. Rozebrana doszczętnie Nim kupiłem szukałem rok i oglądnąłem ponad dziesiąt aut więc wiedziałem czego mogłem się spodziewać. Jako dobrą stronę tego dramatu upatruje w tym że auto nie było wcześniej naprawiane blacharsko więc niespodzianek więcej być nie powinno.
CO TERAZ :
- obecnie remont blachy ( wstawione progi z profila 100x 40 ) i lift budy ok 4-5 cm przy okazji robienia blachy
- snorkel by allegro już jest i się montuje przy okazji prac blacharskich
- następnie lakiernik ( kolor pozostanie bez zmian )
- lift zawiechy merc/samara lub EMU albo IRONMAN jak się dogadam z kolegą z USA żeby mi poszukał w dobrych
pieniądzach a podobno da się wyrwać nowy klp za ok 180$.Presyłkę będę miał FREE
- oponki ( już mam ) YOKOHAMA GEOLANDAR MT 30X9,5 R15 , felgi alu 15"x 7"
- no i na montaż czekają już też gadżety typu CB radio, dodatkowe światło robocze na tył, orurowanie przód + 2 halogeny
W DALSZYCH PLANACH ( związane jest to wiadomo z budżetem )
- konkretne zderzaki przód i tył ( przód pod wyciągarkę )
- wyciągarka
- bagażnik na dach z dodatkowymi halogenami
- pewnie jeszcze się coś urodzi
Poniżej foty mojej vitki.
Pewnie jak każdy NOWY starać się będę nie być za bardzo upierdliwy w zadawaniu pytań z serii:
- co to ?
- po co ?
- dlaczego ?
ale jeżeli nawet się takie pojawią to proszę o wyrozumiałość.
Pozdrawiam
Piotr