3.3 turbo pompka do odpowietrzania pompy wtryskowej?
Moderator: Kosiarz
3.3 turbo pompka do odpowietrzania pompy wtryskowej?
Cześć, może się już to zylion razy przewijało na formu ale:
Jak zregenerować/ gdzie kupić części / gdzie znaleźć zamiennik ręcznej pompki do odpowietrzania pompy wtryskowej?
Jak ją wykręcam to leje jak cholera na boki przy pompowaniu.
Kto coś wie to proszę o pomoc.
pozdro
Jak zregenerować/ gdzie kupić części / gdzie znaleźć zamiennik ręcznej pompki do odpowietrzania pompy wtryskowej?
Jak ją wykręcam to leje jak cholera na boki przy pompowaniu.
Kto coś wie to proszę o pomoc.
pozdro
Re: 3.3 turbo pompka do odpowietrzania pompy wtryskowej?
nie wiem czy w turbo jest taka sama jak w 3,3 d ale do 3,3d podchodzi od ciagnika ursus c330 i kosztuje cos kolo 40zł
- Peepuck!
-
- Kontaktowanie:
Są identyczne. Skontaktuj sie z Fazim 

Chcę być dezerterem, który ma SZANSĘ POWODZENIA
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
K160/260 sd33 +3" 35Bfg
Forester 2,0
fajnie dzięki chłopaki,
widzę że się ludzie nudzą w ten mróz i siedzą przy kompach,
a mnie szlag trafia bo bio dizel z orlenu mi w zbiorniku chyba zamarzł;////
widzę że się ludzie nudzą w ten mróz i siedzą przy kompach,
a mnie szlag trafia bo bio dizel z orlenu mi w zbiorniku chyba zamarzł;////
Żeby było śmieszniej - dosłownie 2 minuty temu zadzwonił do mnie kolega i powiedział, że mu teżQdłaty pisze:...a mnie szlag trafia bo bio dizel z orlenu mi w zbiorniku chyba zamarzł;////

W d22 - i też z Orlenu

Popierajmy krajowe wyroby

A pompka tak jak mówią Koledzy - od ursusa jest gitara - kolega w 3,3d właśnie taką założył i chwali.
XJ >Y60->Ranger->KJ->P3
dobrze że w drugim parchu mam chyba inne paliwo bo zapalił od razu, profilaktycznie do zbiornika poszło 5% etyliny bo jak jutro dniówkę stracę bo nie zapali to #@$#$%^&&^$%. a w ogóle to jest fajnie:)))
-
-
zdaje się ze od wszystkich starszych rolniczych silników będzie pasowała bo mam
w agregacie prądotwórczym Andoria też taką
i w agregacie z silnikiem od MB123 też jest taka
w agregacie prądotwórczym Andoria też taką
i w agregacie z silnikiem od MB123 też jest taka
Ten kto wolny nad swym losem nie płacze
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
Lepsze Polskie gówno w polu,niźli fiołki w Neapolu
no szalona chyba zaryzykuję łahahaha
Qdłaty pisze:dobrze że w drugim parchu mam chyba inne paliwo bo zapalił od razu, profilaktycznie do zbiornika poszło 5% etyliny bo jak jutro dniówkę stracę bo nie zapali to #@$#$%^&&^$%. a w ogóle to jest fajnie:)))
a poco był Ci ten drugi Parch nie lepiej dla zdrowia i prtfela przy jednym było zostać

GR Y60 + Gaz69 = Meksyk
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
...a mnie nic nigdy nie wybucha i zdanżam na czas .
samochodów nigdy za wiele
)) teraz ten co zapala(?) musi iść do ludzi. dzisiaj -23 i znowu zapalił. doobry patrol dooobry 

Potwierdzam, orlen zamarza a a filtr paliwa zalepia ogromną ilością parafiny.
SD33 ma tą zaletę że filtr paliwa jest nadciśnieniowy, a nie jak w wozach z pompą rotacyjną, podciśnieniowy. Oznacza to, że paliwo jest przez filtr przepychane za pomocą pompki wstępnej, a nie zasysane. Do tego podstawa filtra przykręcona do silnika i powrót paliwa idący przez podstawę filtra, zawsze to trochę ciepła idzie na filtr.
U mnie z pompki też się leje przy pompowaniu, ale jakoś bardzo to w odpalaniu nie przeszkadza.

U mnie z pompki też się leje przy pompowaniu, ale jakoś bardzo to w odpalaniu nie przeszkadza.

przeszkadza nie przeszkadza ale jak można za 24 PLN zlikwidować problem smrodu ropy na rękach i plamy pod autem to fajna sprawa. tak nawiasem mówiąc rd28t zapala z rotacyjną a sd33t w naprawdę doskonałym stanie zaniemówił- tyle że jest pełen bio z orlenu;/
Dobre akumulatory, świece i rozrusznik potrzebny, gaz co najmniej do połowy, kręcę jakieś 10-20 sekund i odpala.

a nie chwaliłem się? chyba nie. dzisiaj w ramach radości że jest już tylko minus 14 i bacznej obserwacji zawartości słoika ( paliwo co jest w aucie) stwierdziłem, że pohuśtam zamieszam, wsadzę dwa aku ( więcej niż 45AH co zwykle palą mą 160tke:)) i wiecie co? CUD- zapalił heheh
cóż za zapach, dźwięk- cudownie no po prostu cudownie
cóż za zapach, dźwięk- cudownie no po prostu cudownie
45Ah do dobre do Tico są. 72-74Ah i 680A rozruchu to minimum.
a to ja wiem że to daje prądu tyle co na radio i wycieraczki:) ale juz tak od dawna zasuwa:)
a co pan powie na to? chevy 5.7 v8 35Ah z malucha? i pali?
wszytko zalezy od konstrukcji silnika. oczywiście diesel musi mieć prąd i już. ale to jako ciekawostka.
a wracajac do parcha to nie powinny być aby 2x 90Ah?
a co pan powie na to? chevy 5.7 v8 35Ah z malucha? i pali?
wszytko zalezy od konstrukcji silnika. oczywiście diesel musi mieć prąd i już. ale to jako ciekawostka.
a wracajac do parcha to nie powinny być aby 2x 90Ah?
Rozrusznik zależnie od wersji ma moc 3,2 lub 3,5kW + świeczki każda pobiera około 7A to sobie policz ile potrzeba na przekręcenie wału przy -20.
Benzyna nie potrzebuje tyle prądu, kompresja mała to i lekko się kręci - jakbyś się uparł to korbą odpalisz.

Nie wiem jakie powinny być akumulatory ale u mnie większe się nie mieszczą niż 28cm długości(samoróbka jednego mocowania przez poprzedniego właściciela).
Benzyna nie potrzebuje tyle prądu, kompresja mała to i lekko się kręci - jakbyś się uparł to korbą odpalisz.

Nie wiem jakie powinny być akumulatory ale u mnie większe się nie mieszczą niż 28cm długości(samoróbka jednego mocowania przez poprzedniego właściciela).
niema co liczyć heheh to jasne że to walka z wiatrakami:)
co do benzynowych to zaleta v-ek, miałem ich kilka w życiu i zawsze zapalały nawet na aku wielkości płaskiej bateryjki:) ale to była tylko dygresja.
co do benzynowych to zaleta v-ek, miałem ich kilka w życiu i zawsze zapalały nawet na aku wielkości płaskiej bateryjki:) ale to była tylko dygresja.