Zawieszenie Xj
Moderator: Mroczny
Zawieszenie Xj
Witam jestem nowy na tym forum;] i mam pytanie do doświadczonych osób w tym sporcie.
Moje pytanie; Od jakiego samochodu można dopasować sprężyny-dłuższe od seryjnych "jeepa" by podwyższyć zawieszenia Lift??
I od czego pasują krzyżaki do półosi?
Moje pytanie; Od jakiego samochodu można dopasować sprężyny-dłuższe od seryjnych "jeepa" by podwyższyć zawieszenia Lift??
I od czego pasują krzyżaki do półosi?
Re: Zawieszenie Xj
od Jeepa XJ pasują na 100%mati1066 pisze: od czego pasują krzyżaki do półosi?
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
Na przykład od ZJmati1066 pisze:Od jakiego samochodu można dopasować sprężyny-dłuższe od seryjnych "jeepa" by podwyższyć zawieszenia Lift??
No właśnie, nie możesz kupić jeepowychbredfan pisze:od Jeepa XJ pasują na 100%mati1066 pisze: od czego pasują krzyżaki do półosi?

Oczywiście kupiłbym. Ale niestety w moim mieście nigdzie nie ma i panowie sprzedawcy mówią że się dopasuje coś... ale moim zdaniem od innego modelu chyba nie będą pasować bo jak jest przeznaczony np;dla Forda to tylko dla niego a nie do JEEPA.
Postanowiłem zamówić w jednym sklepie internetowym i teraz pozostało mi czekanie;]
A macie może pomysł jak tanio i w miarę dobrze podnieść zawieszenie??
Postanowiłem zamówić w jednym sklepie internetowym i teraz pozostało mi czekanie;]
A macie może pomysł jak tanio i w miarę dobrze podnieść zawieszenie??
A ten sklep to w Zimbabwe jest, że niby trzeba czekać ?mati1066 pisze: Postanowiłem zamówić w jednym sklepie internetowym i teraz pozostało mi czekanie;]
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
A co to za problem, zamawiasz, płacisz, przesyłają, masz, ew. zamawiasz, przesyłają, płacisz i masz....mati1066 pisze:Postanowiłem zamówić w jednym sklepie internetowym i teraz pozostało mi czekanie;]
A to już zależy o ile i w jakim celumati1066 pisze:A macie może pomysł jak tanio i w miarę dobrze podnieść zawieszenie??

Chciałbym go podnieść do weekendowych wypadów
Mam w planie banowanie resorów a z przodem problem bo nie wiem co robić:( a profesjonalnego Liftu nie opłaca mi się kupować na tą chwile.

Mam w planie banowanie resorów a z przodem problem bo nie wiem co robić:( a profesjonalnego Liftu nie opłaca mi się kupować na tą chwile.
Jak ma być tanio to na przód podkładki lub sprężyny od ZJ, ale sprężyny dadzą więcej liftu i nie wiem czy nie trzeba będzie coś tam dalej kombinować....O ZJ mogę coś więcej powiedzieć, a o XJ tylko tyle.....
OK Dzięki poczytam jeszcze o tych sprężynach od Zj i poczekam na odp od użytkownika, którego poleciłeś;]
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Skąd jestes ?
Ogółem... z ksiezyca spadłeś ?
pierwsze słysze takie nowinki...

Ogółem... z ksiezyca spadłeś ?
pierwsze słysze takie nowinki...

Do likendowych wypadow na macanko pod lasem polecam:
-przód podkladki 2,5" które łatwo zanabedziesz na aledrogo.
-na tył piora z poldka .......... I masz chłopie taniego lifta wystarczajacego do założenia opon 31". I możesz nawet głębiej w las się zapuscic
-przód podkladki 2,5" które łatwo zanabedziesz na aledrogo.
-na tył piora z poldka .......... I masz chłopie taniego lifta wystarczajacego do założenia opon 31". I możesz nawet głębiej w las się zapuscic

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Sprężyny z ZJ w XJ dadzą około 1" liftu
był Muscel , Uaz
jest jeszcze ZJ 4,0 i MATIZ 5,2
jest jeszcze ZJ 4,0 i MATIZ 5,2
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
nowe moze by dały wiecej, ale uzywane dadzą 1-1,5" moze 

- kulkagsx1200
jak koledzy wczersniej pisali - podkladki 2" + 2 piora z poldolota i masz lifta pod kola 30" /9.5 /15 bez ciecia blotników.
jipek bedzie robil spoko w sensie lajtowych wycieczek po wyjebkach roznorakich

jipek bedzie robil spoko w sensie lajtowych wycieczek po wyjebkach roznorakich

jeepniety 
Dodge challenger sxt , hummer h3
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Na przod wrzucasz sprezynki od MB 123 (beczki), a tyl najlepiej tylko klepnac bez dokladania zadnych pior, ktore tylko niepotrzebnie usztywniaja zawieszenie. Sprezyny trzeba z jednej strony troche rozklepac zeby pasowaly na gniazda. 

dołożysz pióro będzie sztywny, tylko klepniesz resory;zaraz usiądą bo swoje lata juz na pewno mają i zaraz bedziesz bulił ponownie kowalowi. Wsadzisz od poldka, zaraz złamiesz,chyba ze mają być tylko na macanko pod lasem
Jeśli chodzi o sprężyny, zamów tutaj http://pospring.pl/ podaj tylko do jakiego liftu i Ci zrbią dobrze
Tylko nie przekraczaj 2" bo sobie nie poradzisz by wszystko zrobc po taniości.

Napewno wytrzymają dłużej w terenie niz cały XJWsadzisz od poldka, zaraz złamiesz,chyba ze mają być tylko na macanko pod lasem

F150 302 V8
eeeeeeee ja trzy razy wymieniałem, a XJ w innych rękach ale nadal hula
A ja założyłem raz - po czterech latach XJ poszedł na skup stali, a resory cały czas trzymają wymiarIgi.Jeep pisze:eeeeeeee ja trzy razy wymieniałem, a XJ w innych rękach ale nadal hula

F150 302 V8
widzisz..... trzeba było założyc do mojego 

Jeden Jeep na sumieniu mi wystarczyIgi.Jeep pisze:widzisz..... trzeba było założyc do mojego

F150 302 V8
- kulkagsx1200
resory z poldolota , bez klepania i 5lat juz trzyma 2" 

jeepniety 
Bmw r100gs gejos

Bmw r100gs gejos

Bo to najlepsiejszy patent i wcale nie jest az tak sztywno jak co niektorzy stekaja. Powiem wiecej, lekko sztywniejszy prowadzil mi sie lepiej. 

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It