więc to 2700 za rd88 Traktował bym z przymrużeniem oka

Moderator: Albert_N
są, tylko że to rodzima produkcjaZun pisze:KeKSikorski pisze:Informacje mam tylko ze strony KAMdiffs. W sprzedaży jest tylko tylna, ale zastanowiłbym się czy dałoby się ją włożyć na przód z zastosowaniem grubszych półosiek. (w sumie nie patrzyłem nigdy jak się kręcą wały, więc nie wiem czy wtedy przednie i tylne koła nie kręciłyby się w przeciwnych kierunkach).?????? Koła będą się kręcić tak jak powinny , bo niby czemu by nie miały
. Problem tylko skad weźmiesz półosie które będą współpracować z kamowska szperą. To jest powód dlaczego u nas z przodu jest arab (zreszta tylny standardowo , i koła się kręcą w dobrym kierunku
) a nie blokada na kształt kamowskiej czy tez oryginalnej suzukowskiej tak jak mamy zrobioną z tyłu. Bo nie ma półosi szczególnie wzmacnianych do przodu z wydłużonym wieloklinem pod przesuwkę
pięknie ale do ceny na stronie 4x4maniac.com nie zawierają podatku vat
A gdzie to wyczytales ? Jak dodasz dop koszyka i przechodzisz do platnosci to cena nadal sie nie zmienia i placisz tyle ile tam jestSalata123 pisze:pięknie ale do ceny na stronie 4x4maniac.com nie zawierają podatku vat
Kurcze skoro się ten kolega mylił to wyprowadź z błędu , ale nie gadając tylko podając jakieś fakty , zrób zdjęcia koronek i przesuwki , weź ją do ręki i spróbuj siłą palca zgnieść . Myśle , że to lepsze niż wciskanie ludzią kitu , że szpera jest robiona przez jedną z największych fabryk chińskich zajmujących się przemysłem motoryzacyjnym , co jest oczywiście jakąś bzdurą.Zibi pisze:
Przy okazji okazało się, że kolega, tak dokładnie opisujący z czego są zrobione poszczególne elementy blokady-podróbki widzial jedynie rok temu zdjęcia chińskiej oferty. I nigdy nie miał jej w rekach. Czyli między bajki mozemy włożyć sprawdzanie twardości za pomocą śrubokręta, no chyba że po ekranie laptopa.
regulamin sklepu :Zun pisze: A gdzie to wyczytales ? Jak dodasz dop koszyka i przechodzisz do platnosci to cena nadal sie nie zmienia i placisz tyle ile tam
Blokada nie jest produkowana w żadnym z chińskich gigantów motoryzacyjnych. Przekazujesz nam zarówno tutaj jak i mi na PW jakieś niesprawdzone informacje niewiadomego pochodzenia . Powtarzam kolejny raz , skoro ja nie mam racji i przesuwka w tej blokadzie jest zrobiona porzadnie łącznie z koronkami to wyprowadź mnie z błędu , udowodnij swoją rację na forum , zrób pozytywny marketing i nakręc taki filmik - wyjmujesz świeżą szpere chińską z pudełka , rozbierz , pokarz koronki , pokarz i pomacaj przesuwke , nałóż pierścien podający powietrze , dmuchnij , daj posłuchać jak ładnie syczy przy 7 barach . Może się mylę , ale jak na razie to mówisz nam tylko , że nie mam racji. Nie jestem alfą i omegą , moge opowiadać bzdury i będę bił się w piersi jeśli to prawda ale przestań mi teraz już zupełnie publicznie wmawiać , że tak nie jest popierając to jedynie bzdetami , które zostały Tobie przekazane przez chinczyka ktory wciska ci towar.Zibi pisze:Jasne, że tak, oczywiście, że mogę być nieobiektywny, sam nie wiem do końca jak do niej podejść. W każdym razie reklamacji nie miałem, ale też nie jest to towar sprzedawany codziennie. Co do producenta to jest to jeden z chińskich gigantów motoryzacyjnych zatrudniający tylko w fabryce kilkanaście tysięcy ludzi. Więc chyba chłamu nie robią.
Ha, przejrzałem jeszcze raz ten filmik, na półeczce za gościem na początku leżą chińskie windy.
Z jakiej pyskówki ? Ani razy nie wyjechałem na Ciebie ani nie obraziłem Ciebie , a le Ty zaczynasz się pomału ekscytować i mnie obrażać. Tego co inni odczytali to nie wiem , bo na razie Ty się tym ekscytujesz , że blokady w ręku nie miałem i testów nie robiłem. Co z tego , że ty blokadę miałeś w ręku jak jej i tak w środku nie widziałeś. Czy kupilem netto , czy brutto bez papierów to nikomu się nie zwierzałem , więc nie wiem skąd możesz mieć jakiekolwiek informacje na ten temat. Boli cię to , że nawet w zakładowym sklepie mozna kupić oryginał w cenie twojej podróbyZibi pisze:Dobra ZUN. Ja się wypisuję z tej pyskówki. Nie zamierzam dyskutować o tym co kto na fotografi zauważył. 99% czytających Twój opis odczytało, jakbyś miał z tym do czynienia. Kupisz to zrobisz test. Ja nie zamierzam, mi wystarczą opienie tych co kupili i jeżdżą. Jak kupisz to słownik ortograficzny dostaniesz gratis. Masz okazje kupować bez papierów w cenach netto - kupuj, ale nie epatuj takimi propozycjami wszystkich.
Motasz sie . Teraz mowisz ze to handlarz. Na pw mowiles ze to koles ktory robi podróby chińskich podrób (brzmi nieźle). Chinczyk przedstawia sie jako fabryka. I nie ma 5 blokad w ofercie tylko 10 ma stronie , gdzie zresztą nie jest kompletna oferta - trzeba by było do nich napisać , prześle ci pełną . I nagle się okaże , że pokrywa się z tą ze strony soongoZibi pisze:No i powielasz te same błędy co ZUN. To jest handlarz ( kilkuosobowa firma) a nie producent. Rahoo ma w ofercie tylko i wyłącznie 5 typów blokad podczas gdy faktycznie już produkują 27. Wysil google więcej. Podpowiem ci amerykańską nazwę - Yukon. Tam też na największych forach trwa dokładnie taka sama dyskusja, kupić chińczyka za 675 USD czy ARB za 200 więcej. I jak na razie na największych forach wygrywa chińczyk. 25 lat dominacji ARB w stanach kończy się, do tego wygasły im prawa patentowe. A jak poczytasz amerykańskie forum piratów to Yukon pod koniec ubieglego roku wypuścił nowy patent dla jeepa, ktory sprzedaje się lepiej niż ARB. I oczywiście ARB juz wypuściło kolejny filmik z testów - ARB kontra YUKON.
Jakiego koloru byla przesuwka w twoim chinczyku i czy byla tych samych gabarytów ?Salata123 pisze:Zun - ja rozbierałem chinskiego lockera mając na stole rozebranego arb'a.
Elemety miedzy blokadami sa wymienne. Różnice są tak minimalne że pomijalne. 99% wnętrzności jest identyczne.
oczywiście nie badałem jej pod mikroskopem elektronowym ale swmiarka owszem
blokady produkuje ta firma http://www........... a rahoo jest tylko marnym podrabiaczem mającym w swojej ofercie tylko bodajże 6 czy 7 blokad. Wykona każdą jesli przyślesz mu orginał i zamówisz minimum 10 sztuk. Jego oficjalna cena to 440 usd a zdjecia nie sa jego tylko soonga. Zresztą ja też zapożyczyłem ze strony soonga bo nie chce mi się każdego szpeja robić osobno i obrabiac.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości