Blokada Samurai jak ARB

Lj, Samurai, Vitara, Jimny

Moderator: Albert_N

Awatar użytkownika
Salata123

Kontaktowanie:

Re: Blokada Samurai jak ARB

Post autor: Salata123 » czw lut 25, 2010 11:08 pm

pięknie ale do ceny na stronie 4x4maniac.com nie zawierają podatku vat :)21

więc to 2700 za rd88 Traktował bym z przymrużeniem oka :)21
Suzuki SJ 410
GG: 1101137
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
Adam.Ż

Post autor: Adam.Ż » czw lut 25, 2010 11:11 pm

Zun pisze:
KSikorski pisze:Informacje mam tylko ze strony KAMdiffs. W sprzedaży jest tylko tylna, ale zastanowiłbym się czy dałoby się ją włożyć na przód z zastosowaniem grubszych półosiek. (w sumie nie patrzyłem nigdy jak się kręcą wały, więc nie wiem czy wtedy przednie i tylne koła nie kręciłyby się w przeciwnych kierunkach).
Ke ???????? Koła będą się kręcić tak jak powinny , bo niby czemu by nie miały :o . Problem tylko skad weźmiesz półosie które będą współpracować z kamowska szperą. To jest powód dlaczego u nas z przodu jest arab (zreszta tylny standardowo , i koła się kręcą w dobrym kierunku :)21 ) a nie blokada na kształt kamowskiej czy tez oryginalnej suzukowskiej tak jak mamy zrobioną z tyłu. Bo nie ma półosi szczególnie wzmacnianych do przodu z wydłużonym wieloklinem pod przesuwkę
są, tylko że to rodzima produkcja :wink:
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt lut 26, 2010 7:43 am

pięknie ale do ceny na stronie 4x4maniac.com nie zawierają podatku vat

więc to 2700 za rd88 Traktował bym z przymrużeniem oka
:o :o No pięknie !!

Przy okazji okazało się, że kolega, tak dokładnie opisujący z czego są zrobione poszczególne elementy blokady-podróbki widzial jedynie rok temu zdjęcia chińskiej oferty. I nigdy nie miał jej w rekach. Czyli między bajki mozemy włożyć sprawdzanie twardości za pomocą śrubokręta, no chyba że po ekranie laptopa.

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » pt lut 26, 2010 10:18 am

Salata123 pisze:pięknie ale do ceny na stronie 4x4maniac.com nie zawierają podatku vat :)21

więc to 2700 za rd88 Traktował bym z przymrużeniem oka :)21
A gdzie to wyczytales ? Jak dodasz dop koszyka i przechodzisz do platnosci to cena nadal sie nie zmienia i placisz tyle ile tam jest ;)
Zibi pisze:
Przy okazji okazało się, że kolega, tak dokładnie opisujący z czego są zrobione poszczególne elementy blokady-podróbki widzial jedynie rok temu zdjęcia chińskiej oferty. I nigdy nie miał jej w rekach. Czyli między bajki mozemy włożyć sprawdzanie twardości za pomocą śrubokręta, no chyba że po ekranie laptopa.
Kurcze skoro się ten kolega mylił to wyprowadź z błędu , ale nie gadając tylko podając jakieś fakty , zrób zdjęcia koronek i przesuwki , weź ją do ręki i spróbuj siłą palca zgnieść . Myśle , że to lepsze niż wciskanie ludzią kitu , że szpera jest robiona przez jedną z największych fabryk chińskich zajmujących się przemysłem motoryzacyjnym , co jest oczywiście jakąś bzdurą.
Świszcząca Suka Stage I
Projekt zakończony , jeszcze tylko kilka poprawek ;)

Awatar użytkownika
szerokimost

Post autor: szerokimost » pt lut 26, 2010 10:37 am

Zun pisze: A gdzie to wyczytales ? Jak dodasz dop koszyka i przechodzisz do platnosci to cena nadal sie nie zmienia i placisz tyle ile tam
regulamin sklepu :
Cena.
Ze względu na międzynarodowy charakter sklepu prezentowane ceny są cenami netto bez podatków (VAT, cła)

ale cena za http://www.4x4maniac.com/product_info.p ... ucts_id=84 jeśli jest nawet netto ale prawdziwa to jest atrakcyjna :)
Samiec

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt lut 26, 2010 1:18 pm

Nie ja mam udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Nie ja też założyłem temat. Moje zanie na temat tej blokady wyraziłem już wcześniej. Niech wypowiedzą się uzytkownicy, jak założę to będe się ja wypowiadał. A TY napisałeś o koronkach z kociego moczu, napisałeś o badaniu śrubokrętem. Pytam jak to zbadałeś skoro na PW napisałeś, że jedyny Twój kontakt z tą blokadą to otrzymana rok temu zresztą od pośrednika oferta mailowa. Poniewaz tą samą ofertę dostałem ja to wiem, że nie ma tam zdjęć wnętrza.

Nie chcę się kłócić na ten temat, kibicowałem Ci jak budowałeś auto, wielokrotnie wypowiadałeś się fachowo. I ceniłem sobie Twoje opinie w wielu sprawach dotyczących suzuki. Ale na miłość boską, nie wypowiadaj się tak stanowczo w trybie oznajmującym na temat towaru, który nie miałeś nawet w rękach. Mońża to było napisać w trybie przypuszczającym. Wszyscy od lat zauważamy, że niektóre chińskie towary to chłam, ale niektóre w ciągu kilku lat zdecydowanie się poprawiły. Chińszczyzna nas zalewa i pewnie w połowie światowy kryzys jest tym spowodowany. I nic na taką globalizację nie poradzimy.

O zakupach poniżej cenny netto jak przypuszczam bez fiskalizacji nawet nie wspomnę. A jesli już to raczej o tym bardzo nie wspominaj.

Awatar użytkownika
st.Medard
Kontaktowanie:

Post autor: st.Medard » pt lut 26, 2010 3:33 pm

Ciekawe czy ktoś testował chińskie podróby. :)21
http://www.youtube.com/v/ewt7f-h8Wn4&re ... edded&fs=1
Zbanowany za komerchę w podpisie "Sklepterenowy.pl"

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt lut 26, 2010 4:50 pm

Masz kłopoty ze wzrokiem? już w drugim poście jest ten link.

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » pt lut 26, 2010 6:12 pm

Proponuje zamknąc temat bo zaczyna sie robić dziwnie a każdy kupujacy blkokade niech sam sobie wybierze co mu pasuje i za ile
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » pt lut 26, 2010 6:33 pm

Zibi z całym szacunkiem , ale nigdzie nie napisałem , że miałem blokadę w ręku i że ją testowałem. Opieram się na tym co rzeczyiwście widać na zdjęciach i filmach. Część z nich jest produkcji ARB , ale jakoś mam więcej zaufania do nich , bo nie sądzę , żeby robili to ze względu na to iż czują oddech konkurencji. Bo jakoś blokad innych producentów testów tego typu nie robią a już napewno nie publikują. Tak czy inaczej w mojej wypowiedzi ani przez chwile nie posłuzyłem się informacjami wyssanymi z palca , w odróżnieniu tak naprawdę od Ciebie :
Zibi pisze:Jasne, że tak, oczywiście, że mogę być nieobiektywny, sam nie wiem do końca jak do niej podejść. W każdym razie reklamacji nie miałem, ale też nie jest to towar sprzedawany codziennie. Co do producenta to jest to jeden z chińskich gigantów motoryzacyjnych zatrudniający tylko w fabryce kilkanaście tysięcy ludzi. Więc chyba chłamu nie robią.

Ha, przejrzałem jeszcze raz ten filmik, na półeczce za gościem na początku leżą chińskie windy. :D
Blokada nie jest produkowana w żadnym z chińskich gigantów motoryzacyjnych. Przekazujesz nam zarówno tutaj jak i mi na PW jakieś niesprawdzone informacje niewiadomego pochodzenia . Powtarzam kolejny raz , skoro ja nie mam racji i przesuwka w tej blokadzie jest zrobiona porzadnie łącznie z koronkami to wyprowadź mnie z błędu , udowodnij swoją rację na forum , zrób pozytywny marketing i nakręc taki filmik - wyjmujesz świeżą szpere chińską z pudełka , rozbierz , pokarz koronki , pokarz i pomacaj przesuwke , nałóż pierścien podający powietrze , dmuchnij , daj posłuchać jak ładnie syczy przy 7 barach . Może się mylę , ale jak na razie to mówisz nam tylko , że nie mam racji. Nie jestem alfą i omegą , moge opowiadać bzdury i będę bił się w piersi jeśli to prawda ale przestań mi teraz już zupełnie publicznie wmawiać , że tak nie jest popierając to jedynie bzdetami , które zostały Tobie przekazane przez chinczyka ktory wciska ci towar.
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt lut 26, 2010 6:50 pm

Dobra ZUN. Ja się wypisuję z tej pyskówki. Nie zamierzam dyskutować o tym co kto na fotografi zauważył. 99% czytających Twój opis odczytało, jakbyś miał z tym do czynienia. Kupisz to zrobisz test. Ja nie zamierzam, mi wystarczą opienie tych co kupili i jeżdżą. Jak kupisz to słownik ortograficzny dostaniesz gratis. Masz okazje kupować bez papierów w cenach netto - kupuj, ale nie epatuj takimi propozycjami wszystkich.

Awatar użytkownika
Stanley16

Post autor: Stanley16 » pt lut 26, 2010 6:59 pm

Panowie spokojnie, zakładając ten temat liczyłem na wypowiedzi osób które na tym jeżdżą, jeździły, miały te "cudeńka w rękach", rozbierały itp. Nie sugerujmy się, że to co chińskie jest do niczego, bo jakby ludzie tego nie kupowali to by tego nie robili, nie jest to jakość najwyższa ale jakaś alternatywa :D Jak założę swoje obie chińskie ARB to się przekonam, a opinie zamieszczę na forum. Pozdrawiam
GMS Team Chełm
www.gmsteam.pl

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » pt lut 26, 2010 7:12 pm

Zibi pisze:Dobra ZUN. Ja się wypisuję z tej pyskówki. Nie zamierzam dyskutować o tym co kto na fotografi zauważył. 99% czytających Twój opis odczytało, jakbyś miał z tym do czynienia. Kupisz to zrobisz test. Ja nie zamierzam, mi wystarczą opienie tych co kupili i jeżdżą. Jak kupisz to słownik ortograficzny dostaniesz gratis. Masz okazje kupować bez papierów w cenach netto - kupuj, ale nie epatuj takimi propozycjami wszystkich.
Z jakiej pyskówki ? Ani razy nie wyjechałem na Ciebie ani nie obraziłem Ciebie , a le Ty zaczynasz się pomału ekscytować i mnie obrażać. Tego co inni odczytali to nie wiem , bo na razie Ty się tym ekscytujesz , że blokady w ręku nie miałem i testów nie robiłem. Co z tego , że ty blokadę miałeś w ręku jak jej i tak w środku nie widziałeś. Czy kupilem netto , czy brutto bez papierów to nikomu się nie zwierzałem , więc nie wiem skąd możesz mieć jakiekolwiek informacje na ten temat. Boli cię to , że nawet w zakładowym sklepie mozna kupić oryginał w cenie twojej podróby ?? To nie powód , żebyś się na mnie wyżywał. I nie epatuje nikogo takimi propozycjami bo to Ty nagle stwierdzasz , że kupuje bez vatu i glejtu jakieś części. Nawet publicznie nie podałem miejsca gdzie kupiłem szpere . Publicznie podałem tylko link do sklepu (mea culpa , ale link do twojego sklepu tez zostal publicznie podany - co lamie zresztą regulamin forum , ale kogo to obchodzi) gdzie taką szperę można kupić za 2700 - błąd , że nie doczytałem iż są to ceny netto , ale brutto to dalej wychodzi 3300 , czyli stówkę drożej niż do niedawna superekstraprimasort szpera produkowana w wielkich fabrykach najlepszego producenta chinskiego. Wiem , do chinczyka dostajemy kompresor , to ma przechylac szale na korzysc chinczyka. Dla mnie nie przychyla , ale jak to powiedzial viperceki - niech kazdy wybiera co chce. I slusznie , forum jest do wyrazania opinii , wiec ja wyrazilem. Ale forum nie jest napewno do reklamy prywatnej , ktora mimo iz twierdzisz ze nie uprawiasz , to jednak wklejasz linki ze swojej strony , a w podpisie masz link do strony gdzie sa promowane twoj towar. Ale lepiej widziec drzazgę u innych niż belke w swoim oku.
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
st.Medard
Kontaktowanie:

Post autor: st.Medard » pt lut 26, 2010 9:39 pm

Producent, proszę bardzo:
http://www.rahoo4x4.com/product_list.asp?bigclassid=29
cena 423,53 usd (EXW)

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » pt lut 26, 2010 10:42 pm

No i powielasz te same błędy co ZUN. To jest handlarz ( kilkuosobowa firma) a nie producent. Rahoo ma w ofercie tylko i wyłącznie 5 typów blokad podczas gdy faktycznie już produkują 27. Wysil google więcej. Podpowiem ci amerykańską nazwę - Yukon. Tam też na największych forach trwa dokładnie taka sama dyskusja, kupić chińczyka za 675 USD czy ARB za 200 więcej. I jak na razie na największych forach wygrywa chińczyk. 25 lat dominacji ARB w stanach kończy się, do tego wygasły im prawa patentowe. A jak poczytasz amerykańskie forum piratów to Yukon pod koniec ubieglego roku wypuścił nowy patent dla jeepa, ktory sprzedaje się lepiej niż ARB. I oczywiście ARB juz wypuściło kolejny filmik z testów - ARB kontra YUKON.

Awatar użytkownika
Salata123

Kontaktowanie:

Post autor: Salata123 » pt lut 26, 2010 11:41 pm

Zun - ja rozbierałem chinskiego lockera mając na stole rozebranego arb'a.
Elemety miedzy blokadami sa wymienne. Różnice są tak minimalne że pomijalne. 99% wnętrzności jest identyczne.

oczywiście nie badałem jej pod mikroskopem elektronowym ale swmiarka owszem
Suzuki SJ 410
GG: 1101137
www.wawa4x4.pl

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » sob lut 27, 2010 12:01 am

Zibi pisze:No i powielasz te same błędy co ZUN. To jest handlarz ( kilkuosobowa firma) a nie producent. Rahoo ma w ofercie tylko i wyłącznie 5 typów blokad podczas gdy faktycznie już produkują 27. Wysil google więcej. Podpowiem ci amerykańską nazwę - Yukon. Tam też na największych forach trwa dokładnie taka sama dyskusja, kupić chińczyka za 675 USD czy ARB za 200 więcej. I jak na razie na największych forach wygrywa chińczyk. 25 lat dominacji ARB w stanach kończy się, do tego wygasły im prawa patentowe. A jak poczytasz amerykańskie forum piratów to Yukon pod koniec ubieglego roku wypuścił nowy patent dla jeepa, ktory sprzedaje się lepiej niż ARB. I oczywiście ARB juz wypuściło kolejny filmik z testów - ARB kontra YUKON.
Motasz sie . Teraz mowisz ze to handlarz. Na pw mowiles ze to koles ktory robi podróby chińskich podrób (brzmi nieźle). Chinczyk przedstawia sie jako fabryka. I nie ma 5 blokad w ofercie tylko 10 ma stronie , gdzie zresztą nie jest kompletna oferta - trzeba by było do nich napisać , prześle ci pełną . I nagle się okaże , że pokrywa się z tą ze strony soongo ;). Dla mnie rownie dobrze gosc od ktorego bierzesz kupowac u rahoo , szczegolnie ze zdjecia na twojej stronie sa identyczne do tych co sa na rahoo . Teraz zaczniemy batalie na to kto od kogo przekopiowal. Mysle ze zeby kogokolwiek przekonac musialbys uzyc jakichkolwiek argumentow. Duzo mi mowiles na pw i tu na forum , ale polowa z tego wyszlo na to ze jest nieprawda , a druga polowa jest niesprawdzona. Bede sie bil w piers jesli masz racje , ale poprzyj to jakimikolwiek dowodami . Nie twierdze , ze klamiesz , ale imho masz tendencje do przekazywania w świat informacji , którymi nakarmili Ciebie Chińscy handlowcy.
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » sob lut 27, 2010 12:03 am

Salata123 pisze:Zun - ja rozbierałem chinskiego lockera mając na stole rozebranego arb'a.
Elemety miedzy blokadami sa wymienne. Różnice są tak minimalne że pomijalne. 99% wnętrzności jest identyczne.

oczywiście nie badałem jej pod mikroskopem elektronowym ale swmiarka owszem
Jakiego koloru byla przesuwka w twoim chinczyku i czy byla tych samych gabarytów ?
Jak wygladaly koronki ? Takie chropowate czy gładkie z zewnatrz ?
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » sob lut 27, 2010 8:59 am

Powiedziałem, nie będę uczestniczyl w pyskówce, rahoo i soong to jedynie handlarze a nie producenci. Zdjęcia sa producenta, przekopiował je także rahoo i soong, ile modeli sprzedaje rahoo wiem, bo mam go na icq, co kilk adni rozmawiamy. Nie masz żadnych argumentów i na siłę chcesz znaleść jakiś trop.

A tu kopie mojego PW.
blokady produkuje ta firma http://www........... a rahoo jest tylko marnym podrabiaczem mającym w swojej ofercie tylko bodajże 6 czy 7 blokad. Wykona każdą jesli przyślesz mu orginał i zamówisz minimum 10 sztuk. Jego oficjalna cena to 440 usd a zdjecia nie sa jego tylko soonga. Zresztą ja też zapożyczyłem ze strony soonga bo nie chce mi się każdego szpeja robić osobno i obrabiac.

Jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to już masz problem. Rahoo wykona każdą blokadą z orginału jaką mu przyślesz pod warunkiem, ze zamówisz 10 sztuk. I nijak się to ma oficjalnie produkowanych w chinach blokadach a sprzedawanych od kilku lat w stanach pod nazwą Yukon Zip.

Awatar użytkownika
viperecki

Post autor: viperecki » sob lut 27, 2010 9:52 am

No to szykuje sie ciekawa lektura ................i 20 stron dalej nadal nie będzie wiadomo czy chinol to chinol czy arab to arab czy polak to którys ogarnie ale są i dobre strony ogólnorozwojowych dyskusji może dowiemy sie kto stoi za aferą hazardową :)21 bez urazy dla oby dyskutujących kolegów
Samurai 91R. 31" booger 5.5t t-max calmini 4.16, na springu ;)5.12 w mostach itp itd

Awatar użytkownika
Zibi

Kontaktowanie:

Post autor: Zibi » sob lut 27, 2010 10:13 am

Dawno apelowałem, aby w temacie wypowiedzieli się ci, co albo używają, albo mieli w rękach. Zauważyłem dwóch użytkowników więc temat powinien być krótki. No to już taka polska natura.

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » sob lut 27, 2010 11:35 am

Znaleznione w sieci
http://www.youtube.com/watch?v=dyzyAVPTM8c
Nie wiem czy mozna to pokazywac jako wiarygodne, bo jak widac testy przeprowadzono w laboratotium ARB.
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
Zun

Post autor: Zun » sob lut 27, 2010 3:11 pm

Czyli blokady ktore sprzedajesz to ten sam producent co Yukon Zip ?? To zaczyna sie robic ciekawie. Zwracam honor , te sprzedawane pod marka yukon wygladaja w srodku prawie identycznie do tych arabowskich. Przesuwka wyglada nawet tak samo , nie tak jak te sprzedawane przez rahoo. Problem tylko w tym , ze testy przeszly jeszcze gorzej od tych sprzedawanych przez rahoo czy songoo. http://www.youtube.com/watch?v=dyzyAVPTM8c W tych pękł kosz nawet ;)
Mozesz zarzucac mi to , iz nie moge obiektywnie powiedziec czegos na temat ich wytrzymalosci i jakosci - w koncu widzialem tylko testy i moge w nie wierzyc , lub moge na przekór tak jak Ty twierdzić że do tylko oszczerstwa. Slusznie , dalej mnie obrazaj opierajac sie na tym. Szkoda tylko , ze ty nadal przekazujesz informacje ktorych kompletnie nie potrafisz w jakikolwiek sposob potwierdzic.

Swoja droga takiego spustoszenia w dyferencjale jak w przypadku Yukona to chyba trudno gdzies znalezc - przypuszczam ze seryjny dyferencjal z kazdego auta nie wybuchł by w ten sposób.
Świszcząca Suka Stage I

Awatar użytkownika
st.Medard
Kontaktowanie:

Post autor: st.Medard » sob lut 27, 2010 9:57 pm

No dobra a to jest oryginał czy podróba ??
http://www.ringpinion.com/ProductDetail ... rodID=5329
bo cena 730,54 usd a nie jak na arbusa
http://store.arbusa.com/ARB-Air-Locker- ... P3562.aspx
niestety 984.94 usd !! !! !!

Awatar użytkownika
st.Medard
Kontaktowanie:

Post autor: st.Medard » sob lut 27, 2010 10:16 pm

Złota Justyna Kowalczyk :)21 :)21 :)21
Ostatnio zmieniony sob lut 27, 2010 10:55 pm przez st.Medard, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Suzuki”