wał korbowy uszczelniacz
Moderator: Mroczny
Re: wał korbowy uszczelniacz
po co drazki i wydech? no wydech od bidy mozna zeby skrzynie wytargac spod auta ale nie trzeba. wystarczy odsunac do tylu i mozna spokojnie kolo zamachowe wyjac. robilem w sobote.
Jak mógłby prosić napisz kolejność czynności, jak pamiętasz. Będzie łatwiej i szybciej jak juz ktoś da wskazówki. Zaczynam jutro rano i nie chciałbym spędzić całego dnia w garażu.
Z góry dzieki
tg
Z góry dzieki
tg
frota A 2,3td
podpora walu
przegub walu
waly
rozrusznik
podpory skrzyni
wszelkie blachy od spodu
lewarki od wewnatrz
skrzynia
ja wydechu nie sciagalem bo nie dalo rady odkrec ic od kolektora dlatego skrzynia pojechala kawalek do tylu na podnosniku i bylo troche miejsca na grzebanie przy sprzegle.
przegub walu
waly
rozrusznik
podpory skrzyni
wszelkie blachy od spodu
lewarki od wewnatrz
skrzynia
ja wydechu nie sciagalem bo nie dalo rady odkrec ic od kolektora dlatego skrzynia pojechala kawalek do tylu na podnosniku i bylo troche miejsca na grzebanie przy sprzegle.
pol dnia w dwie osoby. bez pneumata pewnie caly dzien by zajelo.
o 10 wjechałem po 14 już było po robocie. Dodatkowo znalazłem jeszcze cieknący cylinderek i szczeki do tego też poszły do wymiany. Na deser zostawiłem dolne sworznie, które się zatarły i piszczały jak w furmance. Po tygodniu jazdy ciągle brak kałuży oleju pod autem 

frota A 2,3td