obudowa rozrządu 300 tdi
Moderator: Jerry
obudowa rozrządu 300 tdi
łożysko w obudowie rozrządu,czy można samemu jakoś wymienić bo nie uśmiecha mi się wydać 500zł.za regeneracje
Re: obudowa rozrządu 300 tdi
Ci się dziwiszStudent pisze:

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- SzczesnyLR
napewno za dużoSzczesnyLR pisze:a po ile teraz nowe chodzą ?
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
nowe kolo tysiaca.
jak by sie bardzo uprzec to mozna cos porzezbic...
ale osobiscie uwazam, ze lepiej nowe nabyc
Norbert J.Zbróg
jak by sie bardzo uprzec to mozna cos porzezbic...
ale osobiscie uwazam, ze lepiej nowe nabyc
Norbert J.Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
- SzczesnyLR
ze dwa czy trzy lata temu naprawiałem pokrywę
tzn. wysłałem do znajomego z miasta na dwie litery starą
a on odesłał inną po naprawie ( wymianie łożyska )
póki co robi
póki co robi

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
normalnie to tam sa dwa lozyska jedno rolkowe drugie kulkowe i wszystko to w tulejce metal.SzczesnyLR pisze:ze dwa czy trzy lata temu naprawiałem pokrywę
póki co robi
pytanie zasadnicze, ile wytrzymaja lozyska z agromy, bo reszta jest do zrobienie przez uzdolnionego tokarza
ale
1 -zdolny tokarz za zlotowke nie zrobi
2 - auto rozbabrane przez kilka dni
3 - odpowiednie zdysansowanie rolki
4 - no i brak pewnosci gdzies tam w gorach daleko od domu czy lozyska wyrobia, a tak - nowa byla to sprzedawca ma "duzy problem"

Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
da się, śmiało!tomacz pisze:łożysko w obudowie rozrządu,czy można samemu jakoś wymienić bo nie uśmiecha mi się wydać 500zł.za regeneracje
ps. rób zdjęcia

- SzczesnyLR
bert pisze:normalnie to tam sa dwa lozyska jedno rolkowe drugie kulkowe i wszystko to w tulejce metal.SzczesnyLR pisze:ze dwa czy trzy lata temu naprawiałem pokrywę
póki co robi
pytanie zasadnicze, ile wytrzymaja lozyska z agromy, bo reszta jest do zrobienie przez uzdolnionego tokarza
ale
1 -zdolny tokarz za zlotowke nie zrobi
2 - auto rozbabrane przez kilka dni
3 - odpowiednie zdysansowanie rolki
4 - no i brak pewnosci gdzies tam w gorach daleko od domu czy lozyska wyrobia, a tak - nowa byla to sprzedawca ma "duzy problem"
Norbert J. Zbróg
ad.1 , 3 jak pamiętam to było chyba gotowe z jakiegoś forda ?

ad. 2 najpierw dostałem zregenerowaną obudowę

ad. 4 myślisz że sprzedawca wyśle np. na Ukrainę lawetę z autem zastępczym ?
ale ja na farcie lecę

D1,D3...
D1,D3...
W Radomiu gościu regeneruje za 350zł , poszukaj warsztatu LR w Radomiu. Sam niedawno taką na byłem i działa, ile pochodzi nie wiem
ale cena jest ok, a i "naprawiacz" ma uznanie w środowisku więc zakładam że będzie dobrze.
Z tego co wiem to przy regeneracji problem nie jest z wymianą łożyska ale ze stopką do przykręcania od wiskozy - jest zrobiona z gównianej stali i pęka.
ale cena jest ok, a i "naprawiacz" ma uznanie w środowisku więc zakładam że będzie dobrze.
Z tego co wiem to przy regeneracji problem nie jest z wymianą łożyska ale ze stopką do przykręcania od wiskozy - jest zrobiona z gównianej stali i pęka.
Disco 300 2,5tdi
na cholera ma wysylac lawete, wystarczy jak wysle obudowe (moj dostawca wysyla gdzie bym nie byl)SzczesnyLR pisze:bert pisze:SzczesnyLR pisze:
ale ja na farcie lecę
Norbert J. Zbróg
- SzczesnyLR
ale ja na farcie lecę
[/quote][/quote][/quote]
na cholera ma wysylac lawete, wystarczy jak wysle obudowe (moj dostawca wysyla gdzie bym nie byl)
Norbert J. Zbróg[/quote]
mój też
i co z tego
ale ja na farcie lecę

na cholera ma wysylac lawete, wystarczy jak wysle obudowe (moj dostawca wysyla gdzie bym nie byl)
Norbert J. Zbróg[/quote]
mój też
i co z tego

D1,D3...
D1,D3...
[/quote][/quote]SzczesnyLR pisze:ad. 4 myślisz że sprzedawca wyśle np. na Ukrainę lawetę z autem zastępczym ?
ale ja na farcie lecę
Norbert J. Zbróg[/quote]
mój też
i co z tego

z tego to, ze laweta zbedna jest, czego nie rozumiesz ?
Norbert J. Zbróg
- SzczesnyLR
[/quote]bert pisze:SzczesnyLR pisze:ad. 4 myślisz że sprzedawca wyśle np. na Ukrainę lawetę z autem zastępczym ?
ale ja na farcie lecę
Norbert J. Zbróg[/quote]
mój też
i co z tego

z tego to, ze laweta zbedna jest, czego nie rozumiesz ?
Norbert J. Zbróg[/quote]
to Ty napisałeś :
" sprzedawca ma duży problem "
D1,D3...
D1,D3...
[/quote][/quote]to Ty napisałeś :[quote="SzczesnyLRz tego to, ze laweta zbedna jest, czego nie rozumiesz ?
Norbert J. Zbróg
" sprzedawca ma duży problem "
widac mamy rozne pojecie "duzego" problemu. Moim zdaniem tym "duzym problemem" dla mojego dostawcy bedzie to co mu powiem w takiej sytuacji

Norbert J. Zbróg
PS swoja droga, mogles pojsc dalej, skoro problem ma byc duzy to mogles pomyslec o podczolgowce i krazie a nie marnej lawecinie
A tak bajdałej to kolo ogarnoł ten ślizgacz czy się obraził

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Cześć Norbert.pytanie od tylnej części 300 - czy Twoi dzielni spece próbowali kiedyś ruszyć temat wyjścia mocy z 300 do tyłu niekoniecznie przez oryginalne pto.
pozdrawiam Bogdan
pozdrawiam Bogdan
trzyseta jedna , dwa mechaniki
a co ci oryginalne przeszkadza??
oryginał lr za rozsądne pieniądze nie,ale bszajse tak. kiedyś widziałem u chłopaków z PO taką własnego patentu i w terenie daiałało.
zachcialo sie krolewskiej marki to cza placic 

Spec dzielny jest jeden.ginawa pisze:Cześć Norbert.pytanie od tylnej części 300 - czy Twoi dzielni spece próbowali kiedyś ruszyć temat wyjścia mocy z 300 do tyłu niekoniecznie przez oryginalne pto.
pozdrawiam Bogdan
Tylko org. A co ? Masz jakies nie org ? Czy kombinujesz zeby cos zrobic ?
Norbert J. Zbróg
PS masz PW
myślałem że nie będę musiał robić z turystycznego disco samobieżnej wyciągarki ale chyba byłem w błędzie
ostatni po aledrogo plątało się pto do lt230 z wyjściem na tył , poszło coś za 600 zł
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
dzięki Norbert. mam tutaj speców z najlepszego dużego zakladu mechanicznego w ZS . firma ledwo się trzyma więc sa chętni do współpracy