...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU
panowie potrzebuje w miarę szybko odpowiedzi , bo auto stoi rozebrane ... Jaki smar mam i w jakiej dokładnie ilości dać do automatycznych sprzęgiełek terrano II ? są to jeszcze oryginalne sprzęgiełka
rozrob setke smaru z olejem i wlej po polowie w sprzegielka,elej powoduje elastycznosc ,smar nie zbija sie w kupe 

tak , tak oczywiścieN2O pisze:Kup oryginalny Nissan'a.

nissan : jakoś 216 zł będzie za tydzień
ford : występuje tylko z główką mostu

inter cars : taki a taki , ale nie mamy
firma od uszczelniaczy : tak oczywiście 34,50 zł
zamówiłem zobaczymy

gekon off-road team
Alpigo pisze:tak , tak oczywiścieN2O pisze:Kup oryginalny Nissan'a.![]()
nissan : jakoś 216 zł będzie za tydzień
A to jest pewna informacja, bo uszczelniacze to Nissan w rozsądnych cenach raczej ma

dzwonie , pytam o uszczelniacz , pan mówi że jest parę rodzajów , prosi o numer nadwozia , podaje , pan mówi że to maverick , ja mówię że wiem , pan mówi że może sprawdzić w katalogu forda , proszę , pan sprawdził : 216 będzie za tydzień
no albo miałem pecha , albo to nie są tanie rzeczy

no albo miałem pecha , albo to nie są tanie rzeczy

gekon off-road team
No widzisz, gdybyś u kangurów miał Forda Mavericka to miałbyś uszczelniacz PatrolowyAlpigo pisze:pan mówi że to maverick , ja mówię że wiem , pan mówi że może sprawdzić w katalogu forda ,

pytałem o wymiar tego uszczelniacza bo czy to w ASO czy gdzie indziej zawsze łatwiej się kupuje jak wiesz co chcesz
trafisz na spoko sprzedawcę to pogrzebie po katalogach i znajdzie a drugi strzeli focha i dupa

trafisz na spoko sprzedawcę to pogrzebie po katalogach i znajdzie a drugi strzeli focha i dupa

gekon off-road team
Bo w ASO to źli ludzię są ...
i zdzierać z nas chcą 

Patrol Y61 Long ZD30DTi &Seicento& KTM LC4 640SM
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!
Dziadostwa nie rób, skręć drutem...!

Panowie - czego mam szukać? Chodzi mi mianowicie o tylne boczne okienka (te po bokach bagażnika) do długiego Patrola Y60. Wokół szybek jest uszczelka gumowa, a z jej środka wystaje całkiem zgniła
(skorodowana) blaszana ramka. Myślałem, że jest to praca dla blacharza, ale on mówi, że powinienem kupić gotową ramkę i ją wstawić. Pytam Was zatem, jak się to coś nazywa, bo nawet nie wiem czego szukać (szyby, części karoserii, uszczelki, czy jeszcze coś innego?). Co wpisywać na Allegro, by znaleźć właśnie to coś?

Toya J95 na wycieczki, a Parch Y60 do roboty
Szyby to ja też mam, a problem ten sam co @Strzelmiśbonzo74 pisze:http://www.allegro.pl/listing/search.ph ... category=0
Chciałem przez chwilkę zamienić na pełne, ale na razie nie ruszam. Robił ktoś to, miał w łapach, jak to rozgryźć?
witam. w ubiegłym roku naprawiałem takie ramki w 260. cena w ASO kosmos ramka 766,51,szyba 1090,62 niepamiętam czy za stronę czy za komplet.A Pan blacharz posiłkując się używkami,które kupiłem odbudował piękny komplecik i szyby dodatkowe zostały 

de opresso liber
Panowie mam do do Was prośbę. Dzisiaj Parch idzie do mechanika na podnoszenie budy
, wymianę gum i wstawianie podkładek pod sprężyny. Mechanik dobry, ale od plaskaczy. Nie robił takich rzeczy i może mieć trochę pytań. Czy ktoś z doświadczeniem liftowym podał by mi numer telefonu do siebie, bym z warsztatu mógł do Niego zadzwonić z rodzącymi się pytaniami? A może być ich kilka: co z mimośrodami, co z niektórymi drążkami, co z może za krótkimi przewodami czy kolumną kierowniczą itp.? Nie będziemy biegać z warsztatu na forum, by w trakcie pracy szukać odpowiedzi, dlatego proszę o jakiś numer do siebie - najlepiej SMS-em i ja bedę w potrzebie dzwonił.
Mój numer to 606 28 64 73 - Andrzej

Mój numer to 606 28 64 73 - Andrzej

a nie lepiej dać auto do kogoś kto ogarnia temat

chcesz się zdać na porady przypadkowych ludzi którzy mogą powiedzieć co im ślina na język przyniesie

KZJ95 , Suzuki SV650, Celica GT-FOUR też 4x4 

Kłopot w tym, że miałem dylemat. Albo kupić auto za wszystkie wole środki i przygotować je najtańszym możliwym sposobem, albo zbierać dalej i kupić je za rok i zrobić porządniej. Moi blacharze i mechanicy biorą niewielkie pieniądze. Przeróbki zrobione przez fachowca np. z Wrocławia kosztowałyby co najmniej 2 - 3 x tyle. Stąd też takie, a nie inne decyzje. A efektem będzie to, że za kilka czy kilkanaście dni będę miał zrobiony samochód, który spełni moje oczekiwania
. Powiedzmy, że będzie to auto na 4 a nie na 5. Ole czwórka to w końcu dobra ocena. 

głupio robisz..
serio
jak chłop nie ogarnia tematu i niuansów to nigdy nie będzie to dobrze jechać. To już lepiej trza było wsadzić 2" i nic więcej nie dotykać. Albo dobrze zrobić zawias a z blacharką na przypływ dziengów poczekać
serio
jak chłop nie ogarnia tematu i niuansów to nigdy nie będzie to dobrze jechać. To już lepiej trza było wsadzić 2" i nic więcej nie dotykać. Albo dobrze zrobić zawias a z blacharką na przypływ dziengów poczekać
- cordoba_2004
-
Jeśli już musi robić to ten a nie inny mechanik to lift na forum jest doskonale opisany
zrób mu wydruk takiego opracowania żeby było jasne czego Ty chcesz i jak on ma to zrobić.
Przeważnie mechanik dobry ogarnie temat pod warunkiem że trochę przeczyta przedtem, a mechanicy nie mają czasu na czytanie
zrób mu wydruk takiego opracowania żeby było jasne czego Ty chcesz i jak on ma to zrobić.
Przeważnie mechanik dobry ogarnie temat pod warunkiem że trochę przeczyta przedtem, a mechanicy nie mają czasu na czytanie
Jest GV i jimny - Głodówka zbawia duszę i leczy ciało
Mechanik to On jest dobry
. Serwisuje i przebudowuje rajdówki typu Lanser Evo VI - IX. Robi to bardzo dobrze
, tylko z terenówkami miał mało do czynienia. Blacharke już mam zrobioną dobrze i tanio. Pozostaje tylko niewielki lift, z którym walczy
od wczoraj. Teraz idę wycinać 3 centymetrowe podkładki między budę a ramę.

Witam Może mi ktos pomóc? Utknołem przy wyjęciu żarówki przeciwmgielnej w Y61
wyciągnełem wtyczke i nie moge wyjąc środka. Nie wiem czy to sie jakoś wyciąga lub wykręca... nie chce popsuć lub wyłamać a chcę to zrobić.

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
-
-
Witam-jestem tu całkiem nowy i całkiem przypadkiem-Krzysiek mam na imię.Ogólnie jestem niwiarzem ale potrzebuje pomocy dla znajomego-poszukuje namiarów na kogoś kto organoleptycznie przeprowadził walke z kulami w przodzie w patrolu gr.
Kolega mówil ze ma wrzery na kulach i musi cos z tym zrobic.Pozdrawiam
Kolega mówil ze ma wrzery na kulach i musi cos z tym zrobic.Pozdrawiam
poszpachlowac i pomalowac farba do wanien 

-
-
NO juz o takich cudac słyszałem akryl do wanien albo twarda szpachla-mechanikuje cos potrafię naprawić ale takie wodotryski???
- goralski
-
- Kontaktowanie:
Jedź do soltera,ogarnia temat i przystępnie cenowostrzelmiś pisze:Panowie mam do do Was prośbę...[/b]
"To, że mam to w dupie nie oznacza, że tego nie rozumiem" H.S
Panowie Patrol W160 24V.
Czy ktoś może podesłać fotkę zaślepki tej długiej 24Volowej listwy bezpieczników?
Nie ogarniam co gdzie jest a zaślepkę gdzieś wcięło.
Jeśli z fotką problem będzie ta pilnie potrzebuję opisu do czego jest drugi od lewej (patrząc na wprost listwy) bezpiecznik. Dochodzi biało-czarny odejście niebiesko-pomarańczowym.
Z góry dzięki
Czy ktoś może podesłać fotkę zaślepki tej długiej 24Volowej listwy bezpieczników?
Nie ogarniam co gdzie jest a zaślepkę gdzieś wcięło.

Jeśli z fotką problem będzie ta pilnie potrzebuję opisu do czego jest drugi od lewej (patrząc na wprost listwy) bezpiecznik. Dochodzi biało-czarny odejście niebiesko-pomarańczowym.
Z góry dzięki

Patrol W160 / SD33T / 87
http://www.ekipa4x4.pl
http://www.ekipa4x4.pl
Witojcie

Proszę
Pozdrawiam
Talib pisze:Panowie Patrol W160 24V.

Proszę
Pozdrawiam
W160 SD33T 1987 dobry rocznik
MT 33x12,5