Jestem zmuszony pilnie kupić autko (poprzednie przeszło crasch test

Przymierzam się do Toyota Land Cruiser TD KJ95 lub 90. Proszę o opinie, myslę o roczniku 1999-2001.
Pozdrawiam
Moderator: Mroczny
jak nie jak takLukaszek :) pisze: J7 nie da sie pojechac tak szybko po zakretach i nie ma takiego kopa![]()
Nigdy nie miałem problemów z rzekomą wrażliwością cieplną. Ciągnąłem przez 2km plaży w głębokim piasku patrola ze spalonym sprzęgłem, jeździłem po gorących, południowych górach na reduktorze, dwa razy zagotowałem go w mieście (awarie termostatu) i nic.rokfor32 pisze:KZJ70 jest bliskie ideału naprawdę rasowej terenówki. Bliskie - ale niestety. Jak na "rasową" terenówkę silnik jest po mojemu zbyt wrażliwy cieplnie. Ale gdyby tak zapakować D4D ...![]()
![]()
Szkoda też, że Toyota nie montowała w tym modelu blokad 100%. Można samemu (fabryczne, z kompatybilnych modeli), ale to jednak nie to samo ...
wystarczyloby zapakowac tam silnik z bezpośrednim wtryskiemrokfor32 pisze:Jak na "rasową" terenówkę silnik jest po mojemu zbyt wrażliwy cieplnie. Ale gdyby tak zapakować D4D ...![]()
![]()
miałem to samo, niesprawna sekcja w chłodnicybanano pisze:co do owej wrazliwosci cieplnej to ja rowniez nie zanotowalem zadnych problemow, a zdecydowanie czesciej kieruje swe kola na polodnie niz polnoc. jak narazie no problemos. jedyne "dziwne" zachowanie to delikatne posnoszenie sie tempertury wody przy dluuuugich przelotach autostrada (ale trzeba pojechac w tym celu kilka minut w okolicach 3600-4000obr.) zdejmiesz noge z gazu a temp. odrazu spada do wlasciwej wartosci.
A 1FZ do połowy lat 90-tych?rokfor32 pisze:Dla porównania - w benzynowych modelach (w zasadzie wszystkich) problem głowic nie istnieje. Różne rzeczy się czasem zdarzają, bo ludziska sporą fantazją potrafią się wykazać, ale z głowicami nie dzieje się absolutnie nic.
BajkaJerz23 pisze:jesli chodzi o ideal terenowki to proponuje test drive nowym FZJ76. Takim z 2008 roku! Bajka! Ja juz choruje, choc objawy ukrywam przed zona
lech&j12 pisze:Coś takiego...
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości