FaktEskapada pisze:@ Massmo mylisz Pajero II produkowane równolegle z Pajero III które dostało przydomek Classic z Mitsubishi Pajero Sport powstałe na bazie Mitsubishi L200.....

Ten co go oglądałem to był Sport... swoją drogą ironiczna nazwa dla auta którego Polonez wyprzedza

To w końcu ma tą komorę wstępną czy nie??:
Na moje to dopiero III -ka była z bezpośrednimDamnIt! pisze:Autor artykułu troszkę błądzi - chyba że kluczem jest sformułowanie "na wielu rynkach" oraz interpretacja tekstu "najprostszy turbodiesel z wtryskiem bezpośrednim"macieqsz pisze:To cos jest nie tak z ww. artykulem, bo tam autor pisze:DamnIt! pisze: Pajero 2 otrzymało przydomek Classic kiedy pojawiło się Pajero 3.
......z wtryskiem pośrednim oraz dołączany na sztywno napęd kół przedniej osi.. ....

Sport ma znacznie twardsze zawieszenie niż Terracan i jakość plastyków to coś ala Ople z lat 90-tych. Silnik to klasyczny warczący traktor który nie grzeszy osiągami. Trzeba go mocno deptać żeby coś wycisnąć. Generalnie wrażenie prowadznia twardej terenówki.macieqsz pisze:A mozesz napisac, jak sie rozni prowadzenie jednego i drugiego po czarnym?Sporty miały silnik 2,5 o porażającej mocy bodajrze 115KM i Easy Selekta. Oglądałem i jeździłem takim przed kupieniem Terracana. Zdecydowanie mniej przyjemny w codziennej eksploatacji po czarnym od Terracana.
Terracan prowadzi się bardziej jak osobówka, dużo miększe zawiesznie. Jak dla mnie nie do przyjęcia jest tak mięki zawias, więc na pierwszy ogień poszły twardsze amory (B6 przód i Ironman tył wraz ze spreżynami). To znacznie podnisło możliwości sensownej jazdy po wykrotach.
Motor bardzo ochoczo reaguje na gaz nie generując takiego hałasu jak w Sporcie. Jest podobno bardzo elastyczny (bo ja mam automat więc nie wiem). Wnętrze dużo nowocześniejsze i przyjemniejsze.