Zapięcie półosi "na stałe"
Moderator: Student
Zapięcie półosi "na stałe"
Dobra, pytanie do techników. Wiem, że cały czas pracujące półosie i przedni most powoduję że bardziej się on zużywa. Ale chyba nie jest to aż tak znaczące? Sęk w tym, że razem ze skrzynią biegów zniknęło z mojego auta jeszcze kilka elementów, m.in. sprzęgiełka. Więc wymiśliłem sobie że może załączę je na stałe, sposobem "migomatlocker"? W końcu przód dołącza się w reduktorze, więc będzie mi się kręcić wał, pracować przekładnia i półosie, ale bez specjalnego obciążenia chyba? Bo mechanizm różnicowy w moście będzie przecież wybierać różnice w prędkościach obrotowych. Można tak zrobić? Hmmm...
Aha, rzecz dotyczy XP '93 rok, Dana 35
Aha, rzecz dotyczy XP '93 rok, Dana 35
- Broncosaurus
mialem tak w swoim fordzie, mam tak w patrolu, zadnych skutkow ubocznych nie stwierdzilem
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
- Broncosaurus
Samochód pojechał na blacharkę i lakier do kolegi. Blacha i lakier są zrobione, ale nie ma skrzyni, hubów, tarcz hamulcowych i zacisków. Kolega zamontował klientowi.Broncosaurus pisze:nie zalapalem
jak to ci skrzynia i huby zniknely
w jakich okolicznosciach

Uprzedzę. Nie, nie zapytał przedtem czy może sobie to wziąć.
- Broncosaurus
Ja go nie dotknąłem!Albert_N pisze:ale musial wpieerdol zebrac jak sie dowiedziales
A tak summasummarum, to za zrobienie tej balcharki z całym lakierem to rynkowo z 5 - 7 tys bym zapłacił. Pamiętasz jaki był poobijany? Żadna blacha nie była cała...
A teraz wygląda tak:

No, tylko bez tego tandetnego plastika z przodu

Chyba sobie zartujeszYonek pisze:Samochód pojechał na blacharkę i lakier do kolegi. Blacha i lakier są zrobione, ale nie ma skrzyni, hubów, tarcz hamulcowych i zacisków. Kolega zamontował klientowi.Broncosaurus pisze:nie zalapalem
jak to ci skrzynia i huby zniknely
w jakich okolicznosciach![]()
Uprzedzę. Nie, nie zapytał przedtem czy może sobie to wziąć.

Disco 300 ES
- Broncosaurus
- Broncosaurus