Pytanie:czy ten zółty plastik osłaniający tłok od strony serwa wyciąga się jakimś sposobem,czy "na chama"?.
Moderator: Jerry
Sprobuj rozsadnie; wytlumacz gosciowi ze naprawa tej bedzie kosztowac tyle samo co nowavandall1 pisze:No chętnie /też tak uważam/,ale taki układ![]()
Znaczy pruć,czy próbować "inteligentnie"?
Może to jednorazówka jest?
a co jest ciekawego w kilku uszczelniaczach na kawałku stalowego wałka i sprężynie??vandall1 pisze: Nigdy Was nie ciekawiło "co jest w środku?"
Nic qfa,podobnie jak w całym tym łofrojdzie.nowicjusz127 pisze:a co jest ciekawego w kilku uszczelniaczach na kawałku stalowego wałka i sprężynie??vandall1 pisze: Nigdy Was nie ciekawiło "co jest w środku?"
Trza było segera ściagnąć i zapodac ciśnienie do ktoregoś z portów zbiornika. Porty wyjsciowe zatkac chocby palcami.vandall1 pisze:Dzięki![]()
Zadziałałem na dwa śrubokręty i poszło.Na razie jeszcze żyje
vandall1 pisze:No tak,ok,ale tu nie było żadnego segera/jak w wiekszości pomp/,tylko paskudny żółty,plastikowy kapselPytałem,bo nie chciałem tego popsuć tak od razu.Ten kapsel pełni rolę segera właśnie:dociska go serwo.Dupiasta konstrukcja
jak cały ten układ hamulcowy.
Krzychu DI po 2000 roku? intrygująceKrzych. pisze: Jak załatwie rysuki to sie dokładniej wypowiem co to za design. Od 2000r. juz takich nikt nie robi- oceniajac po samym korpusie pompy.
Ogolnie to do LR układy wspomagania robił LUCAS, który póżniej przemianował sie na TRW.
Czy ATE, Bosch tez był dostawca ukł. wspomagania
Ano panie, średnio intrygujące toż pisze ogolnie o LR.Mikado pisze:Krzychu DI po 2000 roku? intrygująceKrzych. pisze: Jak załatwie rysuki to sie dokładniej wypowiem co to za design. Od 2000r. juz takich nikt nie robi- oceniajac po samym korpusie pompy.
Ogolnie to do LR układy wspomagania robił LUCAS, który póżniej przemianował sie na TRW.
Czy ATE, Bosch tez był dostawca ukł. wspomagania
Lekko na boki, potem mozesz śmielej i hopsa do gory.Michal_C pisze:Chyli, zbiorniczek można zdemontować... Należy go silnie do góry pociągnąć, czy jakiś inny patent jest tam ukryty..?
oj myślę, że znasz się jak rzadko ktoKrzych. pisze:
Na zaciskach sie nie znam
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość