Grand Vitara ze skandynawii
Moderator: Albert_N
Grand Vitara ze skandynawii
Czy ktoś z szanownych Forumowiczów przerabiał temat odłączenia automatycznych świateł w Vitarze ze Skandynawii. Jak wiadomo w sprzedawanych tam autach światła drogowe zapalają się zaraz po uruchomieniu silnika automatycznie. Dla mnie jest to akurat zbędny gadżet i chcę jakoś to odłączyć. Może ktoś wie jak.
szlagoś
szlagoś
Boże spraw żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce.
Re: Grand Vitara ze skandynawii
Pradopodobnie do przekaznika swiatel jest podane na stale + ze stacyjki, a raczej z przekaznika ktory w suzuki przewaznie sie nazywa MAIN RELAY.
Trzeba to wypruc, najlepiej ze schematem.
O ile masz seryjnie wlacznik swiatel, bo jezeli nie masz, no to trzeba domotac jakis wylacznik.
O ile masz seryjnie wlacznik swiatel, bo jezeli nie masz, no to trzeba domotac jakis wylacznik.
Vitara 30''
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
Jimny DDIS
GV 2.0 HDI A/T
mialem tak w hjundaju pony 8 lattemu
elektryk sie poddał. ogolnie auta sa przystosowane do tego łacznie z wiekszymalterenatorem (tak bylo w hundaju )
elektryk sie poddał. ogolnie auta sa przystosowane do tego łacznie z wiekszymalterenatorem (tak bylo w hundaju )
|bst| pisze:Pradopodobnie do przekaznika swiatel jest podane na stale + ze stacyjki, a raczej z przekaznika ktory w suzuki przewaznie sie nazywa MAIN RELAY.
Włącznik fabryczny mam. Czyli jak zrozumiałem to muszę znaleźć ten przekaźnik Main Relay i odłączyć bezpośrednie zasilanie na przekaźnik świateł. A gdzie go w grand vitarze szukać i jak to ustrojstwo wygląda.
szlagoś
z którego to roku ten samochód ? w młodych samochodach taką funkcje aktywuje/dezaktywuje się komputerem.
Suzuki Samurai - samurai.org.pl
slavok pisze:z którego to roku ten samochód ? w młodych samochodach taką funkcje aktywuje/dezaktywuje się komputerem.
Auto jest z 2002roku
A jak masz zaciągnięty ręczny, to też się zapalają od razu?
W chevrolecie np. wystarczy zaciągnąć ręczny tak, żeby czujnik hamulca się włączył ale hamulec jeszcze nie działał i światła się same nie zapalają
W chevrolecie np. wystarczy zaciągnąć ręczny tak, żeby czujnik hamulca się włączył ale hamulec jeszcze nie działał i światła się same nie zapalają

Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Kostuch pisze:A jak masz zaciągnięty ręczny, to też się zapalają od razu?
Sztuczka z ręcznym nie działa