Land-Rover-elektryczna-terenowka
Moderator: Jerry
- wojtek_kom
-
Land-Rover-elektryczna-terenowka
Nissan-y
Re: Land-Rover-elektryczna-terenowka
cyt
"Jednak wrażliwi ekologicznie klienci, zapewne zwrócą uwagę, iż diesel 2,2 l w "baby Range" emituje jedynie 130 g CO2/km. Samochód pojawi się na wystawie w Paryżu jeszcze tej jesieni."
jak czytam te gówna o tym ile to co2 które autko produkuje
jakby to miało jakies znaczenie dla środowiska
tona cementu to tona co2 do atmosfery a jakos nie widać protestów ekoposrańców przeciwko budowie domów
"Jednak wrażliwi ekologicznie klienci, zapewne zwrócą uwagę, iż diesel 2,2 l w "baby Range" emituje jedynie 130 g CO2/km. Samochód pojawi się na wystawie w Paryżu jeszcze tej jesieni."
jak czytam te gówna o tym ile to co2 które autko produkuje
jakby to miało jakies znaczenie dla środowiska
tona cementu to tona co2 do atmosfery a jakos nie widać protestów ekoposrańców przeciwko budowie domów
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

witam pięknie, ja na forum LR po raz pierwszy.
mam taką refleksję na temat całej tej porąbanej ekologii, czemu nikt nie mówi o tym, że po pierdyknięciu tego islandzkiego wulkanu całe te starania producentów, ekologów poszły w pizdu?? czemu nikt do wiadomości publicznej nie mówi że cała emisja co2 jaka jest z winy działalności człowieka to niecałe 10% ogólnej emisji, całą resztę to sama ziemia produkuje... to jest jakiś dramat, do niczego to nie zaprowadzi tylko do pseudo ekologicznych LRów i innych dziwnych wynalazków
mam taką refleksję na temat całej tej porąbanej ekologii, czemu nikt nie mówi o tym, że po pierdyknięciu tego islandzkiego wulkanu całe te starania producentów, ekologów poszły w pizdu?? czemu nikt do wiadomości publicznej nie mówi że cała emisja co2 jaka jest z winy działalności człowieka to niecałe 10% ogólnej emisji, całą resztę to sama ziemia produkuje... to jest jakiś dramat, do niczego to nie zaprowadzi tylko do pseudo ekologicznych LRów i innych dziwnych wynalazków
Ludzie coraz częściej o tym mówią, zwłaszcza po tej całej tej aferze z mail'ami:
http://wolnemedia.net/?p=21434
najlepsze jest w tym to, że Państwa płacą gigantyczne kary za przekroczenie "jakichś" wymyślonych norm emisji Co2
i jest to z...y biznes
, masakra
tutaj jeszcze coś na ten temat na YT:
http://www.youtube.com/watch?v=BbWCdP2MNhQ
od 4m:47s - dobry kawałek
ale fakt, że jeszcze przez większość ludzi jest to nadal "teoria spiskowa", chociaż do nie dawna chipowanie ludzi tez było taka "teorią", a w stanach są już reklamy promujące RFID, wiele jest takich kwestii, tylko ciężko to odsiać od badziewia moim zdaniem,
ludzie o wielu rzeczach nie maja pojęcia np:
gaz łupkowy i budowa elektrowni atomowej w Polsce, było o tym dosyć głośno ostatnio, ten artykuł na ten temat jest niezły
http://artelis.pl/artykuly/18102/perwersje-jadrowe
znalazłem podobno dobrą książkę traktującą o rozkradaniu polskiej gospodarki w minionych latach, jeszcze nie czytałem, ale zamierzam
http://www.naszawitryna.pl/ksiazki_42.html
podobał mi się bardzo fragment dotyczący rubla transferowego i prywatyzacji niektórych zakładów np. E.Wedel
, masakra
sorki za zaśmiecanie
najlepsze jest w tym to, że Państwa płacą gigantyczne kary za przekroczenie "jakichś" wymyślonych norm emisji Co2

ale fakt, że jeszcze przez większość ludzi jest to nadal "teoria spiskowa", chociaż do nie dawna chipowanie ludzi tez było taka "teorią", a w stanach są już reklamy promujące RFID, wiele jest takich kwestii, tylko ciężko to odsiać od badziewia moim zdaniem,
gaz łupkowy i budowa elektrowni atomowej w Polsce, było o tym dosyć głośno ostatnio, ten artykuł na ten temat jest niezły
znalazłem podobno dobrą książkę traktującą o rozkradaniu polskiej gospodarki w minionych latach, jeszcze nie czytałem, ale zamierzam
podobał mi się bardzo fragment dotyczący rubla transferowego i prywatyzacji niektórych zakładów np. E.Wedel

sorki za zaśmiecanie

Ostatnio zmieniony pt maja 14, 2010 10:44 pm przez tedi73, łącznie zmieniany 1 raz.
było disco 300 TDI '96
był Land Rover defender 110 cysetka '94
jest Toyota SURF 2.4 TD '92 automat
okropnie mnie wk.urwia ta cala "ekologia" i dobrze, ze mowia o tym w telewizji, bo jakby mi taki jeden nawijal, nie wiem czy ja bym nie "odwinął" 

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
właśnie problem w tym, ze w telewizji tego raczej nie uwidzisz
, chyba że jakieś rodzynki, ostatnio oglądałem w 1ce program o szkodliwości kremów z filtrem UV, o kłamstwach jakie nam sprzedają firmy produkujące np. szampony, jakich tam niby witamin nie ma itp. 
nie LR, ale ciekawe
http://www.youtube.com/watch?v=lq3kb9I66mQ

nie LR, ale ciekawe
http://www.youtube.com/watch?v=lq3kb9I66mQ
było disco 300 TDI '96
tedi73 pisze:Ludzie coraz częściej o tym mówią, zwłaszcza po tej całej tej aferze z mail'ami:
najlepsze jest w tym to, że Państwa płacą gigantyczne kary za przekroczenie "jakichś" wymyślonych norm emisji Co2i jest to z...y biznes
, masakra
podobał mi się bardzo fragment dotyczący rubla transferowego i prywatyzacji niektórych zakładów np. E.Wedel, masakra
sorki za zaśmiecanie
masz rację, to się nadaje tylko do kosza

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
więc w...b do kosza- nie czytaj i tylegri74 pisze: masz rację, to się nadaje tylko do kosza

było disco 300 TDI '96
- nowicjusz127
szczególnym przypadkiem głupoty jest walka z emisją dwutlenku.wprowadzać drakońskie opłaty i w tym samym czasie wycinać drzewa które pochłaniają dwutlenek i w procesie fotosyntezy wydzielaja tlen-to jak sen wariata.lasy deszczowe-płuca świata są bezkarnie wycinane każdego dnia.
a wracając do meritum-za rok wchodzi do sprzedaży hybryda LRX
a wracając do meritum-za rok wchodzi do sprzedaży hybryda LRX
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
z silnikiem priusa, obnizonym wydalaniem CO2, palace 7l/100 i jeszcze robiacy w terenienowicjusz127 pisze:a wracając do meritum-za rok wchodzi do sprzedaży hybryda LRX
Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
w 100% się z Tobą zgadzamnowicjusz127 pisze:szczególnym przypadkiem głupoty jest walka z emisją dwutlenku.wprowadzać drakońskie opłaty i w tym samym czasie wycinać drzewa które pochłaniają dwutlenek i w procesie fotosyntezy wydzielaja tlen-to jak sen wariata.lasy deszczowe-płuca świata są bezkarnie wycinane każdego dnia.

w konsekwencji będziemy płacić podatek od oddychania

było disco 300 TDI '96
- nowicjusz127
ja nie chce dożyć takich czasów.coraz bardziej rozumiem Cejrowskiego.
już Polska
już Polska
no ja też, tylko ...nowicjusz127 pisze:ja nie chce dożyć takich czasów.coraz bardziej rozumiem Cejrowskiego.
nie możemy zabronić tym krajom rozwoju (aczkolwiek wycinanie lasów to robią chyba zagramaniczne koncerny)
w Toruniu prawie w centrum jest bajoro - w terenie otoczonym przez hurtownie i zakłady pracyi miła tamtędy iść droga, lae nie bo jest żaba, no i ten wilk na poligonie

koncerny farmaceutyczne, kosmetyczne, motoryzacyjne to największe mieszacze razem z ekologami
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
sam z chęcią uciekł bym w jakąś głusze, ale rzeczywistość niestety szybko by wyprostowała moje zapędy życia na odludziunowicjusz127 pisze:ja nie chce dożyć takich czasów.coraz bardziej rozumiem Cejrowskiego.

odnośnie ekologii osobiście jestem ZA, ale bez przesady, kłamstw i gigantycznych pieniędzy za tym stojących!
było disco 300 TDI '96
nawiązując do "tych" krajów:
każdy zdaje sobie sprawę z tego napewno, ale koncerny robiące samochody to dopiero ludzi w ciula robią, w Europie czy w hameryce jest taka moda to wszyscy nagle mają hybrydy, ekologiczne przeglądy i inne bzdury, a do krajów tzw rozwijających się, czyli południowa Ameryka, Azja, Afryka pakują samochody jakie mają i nie przejmują się jakimiśtam normami Euro czy innymi. Najbardziej śmiesznie to jest w Stanach, na jakiego piernika im te hybrydy?? zgodzę się że w dużych miastach to jakiś sens może mają. Ale niech któraś wyjedzie poza miasto, 30km na prądzie i co dalej...
z priusem też jest ciekawa anegdotka: robią go w Japonii, z tamtąd płyną do Europy w kontenerach, ktoś policzył że cała ta oszczędność priusów idzie na marne po jednym kursie kontenerowca z Japonii...
Ale ma być ekologicznie , to jest.
każdy zdaje sobie sprawę z tego napewno, ale koncerny robiące samochody to dopiero ludzi w ciula robią, w Europie czy w hameryce jest taka moda to wszyscy nagle mają hybrydy, ekologiczne przeglądy i inne bzdury, a do krajów tzw rozwijających się, czyli południowa Ameryka, Azja, Afryka pakują samochody jakie mają i nie przejmują się jakimiśtam normami Euro czy innymi. Najbardziej śmiesznie to jest w Stanach, na jakiego piernika im te hybrydy?? zgodzę się że w dużych miastach to jakiś sens może mają. Ale niech któraś wyjedzie poza miasto, 30km na prądzie i co dalej...
z priusem też jest ciekawa anegdotka: robią go w Japonii, z tamtąd płyną do Europy w kontenerach, ktoś policzył że cała ta oszczędność priusów idzie na marne po jednym kursie kontenerowca z Japonii...
Ale ma być ekologicznie , to jest.
- nowicjusz127
nie od dziś wiadomo,że ekologia to tylko sposób na łupienie szarych zwykłych ludzi.
jeżeli przyjąć że ziemia istnieje 24 godziny to obecnośc na niej człowieka to jakies pół sekundy.nasza planeta radziła sobie z gorszymi kataklizmami w swojej historii,wiec poradzi sobie również z najbardziej agresywnym,destruktywnym,nieobliczalnym zwierzęciem jakim jest człowiek.
jeżeli przyjąć że ziemia istnieje 24 godziny to obecnośc na niej człowieka to jakies pół sekundy.nasza planeta radziła sobie z gorszymi kataklizmami w swojej historii,wiec poradzi sobie również z najbardziej agresywnym,destruktywnym,nieobliczalnym zwierzęciem jakim jest człowiek.
już Polska
już Polska
wwojtas pisze: koncerny robiące samochody to dopiero ludzi w ciula robią
znacie historię związaną z jednym z modeli FORDA w stanach?
nie jest to związane akurat z ekologią, ale koncerny motoryzacyjne jak wszystkie koncerny to molochy które ludźmi i tym co myślą (z wyjątkiem konsumpcji) raczej się nigdy nie przejmowały.
FORD PINTO to małe brzydkie auto, w którym z powodu wadliwego zbiornika paliwa w latach 70-tych zginęło 27 osób, dyrektorzy FORD'a po iluś tam pozwach stwierdzili, że bardziej będzie im się opłacało wypłacić odszkodowania niż zmienić konstrukcję auta, dopiero po nagłośnieniu sprawy przez poszkodowanych zmieniono wadliwy zbiornik,
z pasami bezpieczeństwa było podobno, nie stały się w USA standardem wtedy kiedy można już było z takiego rozwiązania korzystać, bo było to po prostu nie opłacalne
było disco 300 TDI '96
jeszcze do niedawna ludzie którzy mieli takie poglądy uważani byli za świrównowicjusz127 pisze:nie od dziś wiadomo,że ekologia to tylko sposób na łupienie szarych zwykłych ludzi

"co Ty gadasz, przecież efekt cieplarniany, to największa zmora nowoczesnego społeczeństwa, ktoś kto myśli inaczej - myśli nie nowocześnie i musi być walnięty, przecież w TV cały czas o tym trąbią"

było disco 300 TDI '96
- nowicjusz127
wróciłem własnie z jakiegos tam szkolenia o MY10 w akademii Land Rovera.prowadzący pokazał nam kilka zajebistych kruczków typu bezpieczniki i przewodziki,które nie istnieją i nie będą istnieć w żadnych schematach elektrycznych.jako,że gość naprawdę bardzo mocno uczestniczy w procesie produkcji i konstrukcji LRów powiedział nam coś ciekawego.podał jakiś tam przykład częsci,którą można by zamontowac do LRów bo to tylko 10 pensów.tanio nie? tyle,że każde 10 pensów w produkcji skutkuje kwota 100 funtów w produkcie finalnym....tedi73 pisze: dyrektorzy FORD'a po iluś tam pozwach stwierdzili, że bardziej będzie im się opłacało wypłacić odszkodowania niż zmienić konstrukcję auta

już Polska
już Polska
ok, ja rozumiem ciecie kosztów, jakieś bezpieczniki i kabelki, ale nie rozumiem jak można świadomie z wyrachowaniem i wyliczając tego koszta zabijać ludzi, bo przecież nie opłaca się zmieniać linii produkcyjnej, a ludzie niech płona żywcem w autach, masakranowicjusz127 pisze:wróciłem własnie z jakiegos tam szkolenia o MY10 w akademii Land Rovera.prowadzący pokazał nam kilka zajebistych kruczków typu bezpieczniki i przewodziki,które nie istnieją i nie będą istnieć w żadnych schematach elektrycznych.jako,że gość naprawdę bardzo mocno uczestniczy w procesie produkcji i konstrukcji LRów powiedział nam coś ciekawego.podał jakiś tam przykład częsci,którą można by zamontowac do LRów bo to tylko 10 pensów.tanio nie? tyle,że każde 10 pensów w produkcji skutkuje kwota 100 funtów w produkcie finalnym....tedi73 pisze: dyrektorzy FORD'a po iluś tam pozwach stwierdzili, że bardziej będzie im się opłacało wypłacić odszkodowania niż zmienić konstrukcję auta
bez sensu o tym gadać, bo takie praktyki widać wszędzie na około, tylko człowiek jakoś właśnie w człowieczeństwo ludzi zaczyna wątpić :/, szkoda
było disco 300 TDI '96
- nowicjusz127
takie czasy panie kolego.ludzie ludziom zgotowali ten los.tak to jest jak spuścisz księgowego ze smyczy.
już Polska
już Polska
z tym też się zgadzam w 100%, pamiętam kiedyś usłyszałem podobny tekst od serwisanta HP któremu zawoziłem drukarki które wracały do sklepu na naprawy gwarancyjne "panie, drukarki to teraz księgowi robią"nowicjusz127 pisze:tak to jest jak spuścisz księgowego ze smyczy.
z autami jest podobnie, ile można było robić setek tysięcy przebiegu na MB 123, 124 bez remontu? jeśli się nie mylę, to na model mb100 MB dawał gwarancje do miliona kilometrów na sam silnik, samochody były konstruowane żeby zawieźć użytkownika do celu a nie do serwisu

było disco 300 TDI '96
- nowicjusz127
o Mercedesie,zwłaszcza 124 może nie rozmawiajmy
ten samochód spowodował,że Mercedes mało nie poszedł z torbami.ludzie w rzeszy je kupowali i nie chcieli zmieniac bo po co skoro jest mega zajebiście i nic się nie psuje?jak dla mnie 124 e klasa 2,5 d lub td to ostatni prawdziwy mercedes.sam się za takim rozglądam.ale to plany na przyszły rok.będzie do bujania w weekendy

ten samochód spowodował,że Mercedes mało nie poszedł z torbami.ludzie w rzeszy je kupowali i nie chcieli zmieniac bo po co skoro jest mega zajebiście i nic się nie psuje?jak dla mnie 124 e klasa 2,5 d lub td to ostatni prawdziwy mercedes.sam się za takim rozglądam.ale to plany na przyszły rok.będzie do bujania w weekendy

już Polska
już Polska
dokładnie to samo powiedziałem jakieś dwa tygodnie koledze, który zachwycony pokazywał mi nowy model CLKnowicjusz127 pisze:jak dla mnie 124 e klasa 2,5 d

było disco 300 TDI '96
- nowicjusz127
bo jest już wiekowy.tyle,że jako drugi czy trzeci samochód jest idealny.no i o zakupach samochodowych żadna baba mi nie będzie decydować
ogarnij się Tedi 

już Polska
już Polska