jazda po czarnym z klatką i zderzakiem
Moderator: Mroczny
jazda po czarnym z klatką i zderzakiem
Chciałem się zapytać jakie macie doświadczenia w codziennej jeździe po mieście z autem wyposażonym w klatkę i winde z przodu??
Czy policja sie bardzo czepia itp??
Czy policja sie bardzo czepia itp??
Samurai "BLACK DRAGON"1.6 92r;2x winch; 2x blokada:) ; 4,16.
Zebra OFF-ROAD Klub Sochaczew
Re: jazda po czarnym z klatką i zderzakiem
Trzeba mieć wielkie serce WOŚP na masce to niczego się nikt nie czepia.

na masce mam 15m liny stalówki na zapas
a tak na poważnie to chciałem jechać na zlot na kołach ale musze przelecieć przez wa-we i nie wiem czy Panowie niebiescy nie będą mi chcieli dowodu zabrać

a tak na poważnie to chciałem jechać na zlot na kołach ale musze przelecieć przez wa-we i nie wiem czy Panowie niebiescy nie będą mi chcieli dowodu zabrać

Bardziej się na wsiach czepiają niż w wawie, mnie osobiście w stolicy nigdy nie zatrzymywali, bylebyś jechał zgodnie z przepisami i miał sprawne oświetlenie.
możesz jeździc bylebyś nie mail odciągów założonych..
to to wiadomo.saleta pisze:możesz jeździc bylebyś nie mail odciągów założonych..
Mam po to śruby rzymskie przy zderzaku i na dojazdach po czarnym sie je zdejmuje.
a i zeby wydech nie wQr***ł na ulicy ... 
a tak to spokojnie bez obaw
dozwolone 50/h i pomykaj ....

a tak to spokojnie bez obaw

dozwolone 50/h i pomykaj ....
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
heh wydech akurat posiadam 

- morte36
-
- Kontaktowanie:
A odciągi są zakazane? Pod jaki paragraf to podchodzi bo mnie nikt nie zaczepiał w tej sprawie.saleta pisze:możesz jeździc bylebyś nie mail odciągów założonych..
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
Pod taki, że nie mogą z pojazdu sterczeć żadne ostre elementy, a jak niechcący ktoś się na te linki dostanie, to w jednym kawału spod nich nie wyjdzie 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
po taki, że nic nie może wystawać poza obrys auta - z tego powodu też wiele klatek zewnętrznych nie spełnia owych przepisów.morte36 pisze:A odciągi są zakazane? Pod jaki paragraf to podchodzi bo mnie nikt nie zaczepiał w tej sprawie.saleta pisze:możesz jeździc bylebyś nie mail odciągów założonych..
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- piotr czarnecki
- Kontaktowanie:
Pamiętaj o chlapaczach i oświetleniu tablicy rejestracyjnej - zabrali mi dowod 3 dni przed rajdem jak jechałem na ostatni przegląd
Odzyskałem, ale nerwów było sporo

...w błoto po złoto...
frajda znajdzie się sama...
- morte36
-
- Kontaktowanie:
nie no to jest podstawa ale ostatnio też musiałem dorobić czerwone światło przeciwmgielne z tyłu bo niestety przeglądu by nie przeszedł.piotr czarnecki pisze:Pamiętaj o chlapaczach i oświetleniu tablicy rejestracyjnej - zabrali mi dowod 3 dni przed rajdem jak jechałem na ostatni przegląd![]()
UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
- piotr czarnecki
- Kontaktowanie:
Tylko czekać jak homolagacje zaczną sprawdzać na wszystkie grile, wyciągarki i opony
Ja w kazdym razie moją zmotką staram sie nie rzucać w oczy jeżeli nie potrzeba

Ja w kazdym razie moją zmotką staram sie nie rzucać w oczy jeżeli nie potrzeba

...w błoto po złoto...
pojechałem i wróciłem
chlapaczy nie mam(urywały sie po każdym wypadzie w teren) ale jakoś sie udało

chlapaczy nie mam(urywały sie po każdym wypadzie w teren) ale jakoś sie udało
Adaś .. byłeś może niebieską suzuką z klatka ?
chyba wiec Cie widziałem na Ursynowie na Dolince Służewieckiej w piatek wieczorem
chyba wiec Cie widziałem na Ursynowie na Dolince Służewieckiej w piatek wieczorem
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- Wujek Catkiller
Zasadniczo, tak w skrócie, to mogą się czepić wszystkiego co wystaje poza fabryczny obrys.
Elektrownia na dachu, odciągi, kangury (jak z grillem to już masakra), snork, koła co wystają zza chlapaczy.
Ale gdzieś czytałem jak się jeden koleś bronił, bo zatrzymali go za kangura. Pytają czy ma homologację itp.
Ze 40 minut dyskusji było ponoć i już mu kwity chcieli zabrać, a tu podjechało Sorento policyjne, całe w rurach.... Koleś natychmiast do tamtych czy kwity na rury mają. A ten co sprawdzał na początku od razu kolesiowi dowód oddaje i "weź pan to, idź pan stąd".
Elektrownia na dachu, odciągi, kangury (jak z grillem to już masakra), snork, koła co wystają zza chlapaczy.
Ale gdzieś czytałem jak się jeden koleś bronił, bo zatrzymali go za kangura. Pytają czy ma homologację itp.
Ze 40 minut dyskusji było ponoć i już mu kwity chcieli zabrać, a tu podjechało Sorento policyjne, całe w rurach.... Koleś natychmiast do tamtych czy kwity na rury mają. A ten co sprawdzał na początku od razu kolesiowi dowód oddaje i "weź pan to, idź pan stąd".
Parchy & Miśki & Yayo Kogielmogiel
moja jest czarna, z ursynowa wyjeżdżałem ok 15 w stronę góry kalwariiramzes pisze:Adaś .. byłeś może niebieską suzuką z klatka ?
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
odnośnie kangura:
"przednie orurowanie lub dodatkowy przedni zderzak, mające służyć do ochrony pojazdu przed uszkodzeniami w razie zderzenia z innym przedmiotem, mogą być zamontowane wyłącznie w pojazdach, dla których zostały homologowane. [...]
Dotyczy pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej po dniu 20 października 2007 r"
"przednie orurowanie lub dodatkowy przedni zderzak, mające służyć do ochrony pojazdu przed uszkodzeniami w razie zderzenia z innym przedmiotem, mogą być zamontowane wyłącznie w pojazdach, dla których zostały homologowane. [...]
Dotyczy pojazdów rejestrowanych po raz pierwszy na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej po dniu 20 października 2007 r"
y60 autobus, czerwony.
Adam.Ż pisze:moja jest czarna, z ursynowa wyjeżdżałem ok 15 w stronę góry kalwariiramzes pisze:Adaś .. byłeś może niebieską suzuką z klatka ?
Na ursynowie byles i " na fajeczka " nie zajżałeś ... ossszzz ty

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
na ursynowie to ja codziennie jestem 

- knighterrant
-
Czyli auta zarejestrowane w RP przed tą datą , wyposażone w żelazo z przodu mogą poruszać się po drogach publicznych bez dodatkowych kosztów , tak ?Wowos pisze:odnośnie kangura:

Był Uaz 469B Pajero 2.6E Pajero 2.5tdi
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited
knighterrant pisze: Czyli auta zarejestrowane w RP przed tą datą , wyposażone w żelazo z przodu mogą poruszać się po drogach publicznych bez dodatkowych kosztów , tak ?
O ile spełniają wcześniejsze przepisy, czyli brak wystających ostrych elementów.

- Fiba
-
- Kontaktowanie:
I to jest dobra wiadomość.

Lepszy głupiec wędrujący po świecie od mędrca ,który siedzi w domu.
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
Patrol Y60 2.8
Patrol Y61 2.8
- knighterrant
-
O ile spełniają wcześniejsze przepisy, czyli brak wystających ostrych elementów.
[/quote]
Ależ ma się rozumieć ! Pełen oryginał , prawie . A w ogóle to ten zderzak i progi to takie były , Panie Dowódco !

Ależ ma się rozumieć ! Pełen oryginał , prawie . A w ogóle to ten zderzak i progi to takie były , Panie Dowódco !

Był Uaz 469B Pajero 2.6E Pajero 2.5tdi
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited
Gaz 69 w rozsypce
LR Freelander
Cheerokee XJ 4.0 Limited