Nasze jeepy - Zdjęcia
Moderator: Mroczny
Re: Nasze jeepy - Zdjęcia
Silnik bez zmian, ale teraz ma lepsze chłodzenie i ciekawie wygląda. 

....prawie jak Hummersuchorz pisze:Silnik bez zmian, ale teraz ma lepsze chłodzenie i ciekawie wygląda.

FZJ80
Prest pisze:....prawie jak Hummersuchorz pisze:Silnik bez zmian, ale teraz ma lepsze chłodzenie i ciekawie wygląda.![]()

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się
jak miło Cię zobaczyćJarem pisze:Prest pisze:....prawie jak Hummersuchorz pisze:Silnik bez zmian, ale teraz ma lepsze chłodzenie i ciekawie wygląda.![]()
nie widzę podobieństwa do hummera

FZJ80
Dali dali ale obserwuję z ukrycia

low range 4x4 team na prawym
-= GAZIOR =- - robi się
-= GAZIOR =- - robi się

To mój, narazie bardzo stockowo, ale będzie lepiej:)
A polska wódka smakuje mi niezmiennie czego i Państwu życzę.Cherokee XJ+graty,Gelenda W460+graty;)
Wcześniej mi to nie przyszło do głowy, ale jak tak się zastanowić to faktycznieandrzej:) pisze:wygląda jakby kupę robił do tej wody![]()

dupsko mu chlodze
przy okazji przejazd trasy robiłem 

No dobra, żaby nie było, że się tylko wyzłośliwiam to i ja coś wkleję.
Jako, że rzecz tyczy wody to taka sobie kąpiel niewielka

A tutaj piękne okoliczności przyrody (czyli chwasty) z wykrzyżem w tle

Jako, że rzecz tyczy wody to taka sobie kąpiel niewielka

A tutaj piękne okoliczności przyrody (czyli chwasty) z wykrzyżem w tle

A'propo "wkleję"andrzej:) pisze: to i ja coś wkleję.
Jak Ci się spisuję te nowe BFG MT KM2?
I czy sprawdzałeś jak jeździ ZJ na jednym takim małym kółku jakie masz na dachu - ja widziałem jak próbował, ale nie udało się nigdzie pojechać .....

KM 2 - jestem zadowolony, z tym zastrzeżeniem, że jedyne porównanie to mam z GG AT2, trochę tylko poharatałem bieżnik zimą na zmarzniętej glinie i kamieniach, poza tym ok, na czarnym w miarę cicho (choć hamuje się gorzej, na zakrętach trzeba uważać), zimą na ubitym śniegu wiadomo - tak sobie, w terenie - błoto rewelacja, piach nieco słabiej.....
A to małe kółko ma tak coś koło 30", tak więc na doturlanie się do wulkanizatora powinno wystarczyć.....zresztą w zanadrzu wożę też spray
A to małe kółko ma tak coś koło 30", tak więc na doturlanie się do wulkanizatora powinno wystarczyć.....zresztą w zanadrzu wożę też spray

ee to trza 31`` i felunie -25andrzej:) pisze: A to małe kółko ma tak coś koło 30", tak więc na doturlanie się do wulkanizatora powinno wystarczyć.....zresztą w zanadrzu wożę też spray

hehe karwa nie doczytałem ze to chodzi o zapas

Też tak kiedyś myślałem, ale widziałem jak gość przebił 31,6 AT i z miną twardziela założył stockowy zapasandrzej:) pisze: na doturlanie się do wulkanizatora powinno wystarczyć.....zresztą w zanadrzu wożę też spray
ZJ na to powiedział - nie ma mowy, nie pojadę. Tzn może i ruszał, ale niesamowite trzaski i zgrzyty jakie zaczęły dochodzić z mostu (akurat tylnego) zniechęciły właściciela do jazdy samochodem, i kółko pojechało do naprawy na pokładzie innego
Tak więc ja mając w zapasie takie samo rozwiązanie zapasowego koła, dokupiłem oponkę (nalewkę) w takim samym rozmiarze i podobnym bieżniku. I teraz wożę kółko, na którym w razie W będę mógł faktycznie odjechać
Ja mam teraz też założone KM2 i co do głośności, to minimalnie cichsze, ale nie zabezpieczają dobrze krawędzi felgi. W błocie i na skałach pracują nieźle
Jeździłem z ciśnieniem 1.1 przez tydzień po skałach i oponki nie mają śladów wysiłku, powietrze też nie schodziło
no to trzeba będzie pomyśleć nad zmianą zapasu....choć prawda jest też taka, że idealnie rozmiaru nie dobierzesz.....
Bzdura. Kumpel przebił 33" BFG AT we Wranglu i bez problemu pojechał do domu na moim zapasie 31", który zresztą kiedyś od niego kupiłem 

XJ4.0... nastała era 4.2Donkey 
Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.

Jeśli coś się nie daje naprawić, znaczy, że nie było zepsute.
taaaaa ale miał rozłączone napędy i na na przednim moscie założony zapas pewnieBilly69 pisze:Bzdura. Kumpel przebił 33" BFG AT we Wranglu i bez problemu pojechał do domu na moim zapasie 31", który zresztą kiedyś od niego kupiłem

No właśnie, a w WJ to w ogóle jest QD i nie ma mowy o innych kółkach na żadnej osisaleta pisze: a w ZJ`cie kolego naped masz 4all time
tylko w tych najlepszychktomek pisze:w WJ to w ogóle jest QD

Z tego co ja spotykam - jakieś 85 procent ma QD - więc całkiem sporoandrzej:) pisze:tylko w tych najlepszychktomek pisze:w WJ to w ogóle jest QD![]()
Ale faktycznie nad zapasem pomyśl, bo po co wozić zapas, którego i tak nie założysz, a spalanie masz przez niego większe?
pomyślę, pomyślę....zapas na dach wywędrował, bo w bagażniku przeszkadzał, trzeba jeszcze imprówment mocowania zrobić i samą oponę zmienić..... 

U mie była dokładnie taka sama kolej rzeczyandrzej:) pisze:pomyślę, pomyślę....zapas na dach wywędrował, bo w bagażniku przeszkadzał, trzeba jeszcze imprówment mocowania zrobić i samą oponę zmienić.....
I jakbym nie zobaczył ZJ po próbie założenia zapasu - jeździłbym dalej w nieświadomości
Kup jakąś nalewkę, żeby było tanio - nie musi być super wyważona, ale zawsze gdzieś na niej dojedziesz, a cena korzystna