Czy ktoś oglądał tego Miśka?

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Re: Czy ktoś oglądał tego Miśka?

Post autor: Damian » sob wrz 18, 2010 5:39 pm

Seba350 pisze:Zle myslisz - pierwsze krecenie robia niemcy a my drugie juz - oni juz tez wiedza ile warte sa pieniadze - nie tak jak pare lat temu.
poprawka, nie niemcy a turasy :)21
niemcy już nie handlują samochodami, w praktycznie całość rynku wtórnego leci na pośrednictwie tej bandy arabskich hochsztaplerów
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
greenman
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: greenman » sob wrz 18, 2010 6:01 pm

Tak do 200 km od granicy (około) to turcy i ruscy kręcą całym interesem samochodowym i trzeba omijać ich szerokim łukiem.
Szukałem na mobile przez 3 miesiące auta, zwracałem uwagę na ogłoszenia prywatne i tu miałem niestety niemiłe niespodzianki, oraz małe niemieckie komisy. Trafiłem auto 400 km od granicy, w komisie nie było szrotów, rozmowa przez telefon z niemcem, wynajęta laweta, kierowca-tłumacz,ryzyko i w trasę. Ja pier.. jakie oni mają drogi.
Niemiec zaśpiewał 5200 euro za pajero II, 2,8 - rocznik 98,przebieg 210 tyś, po odczytaniu vinu okazało się 97 (niemcy w ogłoszeniach piszą datę pierwszej rejestracji), stargowaliśmy na 4850 - udało się - MAM MIŚKA. :lol: :lol: :lol:
Polecam zakup samochodu w niemczech, czasy kiedy kupowało się tanio i dobrze mineły - ceny obecnie są krajowe i wyższe ale stan aut nieporuwnywalnie lepszy niż krajowe.

Jeszcze jedno, rozwalają mnie ogłoszenia w polskich portalach :
np. rocznik 97-98 , przebieg 140 tyś :lol: ,sprowadzony, lakier brzytwa-zero ryski , przerejestrowany, cena 16 tysięcy.
Pomyślcie, wszystkie opłaty (akcyza pow. 2 litry --cena na umowie-wiadomo :wink: ---, skarbówka, komunikacja- to 3176 pln, laweta plus kierowca 1000 pln ) mamy więc 4 tysiaki, a sprzedający musi jeszcze zarobić – tak skromnie z 2 tyś.
Kupić musiał w Niemczech auto za 9-10 tyś – NIE MA TAM TAKICH AUT W DOBRYM STANIE SĄ TYLKO WALONE.

Często spotykany wariant :

Rozbite auta jadą do polski np. Drezdenko (FSD - fabryka samochodów drezdenko), są robione i wracaja do niemczech, u turasa pełna ksiażka serwisowa (na alegro - czysta do kupienia za 20 pln), no i mamy super okazję.

Gregor887
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gregor887 » sob wrz 18, 2010 8:11 pm

Seba350 pisze:
Poprostu,ogladajac auto nie warto patrzec na licznik
Czyli kupujemy teraz auta jak motory :lol:
XJ 2,1 TD '93
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz wrz 19, 2010 11:45 am

http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-tdi ... 21783.html

Gdyby sie ktos napalil, to garsc infromacji: wyrazne slady korozji w wielu miejscach nadwozia, wnetrze ladne, ale na pewno nie idealne. Padniety akumulator, wymagal podladowania przed odpaleniem. Lekka trzesiawka zimnego silnika, a potem lekka trzesiawka silnika cieplego. Odpala bez czarnego kopcia, ale przegazowany przykapca siwo-niebieskim dymkiem. I gwozdz programu, nie dziala starowanie napedami i blokada tylu (kontrolki migaja, przod pozostaje zapiety - sprawdzone w mojej obecnosci na szutrowym placu) - handlarz impregnowany na wiedze, bedzie pierniczyl jak to trzeba kawalek przejechac zeby sie rozlaczylo itp. Taki to wlasnie "idealny stan".

Ramy nie ogladalem.
...gonimy kroliczka...

SlyWhite
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SlyWhite » pn wrz 20, 2010 9:09 am

zielony_rog pisze:http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-tdi ... 21783.html

Gdyby sie ktos napalil, to garsc infromacji: wyrazne slady korozji w wielu miejscach nadwozia, wnetrze ladne, ale na pewno nie idealne. Padniety akumulator, wymagal podladowania przed odpaleniem. Lekka trzesiawka zimnego silnika, a potem lekka trzesiawka silnika cieplego. Odpala bez czarnego kopcia, ale przegazowany przykapca siwo-niebieskim dymkiem. I gwozdz programu, nie dziala starowanie napedami i blokada tylu (kontrolki migaja, przod pozostaje zapiety - sprawdzone w mojej obecnosci na szutrowym placu) - handlarz impregnowany na wiedze, bedzie pierniczyl jak to trzeba kawalek przejechac zeby sie rozlaczylo itp. Taki to wlasnie "idealny stan".

Ramy nie ogladalem.
Dodam tylko że prawa tylna szyba sie nie otwiera, w komorze silnika sporo rdzy przebijajacej przez lakier na ramie rdze widac... ogolnie auto stoi tam juz kilka miesiecy. Wlasciciel komisu nie robi najlepszego wrazenia, slowem chyba nie warto.
Pozdr.

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » pn wrz 20, 2010 9:23 am

SlyWhite- rozumiem, ze ogladales go niedawno i nie ogarneli przelaczania napedow?

Niezli sa goscie...
...gonimy kroliczka...

SlyWhite
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: SlyWhite » pn wrz 20, 2010 7:27 pm

zielony_rog pisze:SlyWhite- rozumiem, ze ogladales go niedawno i nie ogarneli przelaczania napedow?

Niezli sa goscie...
Ja niem niestety nie jechałem ponieważ gość powiedział mi że na jazdę próbną możemy wybrać się ale po południu a na placu nie ma możliwości (strasznie ciasno), więc odpalił go od prostownika posłuchałem jak klekocze pobawiłęm się przełącznikami (a że jestem tu nowy więc nie postawiłem pełnej diagnozy) pooglądałem z wierzchu, w środku i pod spodem i musiałem wracać ... do pracy. A oglądałęm go jeszcze w sierpniu i wtedy już wyglądał jakby tam trochę już stał.
Pozdr.

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » wt wrz 21, 2010 6:38 am

...gonimy kroliczka...

majner
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majner » pt wrz 24, 2010 9:39 pm

witam,
a może ktos oglądł to auto
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-3-5 ... 19099.html
cenna kusząca i podejrzanie niska
SAMURAI 89

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz wrz 26, 2010 10:32 pm

Byl do sprzedania za 21 tys., ale wisi na Allegro od paru miesiecy i obnizyli. Moim zdaniem 18 to cena zaledwie normalna. Te auta chodza za tyle lub mniej.

Moze jakos w tygodniu bede przejezdzal tamtedy, to rzuce okiem z bliska.
...gonimy kroliczka...

panczo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: panczo » pn wrz 27, 2010 10:59 am

majner pisze:witam,
a może ktos oglądł to auto
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-3-5 ... 19099.html
cenna kusząca i podejrzanie niska
Ogladalem go w zeszlym tygodniu. Na zdjeciach super, na zywo juz gorzej. Przednia szyba jest peknieta i kwalifikuje sie do wymiany. Buda pordzewiala przy uszczelkach, klamkach, nadkola, itd. Musial byc topiony w blocie bo w srodku panuje straszny syf, wszytko jest zardzewiale, brudne, tapicerka wydaje sie byc wilgotna, w schowkach pod tylna kanapa bylo delikatnie mokro, zawiasy tylnej klapy zardzewiale i przez to tylna klapa otwiera sie z oporem, ciezko ja zamknac. Co do stanu technicznego to sie nie wypowiadam, podobno napedy sa sprawne. Silnik odpalil bez problemow, zalozona jest sekwencyjna instalacja gazowa, ale niestety zbiornik jest kijowo ulozony, gdyz w poprzek bagaznika.

Zaznaczam, ze nie sprawdzalem samochodu pod wzgledem technicznym i jesli ktos szuka samochodu do topienia w terenie to moze jest warty rozwazenia.
...aaa...kurna...

majner
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: majner » pn wrz 27, 2010 1:32 pm

dzieki za szybką odpowiedz
SAMURAI 89

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » pn wrz 27, 2010 11:25 pm

No to juz mi odeszla ochota na jezdzenie i ogladanie :P
...gonimy kroliczka...

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz paź 03, 2010 11:49 am

Czy ktos widzial z bliska tego miśka?

http://allegro.pl/prawdziwa-terenowka-p ... 23205.html
...gonimy kroliczka...

Awatar użytkownika
Wieśmak

Post autor: Wieśmak » ndz paź 03, 2010 11:54 am

zielony_rog pisze:Czy ktos widzial z bliska tego miśka?

http://allegro.pl/prawdziwa-terenowka-p ... 23205.html
Cena prima, szkoda ze to automat... :cry:
BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz paź 03, 2010 12:01 pm

Czy cena prima to chyba zalezy od stanu... Blacharsko to nawet widac, ze auto zmeczone, niestety ramy na zdjeciach nie widac...
...gonimy kroliczka...

Awatar użytkownika
Marcin_Wolski

Post autor: Marcin_Wolski » ndz paź 03, 2010 2:34 pm

Po numerze tablicy to Ci powiem, że koło 6 miesięcy minęło od poprzedniego przerejestrowania... dysonans pozakupowy?
Samurai -> Patrol hiszpan -> Asia Rocsta i Pajero II Long 2.5TD od Bin Ladena

zielony_rog

Post autor: zielony_rog » ndz paź 03, 2010 2:50 pm

O, kolega z Walbrzycha :) Nie przejezdzasz czasami przez Boguszow?

Hmmm... szesc miesiecy. Dysonans albo auto sprowadzone typowo na handel. Chociaz przez telefon wlasciciel jakos specjalnie nie sciemnial... Mam ostatnio dosc napiety harmonogram, inaczej pewnie podskoczylbym obejrzec.
...gonimy kroliczka...

lucyfer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lucyfer » śr paź 06, 2010 8:57 pm

Witam ,

Czy oglądał ktoś z może ten egzemplarz :

http://moto.allegro.pl/mitsubishi-pajer ... 21335.html

Mam zamiar wybrać się na oględziny a z racji tego, że moja przygoda z Pajero dopiero sie zaczyna prosze Was o pomoc.

Na co ewentualnie zwrócić uwagę w tym modelu? Moim niewprawnym okiem - 3 felgi są inne, zapas także. Przebieg też wydaje się nie być realnym ale to raczej norma. Czy coś rzuca się w oczy?

Jak spisuje się instalacja gazowa w takich silnikach?

Wreszcie, dlaczego ktoś robi remont a potem sprzedaje taki samochód? :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
bazylisek

Post autor: bazylisek » śr paź 06, 2010 10:10 pm

Poczytaj najpierw foruma - celujesz w najgorsze z możliwych rozwiązań: silnik 2,6, resor, jeszcze strucel w terenie latany [ simex na zapasie to dla niepalącej dziewicy do kościoła?] moim zdaniem szkoda czasu....

Tomek
Tomek

Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT

Awatar użytkownika
Mariobros
Kontaktowanie:

Post autor: Mariobros » czw paź 07, 2010 7:21 am

bazylisek pisze: jeszcze strucel w terenie latany
a to to wg mnie wcale niekoniecznie musi być wada (nie w odniesieniu do tego konkretnego egzemplarza, ale w ogóle). Jak ktoś "lata w terenie" to dba żeby mechanicznie było wszystko ok, bo jak przestanie dbać, to przestanie "latać". Albo co gorsza poleci tylko w jedną stronę i będzie w krzakach nocował.

W sumie to wolałbym kupić takiego latanego niż po "świeżej konserwacji", malowaniu tydzień temu itd.
Pajero 2,5TD 86r. GG 649597

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw paź 07, 2010 7:24 am

bazylisek pisze:Poczytaj najpierw foruma - celujesz w najgorsze z możliwych rozwiązań: silnik 2,6, resor, jeszcze strucel w terenie latany [ simex na zapasie to dla niepalącej dziewicy do kościoła?] moim zdaniem szkoda czasu....

Tomek
:)2 :)2 :)2

@ bazylisek szukaj innego auta ciut młodszego bez gaźnikowego motoru bez resorów
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

lucyfer
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: lucyfer » czw paź 07, 2010 8:22 am

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw paź 07, 2010 8:45 am

lucyfer pisze:To lepiej uderzyc w cos takiego? http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-oka ... 41614.html ?
Jeśli sprzedający napisał prawdę to tak ale nie czy napisał

:-?

ymm owe auto ma blokadę dyferencjału ?? ciekawe którego i jaką ??
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
bazylisek

Post autor: bazylisek » czw paź 07, 2010 9:51 am

Eskapada pisze:
bazylisek pisze:Poczytaj najpierw foruma - celujesz w najgorsze z możliwych rozwiązań: silnik 2,6, resor, jeszcze strucel w terenie latany [ simex na zapasie to dla niepalącej dziewicy do kościoła?] moim zdaniem szkoda czasu....

Tomek
:)2 :)2 :)2

@ bazylisek szukaj innego auta ciut młodszego bez gaźnikowego motoru bez resorów

Łeee ja to już mam sztucelwagena na resorach... i nikomu nie polecam :)21

T.
Ostatnio zmieniony czw paź 07, 2010 6:42 pm przez bazylisek, łącznie zmieniany 1 raz.
Tomek

Pajero I 2.5 na AT R.I.P.
Jamnik 1.3 na MT R.I.P
Jamnik 1.6 na MT
Pajero II 2.8 na MT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”