chłodnica do kzj-ta poszukiwana

LandCruiser, 4Runner, Hilux, Rav4

Moderator: Mroczny

Kylon

Re: chłodnica do kzj-ta poszukiwana

Post autor: Kylon » śr paź 13, 2010 5:38 pm

Nie wszyscy wszystko wiedzą choćby bardzo chcieli. Super, że masz tanie części ale nie oznacza to, że ktoś inny nie ma możliwości. Można kupić dużo taniej części z fakturą i oryginalne. Nie muszą być od razu szemrane, kradzione albo wadliwe. W ASO głowica kosztuje do KZJ-ota 8 tysi, a ja zapłaciłem za swoją nówkę w pudełku z fakturą 1100 PLN brutto. Wystarczy być cierpliwym i poczekać. Są na prawdę różne miejsca i możliwości na kupowanie części do Toyot.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
druciarz

Post autor: druciarz » śr paź 13, 2010 6:11 pm

przeczytaj swoj pierwszy post. nie znajac mnie na wstepie zarzuciles ze bez faktury a i pewnie nie do kzj bo tam go nie znaja :roll: :roll: :roll:
gratuluje ze udalo ci sie kupic za 1/8 ceny. roznica polega jednak na tym ze mi nie musi sie udawac ani nie musze czekac na okazje tylko ide do sklepu i kupuje czesc.

Kylon

Post autor: Kylon » śr paź 13, 2010 7:30 pm

Bo w Polsce operuje się złotówkami, a nie dolarami, a różnica jest jeszcze taka, że nie muszę iść do sklepu a klikam myszką w formularz zamówienia. potem przychodzi paczka którą muszę jedynie odpakować. Nie martwię się, że ów sklep jest kilka tysięcy kilometrów od domu.
Kylon

Awatar użytkownika
druciarz

Post autor: druciarz » śr paź 13, 2010 7:39 pm

no to fajnie ale nowej chlodnicy do wspomnianego kzj nie kupisz w polsce i dobrze o tym wiesz, prawda?
a takie sytuacje o ktorej piszesz zdarzaja sie wszedzie w kazdym aso. ktoś zamówił, wplacil zaliczke a pozniej nie odebral i latami lezalo na polce stad taka cena. ja mam towar regularnie sprzedawany, no ale dobra eot z moje strony bo to niczemu nie sluzy. kto bedzie chcial to kliknie pw i tyle.
a jak masz chlodnice to zalatw kolegom, pewno dluzej sie znacie a mi przynajmniej nie beda dupy zawracac :)12

Kylon

Post autor: Kylon » śr paź 13, 2010 8:07 pm

Dyskusja faktycznie nie ma sensu bo nie piszę o ASO, a właśnie o miejscach jakich jest wiele gdzie towar jest dostępny na bieżąco. Chłodnicy teraz nie sprawdzałem ale jeszcze niedawno kupowałem dla kogoś. Tylko jak słyszę płakanie w słuchawkę, że 800 PLN za nową chłodnice to drogo to mi się raczej nie chce dalej gadać.
Kylon

Awatar użytkownika
druciarz

Post autor: druciarz » śr paź 13, 2010 8:21 pm

no niestety bo łby najchetniej by daly 5 dych za chlodnice... stad taka a nie inna kultura techniczna i stan wozkow z drugiej reki zwlaszcza tych starszych :)21

Kylon

Post autor: Kylon » czw paź 14, 2010 9:59 am

Zaintrygowany tematem sprawdziłem dzisiaj dostępność chłodnicy w ASO i jest bez najmniejszego problemu. Dostępność (magazyn Belgia) - jeden dzień potrzebny na ściągnięcie. Cena detaliczna dla zwykłego zjadacza chleba bez zniżek 2691 PLN. Za granicą taniej.
Kylon

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » czw paź 14, 2010 12:01 pm

ten magazyn Belgia to...sam wiesz, taki miraż czasem jest :)21
zdarzało mi się czekać na coś z Belgii przez 3 tygodnie, a miały być 2 dni
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Kylon

Post autor: Kylon » czw paź 14, 2010 6:03 pm

Zamawiam od kilku do kilkudziesięciu pozycji dziennie od kilku lat i raczej rzadko jest wtopa.
Kylon

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pt paź 15, 2010 11:27 am

ja oczywiście dużo mniej, ot zwykły serwis jednej Toyki przez 6-7 lat
dwukrotnie zamawiałem z Belgii i zdarzyło mi się bardzo długo czekać - na nowy czop piasty i jakiś nietypowy oring (nie pamiętam już który)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

ODPOWIEDZ

Wróć do „Toyota”