Czy samuraj będzie dobrym wyborem
Moderator: Mroczny
Czy samuraj będzie dobrym wyborem
Zastanawiam sie jaki kupic sobie samochód, chce zeby był przedewszystkim tani.
Nie ma to być samochów na profesjonalne rajdy a bardziej do zabawy.
Wydaje mi się ze samuraj będzie ok, bo trwały, mały, lekki i podobno dobry w terenie.
Ale ja tym samochodem będe musiał jeździc tez po mieście a podobno samuraj w mieście sa koszmarne.
Wydaje mi się ze samuraj będzie ok, bo trwały, mały, lekki i podobno dobry w terenie.
Ale ja tym samochodem będe musiał jeździc tez po mieście a podobno samuraj w mieście sa koszmarne.
-
Re: Czy samuraj będzie dobrym wyborem
ad1. tanich nie ma, wszystko sie psuje bowiem. ale czesci do suzuk sa na przyzwoitym poziomie, ale niech suzokowcy sie wypowiedza lepiej....grucha pisze:1. Zastanawiam sie jaki kupic sobie samochód, chce zeby był przedewszystkim tani.
2. Nie ma to być samochów na profesjonalne rajdy a bardziej do zabawy.
3.Ale ja tym samochodem będe musiał jeździc tez po mieście a podobno samuraj w mieście sa koszmarne.
ad2. bardzo dobry wybor, klaustrofobii mozna sie nabawic w tym autku

ad3. dlaczego

pozdrawiam,
YJ 4.0
YJ 4.0
jak tani to 126pgrucha pisze:Zastanawiam sie jaki kupic sobie samochód, chce zeby był przedewszystkim tani.
jak tani i do zabawy to gokart z silnikiem WSK
a OK to jest Monika

...a co do jazdy w mieście to bebechy szybko się przyzwyczajają
jak ktoś cię po miesiacu jezdzenia suzą przewiezie maluchemMazur pisze: ...a co do jazdy w mieście to bebechy szybko się przyzwyczajają
to powież "toć to limuzyna normalnie" taki komfort
a tak naprawde to moim zdaniem samuraj to jeden z najtańszych (jak nie najtańszy) w utrzymaniu (oplaty części) i zakupie samochód terenowy i do tego bardzo dzielny w terenie, malo awaryjny, i prosty w budowie
jego największą wadą jest maleńkość i zerowy komfort jazdy
Defekter 90 mosty Patrol Worn 8274 i Star
syll pisze:jak ktoś cię po miesiacu jezdzenia suzą przewiezie maluchemMazur pisze: ...a co do jazdy w mieście to bebechy szybko się przyzwyczajają
a tak naprawde to moim zdaniem samuraj to jeden z najtańszych (jak nie najtańszy) w utrzymaniu (oplaty części) i zakupie samochód terenowy i do tego bardzo dzielny w terenie, malo awaryjny, i prosty w budowie
jego największą wadą jest maleńkość i zerowy komfort jazdy

samurai najlepszy na pocztek.......a z tym miastem to nie jest tak zle bo przynajmniej wszedzi sie zmiesci

Stare eskimoskie powiedzanie - " pamietaj, nigdy nie jedz żółtego śniegu "
Suzuka jest
jak wymysliłem że kupie sj to najpierw przejechałem się samuraiem znajomego,troche podtuningowanym
troche sie przestraszyłem
to było w sobote a we wtorek miałem jechać po mojego sj.
pojechałem.pojezdziłem przed zakupem troche-niebo a ziemia w porownaniu do zmotanej suki mojego znajomego,na fabrycznym zawieszeniu i szosowych oponach da sie calkiem dobrze jezdzic.
wróciłem nim 900 km do domu - dało sie
teraz na MT tez sie da-predkosci nie rozwijam kosmicznych ale bujam się nią na codzień czasem jakies małe wyjazdy po 200 km dziennie
wiecej nie musze jeździć
jest ok.

jak wymysliłem że kupie sj to najpierw przejechałem się samuraiem znajomego,troche podtuningowanym

to było w sobote a we wtorek miałem jechać po mojego sj.
pojechałem.pojezdziłem przed zakupem troche-niebo a ziemia w porownaniu do zmotanej suki mojego znajomego,na fabrycznym zawieszeniu i szosowych oponach da sie calkiem dobrze jezdzic.
wróciłem nim 900 km do domu - dało sie

teraz na MT tez sie da-predkosci nie rozwijam kosmicznych ale bujam się nią na codzień czasem jakies małe wyjazdy po 200 km dziennie

wiecej nie musze jeździć

jest ok.
- Adam Kądziołka
- jestem tu nowy...
I żadnych krawężników się nie boiscibaSJ pisze:syll pisze:jak ktoś cię po miesiacu jezdzenia suzą przewiezie maluchemMazur pisze: ...a co do jazdy w mieście to bebechy szybko się przyzwyczajają
jego największą wadą jest maleńkość i zerowy komfort jazdypotwierdzam
![]()
samurai najlepszy na pocztek.......a z tym miastem to nie jest tak zle bo przynajmniej wszedzi sie zmiesci

Fakt samuraj to dobry wybór. Chyba, że wcześniej jeździłeś jakimś dopasionym plaskaczem i jesteś przyzwyczajony do komfortu. Weź no się umów na jazdę z jakimś okolicznym suzukowcem. Na pewno Ci nie odmówi.
[[[[[> <]]]]]
____/\____
____/\____
- heniu w berecie
-
jak dla mnie samuraj zajebisty tylko ze ja kurdupel jestem aaaale milicyjna zaloga na sacharze startowala m.in. samurajem w skladzie 3 osobowym gdzie 1 gosc bynajmniej kurduplem juz nie byl
a odnosnie miasta to ja nie widze problemu zostalem kiedys nominowany na szofera bigi i w sumie ze 2 godziny po miscie jezdzilem jego zmota nawet na MT i resorach na wieszakach rewolwerowych nie mialem kompleksow i nikomu nie dalem sie wyprzedzic

a odnosnie miasta to ja nie widze problemu zostalem kiedys nominowany na szofera bigi i w sumie ze 2 godziny po miscie jezdzilem jego zmota nawet na MT i resorach na wieszakach rewolwerowych nie mialem kompleksow i nikomu nie dalem sie wyprzedzic

Jak twoim priorytet jest tanie auto to tylko samuraj …jeszcze jakbyś powiedział ile szelestów chcesz na syfa wyłożyć
to będzie można coś lepiej doradzic …tak czy owak za około 10 – 12 tys zł kupisz fajne auto i będziesz mogł nim pojedzić a zestaw startowy nie powinien być wysoki …jakbyś chciał Pajero / Terrano / Isuzu / czyli coś średniej wielkości za ta kase kupisz na pewno auto do małego remontu a zestaw startowy wynieść może polowe z tych 10-12 tys …..
Pamietaj ile byś w skarboce nie miał ze jak kupisz syfa i zeby nie wiadomo w jakim podobniez dobrym stanie nie był to na zestaw startowy musisz miec

Pamietaj ile byś w skarboce nie miał ze jak kupisz syfa i zeby nie wiadomo w jakim podobniez dobrym stanie nie był to na zestaw startowy musisz miec

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Napewno mniej koszmarne niż pięciometrowe pickupygrucha pisze:podobno samuraj w mieście sa koszmarne.

same starocie
ja upalam 2 lata i niedaje się byle komu jeszcze nigdy nie odpuściłem jak nie dzisiaj to na drugi dzień prubuje z łopatą w dloni, ale jestem ogólnie zadowolony za remont silnika 300zł bez mechanika zapłaciłemale ale tylko dla tego bo woda się wdarła z piachem i około 30 min. jeszcze go katowałem żeby z wyciągnięciem mnie pomuc na błędowskiej
SUKA SJ 413, OBECNIE MAWERICKUS 2.4i
-
-
samuraj jest ok.
Sam kupiłem sj413
niedawno - jeżdżę po Wrocławiu i mam czasem wrażenie, że się rozsypie w czasie jazdy a kichy wyskoczą mi przez gardło. W terenie auto idzie jak burza - snieg czy błoto wygrzebuje się rewelacyjnie (mimo słabych opon). Sporo musiałem zainwestować (rocznik 86) - dziurawa podłoga, wycieki oleju, linka licznika itd. ale i tak ostatecznie stosunek uciechy do kosztów jest bardzo dobry. 

pełnoletni sj413
- Paweł Cybulski
Ja mam w dowodzie kombi:marcinsokol pisze:zastanawiam sie czy jest jakas roznic miedzy dlugim a krotkim?w konforcie jesli mozna o czym takim w samuraju mowic
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2003/5_zlo ... ct0046.jpg