diff lock patrol

chyba wiadomo o co chodzi....

Moderator: Mroczny

Prz3m3k
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

diff lock patrol

Post autor: Prz3m3k » czw lis 25, 2010 11:02 pm

Witam, tak wg jestem przemo i swoja przygode z patrolem zaczalem w lipcu ale mniejsza o to :P

auto :Patrol 92r 2.8td
otoz nie dzialal mi wg diff lock,przewody byly pekniete w paru miejscach i przegnite,jezdzilem tak od lipca do teraz, dzis wymienilem przewody no i zalaczylem naped na 4 i wlaczam diffa a tu nic ani kontrolka nie swieci ani kola nie zblokowane,zamienilem przewody dalej to samo czyli nic, zdjalem wezyki bezposrednio przy moscie jeden ssie i drugi tez tylko mocniej ,popukalem w most i dalej nic,na poczatku cos tam poswiecil pomrugal ale nie zdazylem sprawdzic kol ale ogolnie nie dziala teraz wg,wiec moje pytanie do was co najprawdopodobniej walnelo??czy cos oczyscic czy przewod czy cos?? prosze o rady i dzieki
Czasem na drodze spotykam istnych szaleńców,
Pędzą na złamanie karku,aż ciężko...jest ich wyprzedzić

Prz3m3k
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: diff lock patrol

Post autor: Prz3m3k » pt lis 26, 2010 6:52 pm

pomoze ktos?? dzis zamienilem wezyki i diff sie zalaczyl ale byl zalaczony caly czas tzn nic nie dalo wlaczanie wyl przyciskiem,zamienilem z powrotem przewody i dalej byl wlaczony musialem pojezdzic przod tyl przod tyl.. wtedy dopiero poscil ,, pomocy
Czasem na drodze spotykam istnych szaleńców,
Pędzą na złamanie karku,aż ciężko...jest ich wyprzedzić

Awatar użytkownika
daniel b

Post autor: daniel b » pt lis 26, 2010 6:56 pm

3.... :)21
ZMOTA SCORPION Y60

abrams

Post autor: abrams » pt lis 26, 2010 7:00 pm

Pryśnij trochę wd-40 do zaworków pod maską i załącz i rozłącz difflocka parę razy. Może tylko się zastały.

Zablokowany

Wróć do „Jazda w terenie”