gaz 66 diesel? jeżeli tak to jaki?
Moderator: Mroczny
gaz 66 diesel? jeżeli tak to jaki?
Witam kolegów.
Ponieważ coraz częściej zaczyna mi chodzić po głowie pomysł na wyprawy gazem 66 zastanawiam się czy benzyna? może jakiś diesel?
Na naszym rynku kupienie gaza z oryginalnym dieslem jest w zasadzie niemożliwe a te, które są, to już zaliczyły zrywkę drewna lub inne przyjemności.
Dlatego jeżeli robić to, to robić samodzielnie żeby potem pluć najwyżej na swoje partactwo:)
I teraz pytanie... jaki silnik? sw400 sw266? może inny? rajdowy to on nie musi być, byle żarł mniej niż benzynowy, najlepiej sprawdzony z dobrym dostępem do części, ale to oczywiste....
pomysł gazowania oryginalnej v-ki na razie odrzucam.
pozdrawiam i liczę na pomoc
( drogi moderatorze- tak tak, taki sam post zarzuciłem na dziale "gaz"- proszę nie kasuj)
Ponieważ coraz częściej zaczyna mi chodzić po głowie pomysł na wyprawy gazem 66 zastanawiam się czy benzyna? może jakiś diesel?
Na naszym rynku kupienie gaza z oryginalnym dieslem jest w zasadzie niemożliwe a te, które są, to już zaliczyły zrywkę drewna lub inne przyjemności.
Dlatego jeżeli robić to, to robić samodzielnie żeby potem pluć najwyżej na swoje partactwo:)
I teraz pytanie... jaki silnik? sw400 sw266? może inny? rajdowy to on nie musi być, byle żarł mniej niż benzynowy, najlepiej sprawdzony z dobrym dostępem do części, ale to oczywiste....
pomysł gazowania oryginalnej v-ki na razie odrzucam.
pozdrawiam i liczę na pomoc
( drogi moderatorze- tak tak, taki sam post zarzuciłem na dziale "gaz"- proszę nie kasuj)
Re: gaz 66 diesel? jeżeli tak to jaki?
5,9 cummins z automatem 
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
-
EDEK:):):):)

Faktycznie tak jak uaz ma dedykację pod andorię to czy gaz 66 ma jakiegoś diesela coby pasował bez przeróbki tudzież oryginalna flansza/kielich/obudowa sprzęgła

Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie
poszukaj sobie jakiegos kontaktu do firmy: GEOFIZYKA, oni uzywali nie malo G66 w dieslu, bodaj male leylandy to byly (ale pewnosci nie mam) wiec odsylam do wspomnianej firmy
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
geofizyka który oddział? wsio rawno?
gazy też były oryginalnie z dieslami tylko koreańskimi? takie plotki słyszałem
http://www.trucktheworld.com/
gazy też były oryginalnie z dieslami tylko koreańskimi? takie plotki słyszałem
http://www.trucktheworld.com/
jak sądzicie?
mam na stanie sd33 z patrola 94KM@3600; 217Nm@1800 jak sądzicie podejdzie?
oryginalne v8 115KM@3200; 225Nm@2300
mam na stanie sd33 z patrola 94KM@3600; 217Nm@1800 jak sądzicie podejdzie?
oryginalne v8 115KM@3200; 225Nm@2300
IMO spasuje na styk, parametry niby podobne, ale SD jednak ma nieco mniej kucy. Gdybyś uturbił, byłoby chyba OK, bo SD33T i benzyniak gazowski parametry (moce, momenty) mają w zasadzie identyczne.
pzdr.
pzdr.
Marek (Argus)
W-160 3,3TD + Czapajew
W-160 3,3TD + Czapajew