tak
bez niego auto nie bardzo chciało jechać

specjalnie dizsiaj policzyłem: 14,5 w mieście, krótkie trasy, dynamicznie (chociaż nie jestem do końca przekonany, czy to stosowne określenie w stosunku do patrola

Moderator: Kosiarz
tak
To jest do regulacji charakterystyki - miękkie/twarde - możesz odciąć, chyba że lubisz wywalać bez sensu kasęmiles125 pisze: Oraz mam regulowane zawieszenie za pomocą włącznika, jakies tam przewody elektryczne dochodzą do nich, czy przy zmianie amorków mogę je normalnie odłączyc?? i niech sobie dyndają, bo przykładowo nowe amorki bedą zwykłe.
Wojtek pisze:To jest do regulacji charakterystyki - miękkie/twarde - możesz odciąć, chyba że lubisz wywalać bez sensu kasęmiles125 pisze: Oraz mam regulowane zawieszenie za pomocą włącznika, jakies tam przewody elektryczne dochodzą do nich, czy przy zmianie amorków mogę je normalnie odłączyc?? i niech sobie dyndają, bo przykładowo nowe amorki bedą zwykłe.![]()
Przełącznik na konsoli przy ręcznym.
pawel abramczyk pisze:po pierwsze wywalasz stabiliator, po drugie jak tak podkręcisz przód na drążkach to zetnie opony , trzeba jechać ustawić kąty, a po co chcesz to robić , koło 31 cali wchodzi bez kombinacji , a przy więszym rozmiarze rozpadnie sie przedni zawias a koszty naprawy są gigantyczne
nadkolami się nie przejmuj , dopóki koła nie trą o bude jest dobrze wywal nadkola (po wizycie w bajorkach na nadkolach jest pełno mazi gówno podobnej z której będziesz miał pełno rdzy )i po problemie zasmaruj mazidłem blachy, do terano bez problemu wchodzi 31-10.0-15 nie obciera, no chyba że amory i drążki padły , a drążki jak za bardzo podkręcisz to lubią pękać,miles125 pisze:pawel abramczyk pisze:po pierwsze wywalasz stabiliator, po drugie jak tak podkręcisz przód na drążkach to zetnie opony , trzeba jechać ustawić kąty, a po co chcesz to robić , koło 31 cali wchodzi bez kombinacji , a przy więszym rozmiarze rozpadnie sie przedni zawias a koszty naprawy są gigantyczne
Nie chce kąbinowac, ale też mnie martwi pokonywanie większych nierówności, koła trą o plastikowe nadkola.
Poczytaj sobie o wastegate przy turbinie, a wszystko wyda sie prostszeWojtek_W pisze: Ktos moze powiedziec do czego ten grzebek sluzy?
Mozna go jakos zdiagnozowac domowymi metodami?
Tak samo u mnie.ramzes pisze:rezerwa zwykle liczy ok.10 l i by sie zgadzało ..
kilka razy mialem przyjemność tankować full i jak wskazowka leżała ( jeszcze nie rez.) wchodziło ok 80-85L
to ma być ten na wtrysku z komputerem, a czemu do 80 km , zresztą ja szybciej niż 60 km nie jeżdzelbl78 pisze:pali różniedo 25 litrów, zapitala nieźle,
która wersja z wtryskiem czy gaźnik?
ogólnie od razu wrzuć 35 albo 37cali bo się max do 80 rozpędzisz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości