deinstalacja gazu
Moderator: Marcin-Kraków
deinstalacja gazu
chciałbym wywalić gaz z auta , wie ktoś co będe potrzebował żeby doprowadzić silnik i osprzęt do stanu oryginalnego po wywaleniu instalcji 

CHEVROLET BLAZER 1996 4X4
Re: deinstalacja gazu
cześć, udało ci się coś ustalić? ja mam podobny problem, bo mam na oku auto z gazem, a będę chciał doprowadzić go (jeśli oczywiście go kupię) do stanu oryginalnego. szukałem po postach, ale bez efektu.
carpe diem
wszystko zalezy jaką masz instalację, jeśli starszego typu to kwestia kabli i wężów z płynem do których jest podpięta - to przy silniku gorzej jak masz sekwencję, wtedy kolektor jest powiercony i pewnie trzeba będzie go wymienić. ale ja fachowcem nie jestem i to tylko tak z obserwacjiking pisze:chciałbym wywalić gaz z auta , wie ktoś co będe potrzebował żeby doprowadzić silnik i osprzęt do stanu oryginalnego po wywaleniu instalcji
ładna cholera, mam na oku ZR2 i trochę si na niego napaliłem. sądząc po zdjęciach, które mi przysłał właściciel, to wygląda na podciśnieniową, sam go kupił z gazem, jest zielony i nie ma pojęcia co ma.
jechać taki kawał na południe mi się nie chce, by go samemu sprawdzić, bo to Słowak.
ostatecznie kupię 4door
choć zr2... co wam będę tłumaczyć, zr2 to zr2!

ostatecznie kupię 4door

carpe diem
Kolektory po gazie można zakołkować
Co to jest instalacja gazowa podciśnieniowa??? 

BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5
to taka najprostsza, jaką można sobie wyobrazić
jeśli ze zdjęć to prawda, to cud, że to jeżdzi i działa (podobno)!!

carpe diem
kupuj ZR2, jest nieporównywalnie lepszy, nawet z dupiastą instalacją, inne zawieszenie, szerszy, wyższy... nie ma co się zastanawiaćpaytos pisze:to taka najprostsza, jaką można sobie wyobrazićjeśli ze zdjęć to prawda, to cud, że to jeżdzi i działa (podobno)!!
pewnie się w łkend wybiorę na południe, muszę znaleźć jeszcze chętnego do podwózki, ale jak mu zafunduję weekend pełen wrażeń z przerwą na Zakopiec, to pewni się uda. oczywiście jak żooona pozwoli. tego kogoś, bo przecież nie moja lol
carpe diem
czytając przez dłuuugi czas różne posty na forum, podobały mi się rzeczowe odpowiedzi leny. czy ona jeszcze gdzieś egzystuje, czy już definitywnie zniknęła z forum?
carpe diem
Te najprostsze instalacje są wbrew pozorom, najbardziej bezawaryjne. W starym Blazerze miałem taką i hulał, aż miło; Mniej palił, niż teraz na wtrysku.
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07
Mnie instalację demontowała Lena. jestem bardzo zadowolony. Miałem instalację podcisnieniową z Blosem.
W zasadzie pierwszą prostszą część zrobiłem sam - najpierw usunąłem płytkę zatykającą wlot powietrza do skrzynki z filtrem powietrza, usunąłem Blosa i przewód doprowadzający gaz do Blosa ( umieszczony był za czujnikiem przeływu powietrza ), podpiąłem z powrotem przewód do czujnika ciśnienia powietrza ( było nakombinowane ).
Lena zdemontowała mikser, przewody LPG z auta, krzywo założony zbiornik,naprawiła mocowanie koła zapasowego.
Teraz żona przez zimę jeździ codziennie do pracy. Spalanie 14.5L/100km, min. 13,5 max 16 zamiast 20-23L gazu wczesniej.
W zasadzie pierwszą prostszą część zrobiłem sam - najpierw usunąłem płytkę zatykającą wlot powietrza do skrzynki z filtrem powietrza, usunąłem Blosa i przewód doprowadzający gaz do Blosa ( umieszczony był za czujnikiem przeływu powietrza ), podpiąłem z powrotem przewód do czujnika ciśnienia powietrza ( było nakombinowane ).
Lena zdemontowała mikser, przewody LPG z auta, krzywo założony zbiornik,naprawiła mocowanie koła zapasowego.
Teraz żona przez zimę jeździ codziennie do pracy. Spalanie 14.5L/100km, min. 13,5 max 16 zamiast 20-23L gazu wczesniej.