deinstalacja gazu

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
king
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

deinstalacja gazu

Post autor: king » ndz sty 30, 2011 12:01 pm

chciałbym wywalić gaz z auta , wie ktoś co będe potrzebował żeby doprowadzić silnik i osprzęt do stanu oryginalnego po wywaleniu instalcji ??
CHEVROLET BLAZER 1996 4X4

Awatar użytkownika
paytos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: deinstalacja gazu

Post autor: paytos » pn sty 31, 2011 5:45 pm

cześć, udało ci się coś ustalić? ja mam podobny problem, bo mam na oku auto z gazem, a będę chciał doprowadzić go (jeśli oczywiście go kupię) do stanu oryginalnego. szukałem po postach, ale bez efektu.
carpe diem

Awatar użytkownika
king
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: king » pn sty 31, 2011 6:35 pm

cisza nic nie znalazłem
CHEVROLET BLAZER 1996 4X4

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » pn sty 31, 2011 7:00 pm

king pisze:chciałbym wywalić gaz z auta , wie ktoś co będe potrzebował żeby doprowadzić silnik i osprzęt do stanu oryginalnego po wywaleniu instalcji ??
wszystko zalezy jaką masz instalację, jeśli starszego typu to kwestia kabli i wężów z płynem do których jest podpięta - to przy silniku gorzej jak masz sekwencję, wtedy kolektor jest powiercony i pewnie trzeba będzie go wymienić. ale ja fachowcem nie jestem i to tylko tak z obserwacji

Awatar użytkownika
paytos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: paytos » pn sty 31, 2011 7:37 pm

ładna cholera, mam na oku ZR2 i trochę si na niego napaliłem. sądząc po zdjęciach, które mi przysłał właściciel, to wygląda na podciśnieniową, sam go kupił z gazem, jest zielony i nie ma pojęcia co ma. :)9 jechać taki kawał na południe mi się nie chce, by go samemu sprawdzić, bo to Słowak.

ostatecznie kupię 4door :cry: choć zr2... co wam będę tłumaczyć, zr2 to zr2!
carpe diem

Awatar użytkownika
Wieśmak

Post autor: Wieśmak » pn sty 31, 2011 8:26 pm

Kolektory po gazie można zakołkować :)21 Co to jest instalacja gazowa podciśnieniowa??? :o
BYŁO:GR, L200 4runner Niva Frota UAZ K160 Grand cherokee Samurai Explorer Pajero JEST Disko td5

Awatar użytkownika
paytos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: paytos » pn sty 31, 2011 9:10 pm

to taka najprostsza, jaką można sobie wyobrazić :( jeśli ze zdjęć to prawda, to cud, że to jeżdzi i działa (podobno)!!
carpe diem

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » pn sty 31, 2011 9:15 pm

paytos pisze:to taka najprostsza, jaką można sobie wyobrazić :( jeśli ze zdjęć to prawda, to cud, że to jeżdzi i działa (podobno)!!
kupuj ZR2, jest nieporównywalnie lepszy, nawet z dupiastą instalacją, inne zawieszenie, szerszy, wyższy... nie ma co się zastanawiać

Awatar użytkownika
paytos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: paytos » pn sty 31, 2011 9:23 pm

pewnie się w łkend wybiorę na południe, muszę znaleźć jeszcze chętnego do podwózki, ale jak mu zafunduję weekend pełen wrażeń z przerwą na Zakopiec, to pewni się uda. oczywiście jak żooona pozwoli. tego kogoś, bo przecież nie moja lol
carpe diem

Awatar użytkownika
paytos
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: paytos » pn sty 31, 2011 10:09 pm

czytając przez dłuuugi czas różne posty na forum, podobały mi się rzeczowe odpowiedzi leny. czy ona jeszcze gdzieś egzystuje, czy już definitywnie zniknęła z forum?
carpe diem

Awatar użytkownika
xymenez

Post autor: xymenez » wt lut 01, 2011 1:40 pm

Te najprostsze instalacje są wbrew pozorom, najbardziej bezawaryjne. W starym Blazerze miałem taką i hulał, aż miło; Mniej palił, niż teraz na wtrysku.
Marcelo
- - - - - - -
Blazer S10 '95 i '99
& MIKROWAFLE
obecnie Explorer IV '07

steff3

Post autor: steff3 » śr mar 09, 2011 1:46 pm

Mnie instalację demontowała Lena. jestem bardzo zadowolony. Miałem instalację podcisnieniową z Blosem.

W zasadzie pierwszą prostszą część zrobiłem sam - najpierw usunąłem płytkę zatykającą wlot powietrza do skrzynki z filtrem powietrza, usunąłem Blosa i przewód doprowadzający gaz do Blosa ( umieszczony był za czujnikiem przeływu powietrza ), podpiąłem z powrotem przewód do czujnika ciśnienia powietrza ( było nakombinowane ).

Lena zdemontowała mikser, przewody LPG z auta, krzywo założony zbiornik,naprawiła mocowanie koła zapasowego.

Teraz żona przez zimę jeździ codziennie do pracy. Spalanie 14.5L/100km, min. 13,5 max 16 zamiast 20-23L gazu wczesniej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”