Blazer napędy

Blazer

Moderator: Marcin-Kraków

Awatar użytkownika
viko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Blazer napędy

Post autor: viko » czw lut 17, 2011 2:56 pm

Witam serdecznie wszystkich, ponieważ jestem tu nowy :) a mam problem więc proszę o pomoc. Mam GMC JIMMY z 2001 roku czyli to samo co BLAZER i jak włączam napęd na 4 koła to słychać przekaźniki z prawej strony w kabinie oraz coś się dzieje pod samochodem bo słychać i zapala się dioda, że napęd się włączył lecz go nie ma . Co może być powodem takiego zachowania?? Dziękuję za odpowiedź w tej sprawie. A jeszcze jedno może ktoś ma na pozbyciu przednią szybę czyli czołową :)
Jarek
GMC JIMMY

Awatar użytkownika
uczniak

Re: Blazer napędy

Post autor: uczniak » czw lut 17, 2011 5:13 pm

u mnie tak się dzieje czasem.
napędy włączane są podciśnieniem, całość podciśnień z tego co się dowiedziałem jest na jednej rozdzielni, jeśli gdzieś ci ucieka to ciśnienie które włącza napęd może być za słabe. sprawdz czy gdzieś nie syczy.

u mnie sączy się przy przełączniku nawiewów w kabinie, mam nowy włącznik ale jeszcze nie wymieniłem, więc na 100% nie nie czy to to :]

Awatar użytkownika
viko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viko » pt lut 18, 2011 11:34 am

No właśnie gdzieś mi syczy koło przełączników nawiewów, ale nie wiem co to może być. Będę szukał.
Jarek
GMC JIMMY

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » czw lut 24, 2011 12:32 pm

tam jak rozbierzesz plastiki, to przełącznik który zmienia nawiewy góra/dół/szyba jest na podciśnienia. do niego podpięte takie gumowe kółko z przewodami podciśnień - mi tam się sączyło. w środku przełącznika masz też takie gumowe kółko z wypukłymi rowkami na powietrze, tam też może się sączyć. ja próbowałem swoje uszczelnić ale podziałało tylko na chwilę. teraz kupiłem inne od Leny i powinno działać.

Awatar użytkownika
viko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viko » pt lut 25, 2011 12:15 pm

Już to próbowałem uszczelnić ale dalej syczy, nie wiem czy ma to wpływ na dołączenie napędu przedniego ale chyba nie. Rozebrałem to mocowanie pod akumulatorem i tam jest ta groszka na podciśnienie co ma załączyć napęd przedni wydaje się wszystko ok ale nie mogę dojść dokąd idzie ten gumowy przewód z podciśnieniem. Czy ktoś to przerabiał na mechaniczne włączanie napędu?? jeżeli tak to jak to zrobić?? Proszę o informacje jak sprawdzić tą gruche pod akumulatorem??
Jarek
GMC JIMMY

Awatar użytkownika
Kostuch

Post autor: Kostuch » pt lut 25, 2011 4:45 pm

viko pisze: Czy ktoś to przerabiał na mechaniczne włączanie napędu?? jeżeli tak to jak to zrobić??
Poszukaj pod hasłem 'posi lok'
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.

Awatar użytkownika
viko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viko » pt lut 25, 2011 8:29 pm

O dzięki piękne :)2
Jarek
GMC JIMMY

Awatar użytkownika
viko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viko » pt lut 25, 2011 9:06 pm

Jarek
GMC JIMMY

Awatar użytkownika
uczniak

Post autor: uczniak » sob lut 26, 2011 12:20 am

viko pisze:Już to próbowałem uszczelnić ale dalej syczy, nie wiem czy ma to wpływ na dołączenie napędu przedniego ale chyba nie.
w całym aucie masz jedną magistralę i jeśli gdzieś ucieka to w całym układzie spada ciśnienie, przez co może być problem z napędami, tym bardziej jeśli "gruszka" pod akumulatorem jest cała. Przerabianie na linki może i zadziała ale przecież nie o to chodzi.

Edytuj swoje posty zamiast pisać jeden pod drugim :]

Awatar użytkownika
viko
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viko » sob lut 26, 2011 1:06 pm

Ok nie ma sprawy, dzięki za info :)
Jarek
GMC JIMMY

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chevrolet”