Po założeniu kółek 33x12,5R15 i delikatnym zagraceniu troszkę się zamulił,
czy jest jakiś łatwy sposób podkręcić parcha z 99 roku z motorem 2,8 żeby był żywszy

Z góry dzięki za odpowiedz.
Moderator: Kosiarz
EGR "truje" silnik spalinami tylko na dolnych obrotach i na małym obciążeniu silnika. Jak obroty i obciążenie momentem rośnie to zawór odcina spaliny. Zaślepiając zawór uzyskuje się poprawę momentu na dolnych obrotach i auto zaczyna się lepiej zbierać. W Terrano to czuć.Wojtek_W pisze:Zaslepiony EGR powoduje to,ze silnik oddycha swiezym powietrzem a nie spalinami. Jesli egr dziala to czesc spalin jest kierowana ponownie do dolotu
Mam na myśli ten ten mieszek/bączek przy zaworze EGR. To on steruje jego pracą.Wojtek_W pisze:Ale mowisz o EGR czy bączku ?
Co masz na myśli?wojtek_kom pisze:EGR zabawa dla grzecznych
a co z tłumnikamiBa pisze:Wydech. wolna ruła 2,5" podobno dodaje 10 kuni. Czuć różnicę zauważalnie.
Nie widzę różnicy z i bez EGR, ogólnie EGR zaślepiają a zostawiają przpustnicę - EGR brak, powietrza teżDżem pisze:Co masz na myśli?wojtek_kom pisze:EGR zabawa dla grzecznych
a co to są tłumnikifoma pisze:a co z tłumnikamiBa pisze:Wydech. wolna ruła 2,5" podobno dodaje 10 kuni. Czuć różnicę zauważalnie.
Skoro wolna ruła to wolnafoma pisze:a co z tłumnikamiBa pisze:Wydech. wolna ruła 2,5" podobno dodaje 10 kuni. Czuć różnicę zauważalnie.
Zgadza się przy zatkaniu EGR-a zdjałem u siebie też sterowanie przepustnicą bo wtedy to faktycznie bezdech w silniku. Ale poprawa na dole jest, przynajmniej u mnie w R20.wojtek_kom pisze: Nie widzę różnicy z i bez EGR, ogólnie EGR zaślepiają a zostawiają przpustnicę - EGR brak, powietrza też.
Nie może być wyczuwalnej różnicy - brak powietrza, bez tlenu brak spalania.
Dłubnąć lekko turbo... dla lubiących atrakcje dołożyć podtlenek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość