Tak mnie informował sprzedawca a przeglądając forum nabieram podejrzeń ,że może być inaczej

Pozdr, Jarek
Moderator: Kosiarz
Jesteś pewien? No może PB...?mephi pisze: Chyba, że masz GRa z 4.2, to masz łańcuch
Sorry, koławojtek_kom pisze:Jesteś pewien? No może PB...?mephi pisze: Chyba, że masz GRa z 4.2, to masz łańcuch
A co 2.8 to kół nie mająMroczny pisze:a 4.2 nie miał kół?
nie licząc kierownicymik pisze:A co 2.8 to kół nie mająMroczny pisze:a 4.2 nie miał kół?![]()
Niektóre to nawet pięć
lbl78 pisze:SD33, SD33T, TD42 i TD42T mają koła zębate
RD28, RD28T i RD28Ti mają pasek
łańcuch mają silniki benzynowe i to nie wszystkie
cóż ja mam jeden ale też porządnypppat pisze:lbl78 pisze:SD33, SD33T, TD42 i TD42T mają koła zębate
![]()
ja mam tylko te porządne silniki![]()
![]()
koła zębate i łańcuchy
i w kurtach rybackich zajefajnie się sprawdzasebastian2357 pisze:VM też ma rozrząd na kołach zębatych![]()
Koła panie, koła.Whitie pisze:Podepnę się
A 27TD w Terrano ma łańcuch czy koła...
Bo to podobno pocięte 4.2....
DankeN2O pisze:Koła panie, koła.Whitie pisze:Podepnę się
A 27TD w Terrano ma łańcuch czy koła...
Bo to podobno pocięte 4.2....
ale...pppat pisze: ja mam tylko te porządne silniki![]()
![]()
koła zębate i łańcuchy
lbl78 pisze:cóż ja mam jeden ale też porządnypppat pisze:lbl78 pisze:SD33, SD33T, TD42 i TD42T mają koła zębate
![]()
ja mam tylko te porządne silniki![]()
![]()
koła zębate i łańcuchy![]()
choć w sumie nie wiem co miało by być nieporządnego w pasku rozrządu
Mroczny pisze:ale...pppat pisze: ja mam tylko te porządne silniki![]()
![]()
koła zębate i łańcuchy
masz resory
czytaj -> z zaniedbaniapppat pisze:
odkąd bawię się autami widziałem dziesiątki jeśli nie setki wygolonych pasków,spora część z nich z [przyczyn bliżej nie wyjaśnionych
kuba500 pisze:czytaj -> z zaniedbaniapppat pisze:
odkąd bawię się autami widziałem dziesiątki jeśli nie setki wygolonych pasków,spora część z nich z [przyczyn bliżej nie wyjaśnionych
nie to żebym był mechanikiem , ale od kiedy jeżdżę zrobiłem zyliony km autami wszelakimi na jakieś 40 szt może jedno miało łańcuch, i ani razu szczęźnięcia paska nie doświadczyłem, za to osobiście znam przypadek szczęźnięcia łańcucha w niezajebliwym sprinterze 312 TD
więc morał jak dla mnie prosty- jak dbasz tak masz bez względu co masz
Też widziałem, fajną rzecz, znajomek wymienił pasek bo może strzelić, po 2 tygodniach łupnęło... wściekły do mechaniora z pyskiem że pasek nie ten tego, a tu okazało się że trzepnął łańcuch łączący oba wałki rozrządu, teoretycznie niezajebliwy, nie ma ideału.kuba500 pisze:czytaj -> z zaniedbaniapppat pisze:
nie to żebym był mechanikiem , ale od kiedy jeżdżę zrobiłem zyliony km autami wszelakimi na jakieś 40 szt może jedno miało łańcuch, i ani razu szczęźnięcia paska nie doświadczyłem, za to osobiście znam przypadek szczęźnięcia łańcucha w niezajebliwym sprinterze 312 TD
więc morał jak dla mnie prosty- jak dbasz tak masz bez względu co masz
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości