Ja też się z tobą w 100% zgadzam - po to jest objazd trasy i głupotą jest płakanie o to bo to rajdLaska pisze:akurat źle otaśmowana trasa czy zerwana taśma to dla mnie jakieś takie małostkowe jest. Tym sposobem to 99% załóg powinno prostestować. To jest rajd i takie rzeczy się zdarzają...od tego jest kierowiec i pilot i objazd trasy aby się orientować w temacie a nie jechać tylko po taśmach...Ile załóg z super sportu przestrzeliło bramkę 19 na drugim oesie, a nic nie mówią, bo to jest kwestia orientacji się na trasie? tak samo dogonienie kogoś na trasie...już jesteś do przodu bo startujesz 2min za nim...więc szukasz możliwości wyprzedzenia...a nie, że blokada...
Seria4x4 2011
Moderator: Pasza
Re: Seria4x4 2011
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
Kolec śmieszny jesteś ze swoimi komentarzami, cytując ciebie bardzo dogłębnie odwołujesz się do regulaminu w przypadku gdy Najduchowi nic by to i tak nie zmieniło ale jakoś tu się oburzasz.Kolec88 pisze:a tak miedzy nami, powinien stawić się na stracie odcinka żeby mieć wpisaną taryfe. w ragulaminie 13.12. Start do próby. jest napisane spóźnienie na start powyżej 15 minut wykluczenie, np Najduch spóźnił sie i dostał ileś tam minut kary chyba 10 z tego co pamiętam. I jak to się ma jedno do drugiegonie jechać w ogóle i mieć 3 miejsce a spóżnic sie na start i kare dostać ?
Do mnie fakasz że nie umiem przegrywać, a w moim przypadku chyba było o co walczyć gdyby organizator postąpił uczciwie i uznał mi blokadę to bym maił wygraną w Nowym Sączu i wygraną w klasyfikacji generalnej więc przemyśl 2 razy co piszesz i nie przecz sam sobie

NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
Zgadza się, masz rację ale przed tobą jedzie Darek więc masz ok, ja bylem pierwszy w Sporcie a puścili mnie 2 minuty za ostatnią załogą w Super Sporcie więc miałem trochę gorzej.MichałJarczyk pisze:Z mojej strony:
bardzo dziękuję wszystkim za sportową rywalizację w N.Sączu i w całym sezonie 2011- zwłaszcza "Kowalczykom" , Darkowi i Gosi ,którzy byli bezkonkurencyjni-było kogo gonić. Organizatorom za wspaniały 2-gi OS dla mnie spełnienie rajdowych marzeń. Kolegom którzy mają żal do organizatorów: Panowie wszyscy mają takie same warunki my także przestrzeliliśmy tę nieotaśmowaną bramkę i traktujemy to jako własny błąd a nie organizatora. Narzekanie że się kogoś dogoniło lub że ktoś utknął na trasie...jedna rada -bądźcie szybsi i startujcie na początku unikniecie w/w.
Do organizatorów ,żeby nie było za słodko: Regulamin im prostszy tym lepszy, zasada blokady jest fatalna gdyż stwarza możliwość dowolnej interpretacji i daje pole do bezcelowych dyskusji-według mnie ten zapis powinien zostać usunięty. Następna rzecz-jeżeli regulamin zawiera określone zapisy ,należy ich bezwzględnie przestrzegać a nie dowolnie interpretować-zwłaszcza kwestie dotyczące punktacji ,czasów , kar i składania protestów.
Na zakończenie- w każdym sporcie oprócz umiejętności i sprzętu liczy się jeszcze szczęście. Jak powiedział Tiger Woods: "im więcej się trenuje tym więcej tego szczęścia się ma". Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia w przyszłym sezonie.
W Niedzielę poprosiłem o odstęp 4 min do załogi przede mną i patrząc na czasy z niedzieli 0:27:29 - mój i 0:27:50 - twój nie możesz mi powiedzieć że jechaliśmy wolno.
Kłopotem była sobotnia blokada.
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
regulamin to regulamin , powinno sie do niego stosować jeśli był zapis o blokadzie a pewnie był to organizator powinien wziąć protest pod uwagę , zmiana regulaminu lub odstąpienie od niego z powodu braku czasu jest troche nie na miejscu . Zawsze jest wiele problemów do rozwiązania puszczenie najlepszego z niższej klasy za najgorszym z wyższej może równiez rodzić problemy patrząc obiektywnie na czasy sportu i super sporu sa bardzo zbliżone powiedziałbym wrecz że w sporcie jest większa konkurencja przynajmniej w 1 dziesiątce . Pozdrawiam było super oby tak dajej więcej odcinków zblizonych do dwójki .
Co do borzęcina nie chodzi w ogole o najducha tylko jego wziełem jako przykład. że spóżnił sie na pkc i dostał kare, a lucek w ogole autem nawet na pkc nie był i kary nie dostał. Nie rozumiesz chłopie o co chodzi ? nawet sam to potwierdziłeś jak rozmawialiśmy. Nie mówie że ty masz problem ze zmierzchem, chodziło mi o twoja wypowiedz gdzie napisałeś zę dwie załogi protestowały bo było ciemnoMROWEK pisze:Kolec śmieszny jesteś ze swoimi komentarzami, cytując ciebie bardzo dogłębnie odwołujesz się do regulaminu w przypadku gdy Najduchowi nic by to i tak nie zmieniło ale jakoś tu się oburzasz.Kolec88 pisze:a tak miedzy nami, powinien stawić się na stracie odcinka żeby mieć wpisaną taryfe. w ragulaminie 13.12. Start do próby. jest napisane spóźnienie na start powyżej 15 minut wykluczenie, np Najduch spóźnił sie i dostał ileś tam minut kary chyba 10 z tego co pamiętam. I jak to się ma jedno do drugiegonie jechać w ogóle i mieć 3 miejsce a spóżnic sie na start i kare dostać ?
Do mnie fakasz że nie umiem przegrywać, a w moim przypadku chyba było o co walczyć gdyby organizator postąpił uczciwie i uznał mi blokadę to bym maił wygraną w Nowym Sączu i wygraną w klasyfikacji generalnej więc przemyśl 2 razy co piszesz i nie przecz sam sobie

Toyota LC V8
i trochę szrotu...
i trochę szrotu...
lucek w borzecinie jezdził na pkc tylko innym autem jemu prawie koło w parchu odleciało
Chciałem dodać parę groszy:
1) PKT 14 regulaminu:
W przypadku kiedy na trasie próby załoga nadążająca napotka na utrudnienie związane z przejazdem poprzedzającej załogi w uzasadnionych przypadkach (wypadek, zatarasowana droga), po uprzednim zgłoszeniu tego faktu u sędziego, kierownika danej PS i odnotowaniu tego zdarzenia w karcie drogowej przez sędziego danej PS, otrzyma wynik równoważny najlepszemu swojemu przejazdowi na danym odcinku z pośród wszystkich odbytych przejazdów danej próby sprawnościowej.
- w uazasadnionych przypadkach np. wypadek, zatarasowana droga - a nie poprzedzający pojazad
- nie można było ustalić równoważnego wyniku bo ten odcinek był skrócony i w całej eliminacji przejechany jeden raz - więc nie było się do czego odnieść,
2) PKT 1 regulaminu
Komandor imprezy posiada władzę wykonawczą, jest osobą upoważnioną do rozpatrywania i rozstrzygania wszelkich wątpliwości i ewentualnych sporów, które mogą powstać przy stosowaniu i interpretacji niniejszego Regulaminu oraz w nim nie ujętych - innych nieprzewidzianych szczególnych przypadków i okoliczności w stosunku do uczestników imprezy. Podejmowane decyzje w takich przypadkach są ostateczne i nie podlegają odwołaniu bądź dalszemu rozpatrywaniu.
- ponieważ sytuacja była niejednoznaczna, nie opisana do końca w regulaminie interpretacji dokonał komandor i podjął decyzję
3) PKT 17 regulaminu
Protesty i wszelkiego rodzaju zażalenia w sprawach regulaminowych i błędów rachunkowych powinny być kierowane do komisji sędziowskiej i przedstawione na piśmie w terminie 30 minut od chwili opublikowania wyników prowizorycznych. Do protestu musi być dołączona kaucja, która wynosi 100% wpisowego. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku uznania protestu za słuszny. Protest zostanie rozstrzygnięty przez organizatorów po wysłuchaniu zainteresowanych stron i opinii sędziego głównego. Protesty dotyczące ostatecznej klasyfikacji, protesty zbiorowe, protesty dotyczące zapisów w karcie drogowej nie będą przyjmowane.
- ponieważ złożony protest był protestem zbiorowym zgodnie z regulaminem został odrzucony. Nie wspomne że nie została uiszczona kaucja
Koniec, kropka
Część załóg miała szczęście, część niestety pecha. Czy w formule 1 po wypadku i neutralizacji, gdy niektórzy zawodnicy stracą po kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund są szczęśliwi? Nie zaciskają zęby i dalej robią swoje!!! Tak jest również w Baji i innych zawodach. Ale to tylko na marginesie - gdyż my odnosimy się do swojego regulaminu.
1) PKT 14 regulaminu:
W przypadku kiedy na trasie próby załoga nadążająca napotka na utrudnienie związane z przejazdem poprzedzającej załogi w uzasadnionych przypadkach (wypadek, zatarasowana droga), po uprzednim zgłoszeniu tego faktu u sędziego, kierownika danej PS i odnotowaniu tego zdarzenia w karcie drogowej przez sędziego danej PS, otrzyma wynik równoważny najlepszemu swojemu przejazdowi na danym odcinku z pośród wszystkich odbytych przejazdów danej próby sprawnościowej.
- w uazasadnionych przypadkach np. wypadek, zatarasowana droga - a nie poprzedzający pojazad
- nie można było ustalić równoważnego wyniku bo ten odcinek był skrócony i w całej eliminacji przejechany jeden raz - więc nie było się do czego odnieść,
2) PKT 1 regulaminu
Komandor imprezy posiada władzę wykonawczą, jest osobą upoważnioną do rozpatrywania i rozstrzygania wszelkich wątpliwości i ewentualnych sporów, które mogą powstać przy stosowaniu i interpretacji niniejszego Regulaminu oraz w nim nie ujętych - innych nieprzewidzianych szczególnych przypadków i okoliczności w stosunku do uczestników imprezy. Podejmowane decyzje w takich przypadkach są ostateczne i nie podlegają odwołaniu bądź dalszemu rozpatrywaniu.
- ponieważ sytuacja była niejednoznaczna, nie opisana do końca w regulaminie interpretacji dokonał komandor i podjął decyzję
3) PKT 17 regulaminu
Protesty i wszelkiego rodzaju zażalenia w sprawach regulaminowych i błędów rachunkowych powinny być kierowane do komisji sędziowskiej i przedstawione na piśmie w terminie 30 minut od chwili opublikowania wyników prowizorycznych. Do protestu musi być dołączona kaucja, która wynosi 100% wpisowego. Kaucja podlega zwrotowi w przypadku uznania protestu za słuszny. Protest zostanie rozstrzygnięty przez organizatorów po wysłuchaniu zainteresowanych stron i opinii sędziego głównego. Protesty dotyczące ostatecznej klasyfikacji, protesty zbiorowe, protesty dotyczące zapisów w karcie drogowej nie będą przyjmowane.
- ponieważ złożony protest był protestem zbiorowym zgodnie z regulaminem został odrzucony. Nie wspomne że nie została uiszczona kaucja
Koniec, kropka
Część załóg miała szczęście, część niestety pecha. Czy w formule 1 po wypadku i neutralizacji, gdy niektórzy zawodnicy stracą po kilkanaście lub kilkadziesiąt sekund są szczęśliwi? Nie zaciskają zęby i dalej robią swoje!!! Tak jest również w Baji i innych zawodach. Ale to tylko na marginesie - gdyż my odnosimy się do swojego regulaminu.
deka pisze:Chciałem dodać parę groszy:
1) PKT 14 regulaminu:
- 1. w uazasadnionych przypadkach np. wypadek, zatarasowana droga - a nie poprzedzający pojazad
-2. nie można było ustalić równoważnego wyniku bo ten odcinek był skrócony i w całej eliminacji przejechany jeden raz - więc nie było się do czego odnieść,
2) PKT 1 regulaminu
- 3. ponieważ sytuacja była niejednoznaczna, nie opisana do końca w regulaminie interpretacji dokonał komandor i podjął decyzję
3) PKT 17 regulaminu
Koniec, kropka
1. W tym przypadku droga była zatarasowana przez poprzedzający pojazd.
2. Więc nalezało nie uznawać czasów tego odcinka skoro kilka załóg miał z nim jakis problem, lub wpisac czas przejazdu z długiego odcinka - były 2 wyjścia
3. Od dwóch lat komandor (po tej interpretacji niesłusznie) uznawał byle pierdoły zgłaszane przez inne załogi, a w Nowym Sączu po 6 eliminacja miał zły dzień i zrobił inaczej.
Cały czas dążę do tego że jestm zły z powodu błędnej interpretacji komandora w 100% uzasadnionej sytuacji i książkowej blokadzie. Wcześniej "pseudo blokady" czyli nawet nie blokowanie tylko bezproblemowe wyprzedzanie na trasie były uznawane nawet bez rzadnego wpisu w książce czy protokole - podsumowując komandor miał zły dzień a ja zostałem wyje..any wbrew obowiązującym zasadom i przepisom w regulaminie

Na szczęście czy pecha nie mamy wpływu ale na konktetne i do tego złe decyzje mamy

NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
Kolec88 pisze:Co do borzęcina nie chodzi w ogole o najducha tylko jego wziełem jako przykład. że spóżnił sie na pkc i dostał kare, a lucek w ogole autem nawet na pkc nie był i kary nie dostał. Nie rozumiesz chłopie o co chodzi ? nawet sam to potwierdziłeś jak rozmawialiśmy. Nie mówie że ty masz problem ze zmierzchem, chodziło mi o twoja wypowiedz gdzie napisałeś zę dwie załogi protestowały bo było ciemnoMROWEK pisze:Kolec śmieszny jesteś ze swoimi komentarzami, cytując ciebie bardzo dogłębnie odwołujesz się do regulaminu w przypadku gdy Najduchowi nic by to i tak nie zmieniło ale jakoś tu się oburzasz.Kolec88 pisze:a tak miedzy nami, powinien stawić się na stracie odcinka żeby mieć wpisaną taryfe. w ragulaminie 13.12. Start do próby. jest napisane spóźnienie na start powyżej 15 minut wykluczenie, np Najduch spóźnił sie i dostał ileś tam minut kary chyba 10 z tego co pamiętam. I jak to się ma jedno do drugiegonie jechać w ogóle i mieć 3 miejsce a spóżnic sie na start i kare dostać ?
Kolec , czyli cały czas się rozumieliśmy tylko nadawaliśmy na innych falach - cycku

NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
-
- jestem tu nowy...
MROWEK pisze:Zgadza się, masz rację ale przed tobą jedzie Darek więc masz ok, ja bylem pierwszy w Sporcie a puścili mnie 2 minuty za ostatnią załogą w Super Sporcie więc miałem trochę gorzej.MichałJarczyk pisze:Z mojej strony:
bardzo dziękuję wszystkim za sportową rywalizację w N.Sączu i w całym sezonie 2011- zwłaszcza "Kowalczykom" , Darkowi i Gosi ,którzy byli bezkonkurencyjni-było kogo gonić. Organizatorom za wspaniały 2-gi OS dla mnie spełnienie rajdowych marzeń. Kolegom którzy mają żal do organizatorów: Panowie wszyscy mają takie same warunki my także przestrzeliliśmy tę nieotaśmowaną bramkę i traktujemy to jako własny błąd a nie organizatora. Narzekanie że się kogoś dogoniło lub że ktoś utknął na trasie...jedna rada -bądźcie szybsi i startujcie na początku unikniecie w/w.
Do organizatorów ,żeby nie było za słodko: Regulamin im prostszy tym lepszy, zasada blokady jest fatalna gdyż stwarza możliwość dowolnej interpretacji i daje pole do bezcelowych dyskusji-według mnie ten zapis powinien zostać usunięty. Następna rzecz-jeżeli regulamin zawiera określone zapisy ,należy ich bezwzględnie przestrzegać a nie dowolnie interpretować-zwłaszcza kwestie dotyczące punktacji ,czasów , kar i składania protestów.
Na zakończenie- w każdym sporcie oprócz umiejętności i sprzętu liczy się jeszcze szczęście. Jak powiedział Tiger Woods: "im więcej się trenuje tym więcej tego szczęścia się ma". Pozdrawiam Wszystkich i do zobaczenia w przyszłym sezonie.
W Niedzielę poprosiłem o odstęp 4 min do załogi przede mną i patrząc na czasy z niedzieli 0:27:29 - mój i 0:27:50 - twój nie możesz mi powiedzieć że jechaliśmy wolno.
Kłopotem była sobotnia blokada.
...jesteście na tyle szybcy że spokojnie możecie startować w S.S. lub profi-dlaczego nie? Zapewnili byście sobie komfort jazdy z początku stawki.
Jeśli organizatorzy zaczną traktować zawodników z powaga, wyjaśnią uczciwie obecną sytuację i zdecydyjemy sie na starty w serii w sezonie 2012 to będzie właśnie SS i święty spokój !
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
-
- jestem tu nowy...
a najlepiej to strzelić focha i sprzedac autoMROWEK pisze:Jeśli organizatorzy zaczną traktować zawodników z powaga, wyjaśnią uczciwie obecną sytuację i zdecydyjemy sie na starty w serii w sezonie 2012 to będzie właśnie SS i święty spokój !

ma ktos może jakieś fotki z trasy???
pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
Kolodziej pisze:a najlepiej to strzelić focha i sprzedac autoMROWEK pisze:Jeśli organizatorzy zaczną traktować zawodników z powaga, wyjaśnią uczciwie obecną sytuację i zdecydyjemy sie na starty w serii w sezonie 2012 to będzie właśnie SS i święty spokój !
pzdr
kolodziej
Szkoda, ża masz podejście na zasadzie mnie to nie dotyczy - to dobrze mu tak super sportowe zachowanie, dziękuję.
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
-
- jestem tu nowy...
no nie zupełnie, Kuba, w Bukownie szlag mnie trafił jak 8 na 10 pierwszych załóg miało zmieniony czas sobotni. A anulowania odcinka nie chcę, bo nie poto tłuke auto i jadę najszybciej jak potrafię, by potem usłyszeć, że to wszystko na próżno, bo 1-2 załogi na ponad 30 miało pecha...
pzdr
kolodziej
pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
Dlatego jeśli nie odwołanie, to było drugie wyjscie wpisania czasu odcinka drugiego z soboty lub drugiego z Niedzieli , nikt by na tym nie ucierpiał a ja bym był trochę w plecy bo był dłuższy, i wszystko by było ok.
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
Ludzie, wyluzujcie!! Czy Wy tylko ściagacie się dla pucharków
A gdzie radocha z super tras!? Z tego, że przełamało się jakieś swoje bariery i pojechało szybciej? Ze spotkania ze znajomymi?

A gdzie radocha z super tras!? Z tego, że przełamało się jakieś swoje bariery i pojechało szybciej? Ze spotkania ze znajomymi?
Nie można traktować kogoś z powagą, kto pisze jak obrażony chłopczyk:MROWEK pisze:Jeśli organizatorzy zaczną traktować zawodników z powaga, wyjaśnią uczciwie obecną sytuację i zdecydyjemy sie na starty w serii w sezonie 2012 to będzie właśnie SS i święty spokój !
"ale organizatorowi chyba ktoś loda zrobił"
"Pedalstwo do potęgi ....."
To świadczy o braku szacunku osoby piszącej do siebie samego i innych. To mój ostatni komentarz do całej sprawy.
Korzystając z okazji:
Wszystkim uczestnikom, zadowolonym i niezadowolonym dziękujemy za uczestnictwo i zapraszamy na kolejne edycję. Zwycięzcom gratulujemy, a pozostałych zachęcamy do rywalizacji. Najwazniejsza jest adrenalina i uciecha z jazdy. Ze swojej strony obiecuję, że kwestie regulaminowe postaramy sie doprecyzować, tak aby wygrywać jazdą a nie kalkulacją. Najprawdopodobniej wprowadzimy GPS tak jak na Master Race.
DK
Słowo jest słowem a podejście organizatora do zawodników jest czynem. To moja opinia o waszym zachowaniu i decyzji.deka pisze:Nie można traktować kogoś z powagą, kto pisze jak obrażony chłopczyk:MROWEK pisze:Jeśli organizatorzy zaczną traktować zawodników z powaga, wyjaśnią uczciwie obecną sytuację i zdecydyjemy sie na starty w serii w sezonie 2012 to będzie właśnie SS i święty spokój !
"ale organizatorowi chyba ktoś loda zrobił"
"Pedalstwo do potęgi ....."
To świadczy o braku szacunku osoby piszącej do siebie samego i innych. To mój ostatni komentarz do całej sprawy.
Korzystając z okazji:
Wszystkim uczestnikom, zadowolonym i niezadowolonym dziękujemy za uczestnictwo i zapraszamy na kolejne edycję. Zwycięzcom gratulujemy, a pozostałych zachęcamy do rywalizacji. Najwazniejsza jest adrenalina i uciecha z jazdy. Ze swojej strony obiecuję, że kwestie regulaminowe postaramy sie doprecyzować, tak aby wygrywać jazdą a nie kalkulacją. Najprawdopodobniej wprowadzimy GPS tak jak na Master Race.
DK
NAVARA NP300 D23 35"
www.wyprawyterenowe.pl
www.wyprawyterenowe.pl
Zły dzień to ja mam w poniedziałek bo niestety jest już po rajdzie .
KDK MOTOSPORT
-
- jestem tu nowy...
pzdr
kolodziej[/quote]
ma... kilka... https://picasaweb.google.com/1143064116 ... Seria4x4NS
...aaaleee... kolodzieja na nich nie ma, bo się nie wywiązał z obietnicy... ;>
Gratuluję wygranym, ale i tym, którzy umieją przegrywać...
Miło było się z Wami "bawić" kolejny raz ;]
Pozdrowienia i do zobaczenia w przyszłym roku!! JiP ;]
pzdr
kolodziej[/quote]
Pozdrowienia i do zobaczenia w przyszłym roku!! JiP ;]
-
- jestem tu nowy...
maleconieco pisze:ma ktos może jakieś fotki z trasy???
pzdr
kolodziej
Pozdrowienia i do zobaczenia w przyszłym roku!! JiP ;][/quote]
to fakt, dałem ciała

pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
-
- jestem tu nowy...
no tak, kto jak kto, ale ja to się wogóle w oczy nie rzucam ;> zatem trzymam za słowo!! ;]
ale Ci sie udało fotke trzasnąć na dwóch kołach zrób mi ją na mały rozmiar chyba 8 kilo to se wsadze na avatar bo ten trochę przeterminowany
-
- jestem tu nowy...
to akurat dzieło Piotrka;] ...bo ja wtedy gnałam żeby zdążyć przed Wami na metęanatol pisze:ale Ci sie udało fotke trzasnąć na dwóch kołach zrób mi ją na mały rozmiar chyba 8 kilo to se wsadze na avatar bo ten trochę przeterminowany