zabezpieczenia aparatu zaplonowego - pomysly
Moderator: Kosiarz
- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Re: zabezpieczenia aparatu zaplonowego - pomysly
Jak snorkela zakładasz na ogginalny filtr to i tak pewnie nie uszczelnisz... Jak założysz to zatkaj go od góry i zobacz czy zgaśnie 

miasto WOODSTOCKu
Disco 200 tdiPlug & przyspawaj & Play
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
masz gaźnik który jest o dupe rozbić , poszukaj sobie z lat 83-84 zwykły bez tych "kabelków" ja mam taki koszt regeneracji 250 zł , wymienione przepustnice , dysze i uszczelki po za jedną której poprostu nie da się kupić , i nie ma z czego dorobić bo jest jakaś nie dorabialna
i przez nią przelewa się benzyna na zewnątrz , dlatego zapytałem jak wsadzić wtrysk

Super parchatek Super y60 

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Jak zawsze nadmiar bajerów oznacza problemy... Miałem kiedyś mitsu z gaźnikiem sterowanym elektronicznie...
A nie da się podebrać od czegoś gaźnika?

A nie da się podebrać od czegoś gaźnika?
miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
no to kicha troche z tym gaznikiem moim i twiom, a tej uszczelki nie jestes w stanie dorobic albo uzyc jakiegos specyfiku - cos ala uszczelka w plynie tudziez silikon?pawel abramczyk pisze:masz gaźnik który jest o dupe rozbić , poszukaj sobie z lat 83-84 zwykły bez tych "kabelków" ja mam taki koszt regeneracji 250 zł , wymienione przepustnice , dysze i uszczelki po za jedną której poprostu nie da się kupić , i nie ma z czego dorobić bo jest jakaś nie dorabialnai przez nią przelewa się benzyna na zewnątrz , dlatego zapytałem jak wsadzić wtrysk
pewnie juz rozwazales takie mozliwosci wiec sie przymykam
Jeep Grand 4.0 - 1998
Nissan Patrol K260 2.8Pb - 1989
bez snorkela ( bo jeszcze nie mam) probowalem i nie gasnie, ale moze to przez te ustrojstwo ssace cieple powietrze z kolektora wydechowego, nie szczelne to troche jak wypierdziele to to i pouszczelniam, sprobuje ponownierus_one pisze:Jak snorkela zakładasz na ogginalny filtr to i tak pewnie nie uszczelnisz... Jak założysz to zatkaj go od góry i zobacz czy zgaśnie

Jeep Grand 4.0 - 1998
mam puche od filtra powietrza od padzeraka i mysle o wsadzeniu jej miedzy gaznikiem a snorkelem, beda dwa filtry, co myslicie
czy 

Jeep Grand 4.0 - 1998
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
mój jest o tyle prosty że nie ma tych kabelków i nie struje nim nic po za moją nogą czyli gaz , jak popatrzysz na swój gaźnik to po lewej stronie koło obudowy wałka rozrządu u góry jest takie coś z gumką podobną do osłony przegubu z osobówki co coś odpowiada za przyspieszenie ( chyba nie znam się ) a w środku jest tłoczek jak w strzykawce i się właśnie ten tłoczek zepsuł a raczej gumka na nim
co z tym wtryskiem

co z tym wtryskiem

- rus_one
-
- Kontaktowanie:
Koniecznie przed wodowaniempouszczelniam, sprobuje ponownie

miasto WOODSTOCKu
Mitsumaniaki
Mitsumaniaki
żadko tu zaglądam ale... po kolei:
1. pomysł z wentylacją kopułki /całego aparatu - wyśmienity (bo u mnie i nie tyl;ko u mnie działa nawet pod wodą) a fakt, że gaśnie samochód po otwarciu podciśnienia jest niepodważalny ale trzeba w wężyk kryzę założyć i już. I nie trzeba żadnej pompki /coście się tak uparli na dodatkowe szmele?
2. ja mam wtrysk benzyny z merca - taki starego typu - mechaniczny - sporo zabawy ale efekt jest ciekawy
3. jaki gaźnik zamiast oryginału? oprzerabiałem temat, najprostszy: FSO z drugą przepustnicą otwieraną mechanicznie
4. jeśli Twój gaźnik dobrze działał na podjazdach i zjazdach, to sądzę, nikogo nie obrażając, że nie jeździłeś jeszcze po stromym
5. ten aparat zapłonowy występował również w wersji bezstykowej (z czujnikiem Halla), ale nie eliminuje to problemów, bo kopułka nadal działać musi jako rozdzielacz i trzeba wyeliminować z niej każdą wilgoć
ale się zmęczyłem - no to do roboty....
1. pomysł z wentylacją kopułki /całego aparatu - wyśmienity (bo u mnie i nie tyl;ko u mnie działa nawet pod wodą) a fakt, że gaśnie samochód po otwarciu podciśnienia jest niepodważalny ale trzeba w wężyk kryzę założyć i już. I nie trzeba żadnej pompki /coście się tak uparli na dodatkowe szmele?
2. ja mam wtrysk benzyny z merca - taki starego typu - mechaniczny - sporo zabawy ale efekt jest ciekawy
3. jaki gaźnik zamiast oryginału? oprzerabiałem temat, najprostszy: FSO z drugą przepustnicą otwieraną mechanicznie
4. jeśli Twój gaźnik dobrze działał na podjazdach i zjazdach, to sądzę, nikogo nie obrażając, że nie jeździłeś jeszcze po stromym

5. ten aparat zapłonowy występował również w wersji bezstykowej (z czujnikiem Halla), ale nie eliminuje to problemów, bo kopułka nadal działać musi jako rozdzielacz i trzeba wyeliminować z niej każdą wilgoć
ale się zmęczyłem - no to do roboty....

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
ja mam zatrutego LPG więc mi przechyły w żadną stronę nie są straszne
, co do motenia z innych aut gaźnika to naj szybciej podejdzie z forda różnica 4 mm w otworach po dłuższej stronie o ile dobrze pamiętam ,
daj jakieś zdjęcia tego wtrysku i co to kryza na wężyk

daj jakieś zdjęcia tego wtrysku i co to kryza na wężyk