Tomcat - motał tu ktoś?
Moderator: Jerry
Re: Tomcat - motał tu ktoś?
http://www.tomcatmotorsport.co.uk/prices.htm
jest też kilka gotowców o różnych rozstawach osi, ale z kierownicą po prawej....
jest też kilka gotowców o różnych rozstawach osi, ale z kierownicą po prawej....
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Wlasnie od nich lr.pl sprowadza graty. Zreszta lr.pl jest oficjalnym przedstawicielem tomcat motorsport.melon76 pisze:http://www.tomcatmotorsport.co.uk/prices.htm
http://www.tomcatmotorsport.co.uk/contact.htm
Na razie lr.pl dzwonili do mnie, ze czekaja na info.
mogę być w błędzie... ale od jakiegoś czasu ramę z klatką to sami motają, nie wiem jak z plastikami...
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Tak, rame to oni po prostu dorabiaja na miejscu - maja przyrzady.
Plastiki sprowadzaja.
Plastiki sprowadzaja.
-
-
- Kontaktowanie:
Nie pamiętam kto .. ale ktoś plastiki robi w Polsce i sprzedaje...
wiem że kiedyś kupował do niego autojeep.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Co to jest autojeep?GAZFAN pisze:Nie pamiętam kto .. ale ktoś plastiki robi w Polsce i sprzedaje...
-
-
- Kontaktowanie:
normalnie by się obraził na mnie.... AutoJeeper nie jeep 
Grzegorz Bogusz, Seksja Wesoła

Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
GAZFAN pisze:normalnie by się obraził na mnie.... AutoJeeper nie jeep

troszkę mało miejśca ,ale fajnie się latałoSzarbia pisze:Ja rodziny do samochodow juz nie mieszam. Za dużo zmiennych.
Tak jak Drako pisze dol parcha silnik bmw a reszta stąd np.:
http://lr.pl/sklep/zestaw-tomcat-klatka ... 17293.html
Kiedys widzialem tego albertowego Tomcata we Wroclawiu. Jest dosc mały i ciasny jak dla mnie ale jakos to przeżyje.

http://www.youtube.com/watch?v=JJaPUflYUcA
ZMOTA SCORPION Y60
to "mało miejsca" to chodziło Ci o światło bramkidaniel b pisze: troszkę mało miejśca ,ale fajnie się latało![]()
http://www.youtube.com/watch?v=JJaPUflYUcA

Koncze Tomcata- co chcesz wiedzieć Szaarbia? Generalnie oryginalna klatka to syf.
Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
laminaty robi ktoś na śląsku komplet za ok 5 tyś , jakieś pół roku temu , jak trzeba to mogę odszukać kontakt.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
No to super.mopar pisze:Koncze Tomcata- co chcesz wiedzieć Szaarbia? Generalnie oryginalna klatka to syf.
Kupiles caly czy skladasz?
Jak skladasz to gdzie kupowales czesci?
Ja bym motal na mostach Y61 - czy przedni pasuje bez ceregieli do ramy rr?
Dlaczego klatke to syf - wykonanie, czy konstrukcja?
Czy M60 wlezie pod maske?
Ostatnio zmieniony śr gru 21, 2011 11:27 pm przez Szarbia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Wprawdzie czekam juz na jakis namiar na pw ale od Ciebie tez poprosze jak sie da. Lepiej miec jakis wybor.anatol pisze:laminaty robi ktoś na śląsku komplet za ok 5 tyś , jakieś pół roku temu , jak trzeba to mogę odszukać kontakt.
Składam.
wszystko na rr robie. Mosty wchodzą-kiedyś duzo było zmot rama rr i mosty patrol- patrz POKRAK którego czesław pilotował i m60 do tego wieć to pasuje.
Klatka konstrukcyjnie do niczego oryginalna. Ja robiłem wg FIA. Motor u mnie 3.9 v8 cofnięty 25cm, skrzynia automat.
Mosty RR ale kosz2x arb a półosie przeguby i zabieraki Ashcroft, zawias ohlins. Zobaczymy co wyjdzie. Najgorsze, ze to LR i pewnie będzie się je.bał
Ewentualnie potem bedzie m60 i mosty parch.
wszystko na rr robie. Mosty wchodzą-kiedyś duzo było zmot rama rr i mosty patrol- patrz POKRAK którego czesław pilotował i m60 do tego wieć to pasuje.
Klatka konstrukcyjnie do niczego oryginalna. Ja robiłem wg FIA. Motor u mnie 3.9 v8 cofnięty 25cm, skrzynia automat.
Mosty RR ale kosz2x arb a półosie przeguby i zabieraki Ashcroft, zawias ohlins. Zobaczymy co wyjdzie. Najgorsze, ze to LR i pewnie będzie się je.bał

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
MT rally, Breslau itp a jak się nie sprawdzi to do Biedronki na zakupy 

Lubię zapierdalać.
Ropa do traktorów.
Ropa do traktorów.
to musisz o dobrym chłodzeniu pomyśleć
a z czego przekładnie kierowniczą bierzesz 

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Dziekimopar pisze:Składam.
Mosty RR ale kosz2x arb a półosie przeguby i zabieraki Ashcroft, zawias ohlins. Zobaczymy co wyjdzie. Najgorsze, ze to LR i pewnie będzie się je.bałEwentualnie potem bedzie m60 i mosty parch.

Skoro robisz wlasna klatke to jakos przymierzales sie do plastikow Tomcata, tak?
Tak sie teraz zastanawiem, ze przy wlasnej klatce w moim przypadku mozna by użyc ramy GR po prostu i tym samym odpadnie motanie zawiasu (tylko dopasowac rozstaw osi w ramie GR)
Tez myslalem o MT, Br i ew. zakupach

a nie efektywniej jednak w takiej sytuacji zrobić klatkę przestrzennąSzarbia pisze: Tak sie teraz zastanawiem, ze przy wlasnej klatce w moim przypadku mozna by użyc ramy GR po prostu i tym samym odpadnie motanie zawiasu (tylko dopasowac rozstaw osi w ramie GR)

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Przy moich ograniczeniach czasu oraz braku zaufania do ewentualnych zleceniobiorcow najpierw bedzie na ramie.Flor pisze:a nie efektywniej jednak w takiej sytuacji zrobić klatkę przestrzennąSzarbia pisze: Tak sie teraz zastanawiem, ze przy wlasnej klatce w moim przypadku mozna by użyc ramy GR po prostu i tym samym odpadnie motanie zawiasu (tylko dopasowac rozstaw osi w ramie GR)
to "najpierw" kosztuje potem najwięcejSzarbia pisze: Przy moich ograniczeniach czasu oraz braku zaufania do ewentualnych zleceniobiorcow najpierw bedzie na ramie.

- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Wiemy, ale do tego nie jest Tomcat i nie taki ma budżet.Flor pisze:to "najpierw" kosztuje potem najwięcejSzarbia pisze: Przy moich ograniczeniach czasu oraz braku zaufania do ewentualnych zleceniobiorcow najpierw bedzie na ramie.a wiemy co wygrywa w tych imprezach
Poza tym juz zaprojektowalem jedna kratownice i teraz przy niej pracuja odpowiedni ludzie z odpowiednimi funduszami. Ja moge sie tylko przygladac a potem kibicowac

http://www.tomcatmotorsport.co.uk/prices.htm
Szarbia, na stronie maja nawet tomkata z BOA pod maska, czego to brytole nie wymyslą
PS. ktos na sierrafanie kupił twoja była kupetę boa4x4, tylko ze z tymi pedalskimi naklejeczkami, widziałeś?
Szarbia, na stronie maja nawet tomkata z BOA pod maska, czego to brytole nie wymyslą

PS. ktos na sierrafanie kupił twoja była kupetę boa4x4, tylko ze z tymi pedalskimi naklejeczkami, widziałeś?

Ford- Family of fine cars.
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
2x V8 2xV6
Expedition, Explorer, Bronco II, F150
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Czesci to trzeba jakos przez lr.pl sprowadzac, bo nie mam czasu dymac na wyspy. Ale mam nadzieje, ze jednak tutejszy jakis producent wypali.marmoo pisze:http://www.tomcatmotorsport.co.uk/prices.htm
Szarbia, na stronie maja nawet tomkata z BOA pod maska, czego to brytole nie wymyslą![]()
Gdzies to BOA w Tomcacie tez juz ogladalem na fotach.
Kupete widzialem w ogloszeniach - fajne tez felgi miala, co nie