terano I - koło kierownicy.
Moderator: Kosiarz
terano I - koło kierownicy.
Mam pytanko. Jak zdemontowac koło kierownicy w TI z 92 roku . Pod spodem nie ma srubek żeby odkręcic ten dekielek z napisam NISSAN w który sie przyciska zeby trąbiło . nie wiem czy to sie na chama ciągnie czy jak ?
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
coś na dwóch kólkach też ....
Plecak wyprawowy
Re: terano I - koło kierownicy.
jest jedna śrubka pod spodem kierownicy.
Kurde macałem macałem i nic nie wymacałem . Kierownica jest bez poduszki .
Monty 3.1 td - historia....
Plecak wyprawowy
Plecak wyprawowy
Musi tam być ja tez mam bez poduchy i tam jest, serwisówka mówi to samo. Musisz zajrzeć a nie macać 

- Przemowsky
- jestem tu nowy...
Trąbitko jest na 4 zatrzaskach. Należy użyć trochę siły, żeby go zdjąć, by odsłonić śrubę centralną, ale oczywiście wszystko z wyczuciem.
Ja mam z kolei pytanie trochę z innej beczki, bo kierownica w tyranie trochę przypomina koło w starze i zastanawiam się od jakiego nissana można przypasować fajerę. Ktoś wie, w czym był taki sam wieloklin? s13? 100nx? Maxima?
Ja mam z kolei pytanie trochę z innej beczki, bo kierownica w tyranie trochę przypomina koło w starze i zastanawiam się od jakiego nissana można przypasować fajerę. Ktoś wie, w czym był taki sam wieloklin? s13? 100nx? Maxima?
Nissan Terrano I 3.0 V6 +podtlenek LPG
- Misiek Cypr
-
Mialem drewniana kiere i w teren zajefajna sprawa, ublocone raczki sie nie gnoja jak na skorzanej skorze i mozna miec troche blizej. Bylo to male kolko trojramienne z taka harmonijka azurowa pod spodem i adapterem. W wypadku dziala troche jak airbag, bo pochlania energie z klaty, czy tez czola, a nie wypali w terenie. Masz blisko kiere, latwo sie kreci a w jedynce jest ten patent z odchylana kierownica, wiec latwo sie wysiada.
Robia jeszcze takie, momo jakies cy cus?
Robia jeszcze takie, momo jakies cy cus?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Przemowsky
- jestem tu nowy...
Celowo pytam, czy można coś dopasować z innych nissanów, bo nie widzę ile kosztuje naba do jedynki i wolałbym tę kase przeznaczyć na jakiś typowo offroadowy gadżet. Natomiast temat naby i sportowej kiery przerobiłem już w swoich 200sx'ach i to się naprawdę sprawdza, ale w sportowej furze. W terenówce wystarczy mi fabryczny produkt, tylko trochę wygodniejszy 

- Przemowsky
- jestem tu nowy...
Gdyby ktoś się jeszcze interesował tematem, to dzisiaj ogarnąłem sobie kierownicę ze Skyline'a r33 i pasuje. Jest trochę bardziej odsadzona, ale poza tym leży idealnie. Analogicznie też muszą pasować kierownice z r34, 200sx s13, s14. No i na tym kończy się moja wiedza.
Przemowsky pisze:Gdyby ktoś się jeszcze interesował tematem, to dzisiaj ogarnąłem sobie kierownicę ze Skyline'a r33 i pasuje. Jest trochę bardziej odsadzona, ale poza tym leży idealnie. Analogicznie też muszą pasować kierownice z r34, 200sx s13, s14. No i na tym kończy się moja wiedza.
Zapodaj jakieś foto

- Przemowsky
- jestem tu nowy...
Kierownica z r33 wygląda tak.
Wybaczcie burdel wokół zegarów, ale nie idzie znaleźć pasujących do 3.0 z takim samym pinoutem

Wybaczcie burdel wokół zegarów, ale nie idzie znaleźć pasujących do 3.0 z takim samym pinoutem

Ostatnio zmieniony czw sty 05, 2012 7:14 pm przez Przemowsky, łącznie zmieniany 1 raz.
y61 2.8 seria + wd21 3.0 v6 3 Link Sas, 33" + e38 4.0 v8
Też muszę pomyśleć nad zmianą kiery bo jakoś ostatnio strasznie się zaczęła ślizgać.
Zrób protektor nacinając jąmiles125 pisze:Też muszę pomyśleć nad zmianą kiery bo jakoś ostatnio strasznie się zaczęła ślizgać.

y61 2.8 seria + wd21 3.0 v6 3 Link Sas, 33" + e38 4.0 v8
- Przemowsky
- jestem tu nowy...
pio999, Twoja fajerka jest ze starego kanciastego Sunny n13