Jestem nowym użytkownikiem tego forum, więc pomyślałem, że wypada się przywitać.
Mam na imię Michał i stacjonuje w Oleśnicy, 25 km na północny-wschód od Wrocławia

Z tematyką amcarów jestem za pan brat od małego, obecnie jeżdżę Plymouthem Grand Voyagerem z 1989 z 3 litrową V6'tką.
Dlaczego i jak trafiłem na to forum ?
Stało się to z powodu chęci zakupu czegoś z napędem na 4 koła i za sprawą S1wego, który mnie na to forum naprowadził

Po kilku rozmowach, własnych przemyśleniach i sugestiach kolegów z forum amerykańskiej motoryzacji do czołowej rozgrywki przeszły:
- Chevy Blazer S-10
- Dodge Durango
Oba auta są mi poniekąd znane. Ale opinia bardziej doświadczonych użytkowników jest czasem nieoceniona.
Miałem okazję jeździć Blazerem S1wego i przypasował mi, choć wydaje mi się nieco mały (ostatnie lata jeździłem tylko vanami).
Durango wielkością bardziej w moim guście, ale kolejnego "mopara" z rzędu chyba nie zniosę. Więc jakby nie patrzeć na prowadzenie w klasyfikacji wysuwa się Blazer.
Interesują mnie raczej roczniki po 1996 roku.
Znalazłem na allegro coś takiego: http://moto.allegro.pl/amerykanski-suv- ... 15733.html
Co sądzicie? Może ktoś zna to auto ?
Powiedzcie, czy warto mieć tą opcję 4x4 Auto, czy może jest to zbędny gadżet ? Od którego rocznika to wychodziło ?
Pozdrawiam