...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 2
Moderator: Kosiarz
Re: ...mam dylemat ....NIE WIESZ GDZIE PYTAC PYTAJ TU vol. 2
Pytanie:
czy na seryjnej feldze (+2'' zawieszenie, +2cale buda), będzie robić simex 35x11,5, czy się gdzieś nie zmieści może.
Y60 oczywiście
czy na seryjnej feldze (+2'' zawieszenie, +2cale buda), będzie robić simex 35x11,5, czy się gdzieś nie zmieści może.
Y60 oczywiście
jesli wywalone stabilizatory z tyłu to na wykrzyżu bedzie obcierac o nadkole
4x4
- Wojtek
Podłączę sięabrams pisze:Pytanie:
Y60 oczywiście

Na seryjnej ? Jakie masz tam ET ? Coś mi się widzi, że +25 ? To przy skręcie wewnętrzne koło powinno trzeć o ramę lub radius... Mam u siebie albo -23 albo -7 (nie pamiętam w tej chwili, które fele są założone) i mnie trze - 35x12,5x15

Generalnie: NISSAN
..jeszcze tylko parę wiosen, jeszcze parę przygód z losem..
Nie bardzo rozumiem co ma stabilizator do rzeczy, bardziej mi chodzi właśnie o przód, bo z tyłu nawet bf 33'' przy pełnym wykrzyżu mi trze o śruby w nadkolu (brak odbojnika).jesli wywalone stabilizatory z tyłu to na wykrzyżu bedzie obcierac o nadkole
Nie pamiętam jakie tam jest odsadzenie. No takie jak we wszystkich

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
No popatrz - po coś jednak te odboje tam były... 

y60 autobus, czerwony.
EEE tam, trochę pochrupie i tyle, nawet na oponie śladu zbytnio nie ma, za to jeśli wiozę kogoś i świeżego to myślą ludzie że parch się łamie taki hałas w środku.
jak masz z tyłu wywalony stabilizator to i wiekszy wykrzyz, a te 33 jak sa na 12,5 to musza obcierac
4x4
- Wojtek
@MrokuMroczny pisze: Ty serio tym barachłem bez gazu jeździć i becalujesz 2 stówy za każde 100km?
Znam takie, co tyle po czarnym chlejo

i nie na lawecie na zloty jeżdżo

Generalnie: NISSAN
Witam wszystkich,mam mały problem z kontrolką od ładowania,tzn.czym większe obroty tym bardziej się świeci,równocześnie kontrolka od rezerwy tak samo się zachowuje. Ładowanie jest dobre.Auto to Patrol K260 silnik 3.3 TD
Altek przeładowuje!! Sprawdź ładowanie i nie jeździj!!! Ja tak akumulator załatwiłem podawał mi 18 i więcej voltów...
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
piotr11 pisze:Witam wszystkich,mam mały problem z kontrolką od ładowania,tzn.czym większe obroty tym bardziej się świeci,równocześnie kontrolka od rezerwy tak samo się zachowuje. Ładowanie jest dobre.Auto to Patrol K260 silnik 3.3 TD
sprawdź na mierniku , jak nie masz to kup sobie za ok 30 zł jest w obi miernik typowy do samochodów , a przedewszytkim sprawdź wszystkie połączenia altek - aku - buda (masa) - rozrusznik
Super parchatek Super y60 

Ale dobre ładowanie tzn? Ile? wystarczy mała odchyłka i już tak może być... W troopie kiedyś mi się masa z altka zluzowała i zapalały mi się lampki od ładowania, rezerwy, i czegoś tam jeszcze chyba od świec
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
no właśnie może problem tkwi w połączeniach , może coś zaśniedziało albo jest luźne
co do ładowania to nie wiem ja mam ok 14 stałego ładowania , jak zapalam wszystko co mam nadal trzyma ładowanie ale altek mam z audi 90 A, a co dziwniejsze na wskaźniku fabrycznym wskazuje 12 , na dodatkowym 14 a na mierniku 13,5 - 14 ,
co do ładowania to nie wiem ja mam ok 14 stałego ładowania , jak zapalam wszystko co mam nadal trzyma ładowanie ale altek mam z audi 90 A, a co dziwniejsze na wskaźniku fabrycznym wskazuje 12 , na dodatkowym 14 a na mierniku 13,5 - 14 ,

to git masz.
13,8 jest wzorowo,z tymi altkami nie przesadzajcie wool komina spokojnie seryjny wystarcza

Mi pokazuje teraz non stop 14 na mierniku seryjnym jedynie jak kierunki włączę to mi skacze 12-14 równo z kierunkiem altek nie wiem od czego ale Bosh 90A,pawel abramczyk pisze:no właśnie może problem tkwi w połączeniach , może coś zaśniedziało albo jest luźne
A jak nie odpalę tylko przekręcę kluczyk to mam 12V - prąd z samego aku
Na wolnych obrotach ładuje 27 Volt,na wysokich 28 Volt.Instalacja oczywiście 24 V
- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
piotr11 pisze:Na wolnych obrotach ładuje 27 Volt,na wysokich 28 Volt.Instalacja oczywiście 24 V
no ja Ci tu nie pomogę , nigdy nie miałem doczynienia z dislem a już tym bardziej 3,3 z 24V instalacją ,

Za dużo... 26. w maxie powinno byćpiotr11 pisze:Na wolnych obrotach ładuje 27 Volt,na wysokich 28 Volt.Instalacja oczywiście 24 V
Bo bez blota to nie robota 
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
28V to ma minimalnie ładować na obrotach nieco większych niż wolne.

A jak kontrolka się świeci, to alternator do naprawy lub wymiany.
Kontrolka wody w filtrze jest w jakiś sposób połączona z alternatorem.

A jak kontrolka się świeci, to alternator do naprawy lub wymiany.
Kontrolka wody w filtrze jest w jakiś sposób połączona z alternatorem.
ze wyliczeń wychodzi za dużo ale mogiem się mylić,
Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
Jakich wyliczeń?
14,4 na jeden akumulator, to ile jest?

14,4 na jeden akumulator, to ile jest?

W Safari 24V
- przed odpaleniem, grzanie świec ok 21V
- zaraz po odpaleniu na wolnych obrotach 24V, po kilku minutach rośnie do 28V
- zaraz pod odpalaniu zwiększenie obrotów - rośnie od razu do 28V
- po kilkunastu minutach jazdy 29V - na wskaźniku wskazówki zaraz ponad kreską 28V.
Tak było na starym alternatorze od TD42, i jest na nowym od 3,3D.
W starym padło uzwojenie - jest gdzieś przerwa - i wtedy właśnie żarzyły się kontrolki od ładowania i wody w filtrze.
- przed odpaleniem, grzanie świec ok 21V
- zaraz po odpaleniu na wolnych obrotach 24V, po kilku minutach rośnie do 28V
- zaraz pod odpalaniu zwiększenie obrotów - rośnie od razu do 28V
- po kilkunastu minutach jazdy 29V - na wskaźniku wskazówki zaraz ponad kreską 28V.
Tak było na starym alternatorze od TD42, i jest na nowym od 3,3D.
W starym padło uzwojenie - jest gdzieś przerwa - i wtedy właśnie żarzyły się kontrolki od ładowania i wody w filtrze.
juz dobra... każdy mogie się pomylić nie....

Terrano 2.7TD 1990...

Terrano 2.7TD 1990...
- Szarbia
-
- Kontaktowanie:
Czy motal ktos moze adapter/przejsciowke miedzy silnikiem BMW 3.0TDI a skrzynia parcha 3.0/4.2 

- pawel abramczyk
-
- Kontaktowanie:
ja mam pare pytań :
1 - jeżeli drzwi z 260 pasują do gr to rozumie że tapicerka też będzie pasować w drugą strone , chodzi o drzwi z elektrycznymi szybami
2 - gdzieś na you tobe widziałem 160 z błotnikami od gr , pasuje bez większych przeróbek czy trzeba rzeźbę robić
3 - wskaźnik Auto Gaude z naszego sklepiku od tem wody pokazuje zawyżoną o jakieś 40 sc , czujnik ich fabryczny , co może być przyczyną
i na razie tyle
dziękuje za odpowiedź
1 - jeżeli drzwi z 260 pasują do gr to rozumie że tapicerka też będzie pasować w drugą strone , chodzi o drzwi z elektrycznymi szybami
2 - gdzieś na you tobe widziałem 160 z błotnikami od gr , pasuje bez większych przeróbek czy trzeba rzeźbę robić
3 - wskaźnik Auto Gaude z naszego sklepiku od tem wody pokazuje zawyżoną o jakieś 40 sc , czujnik ich fabryczny , co może być przyczyną
i na razie tyle
dziękuje za odpowiedź