Moderator: Albert_N
Z grodzią nie ma problemu bo silnik jest na cewkachAdam.Ż pisze:z tego co czytałem jest problem z aparatem zapłonowym - wchodzi w kolizje z grodzią silnikową.
Dlatego bierze się silniki z zapłonem bezrozdzielaczowym.Adam.Ż pisze:z tego co czytałem jest problem z aparatem zapłonowym - wchodzi w kolizje z grodzią silnikową.
Ten opis jest jak za przeproszeniem reklama w telewizji - zanęca obrazkami a diabeł tkwi w szczegółach, których tam nie znajdziesz
pewnie że zaglądałem, ale tak jak Kostuch wspomniał nie ma tam zbyt wiele dokładnych opisów, jest to opisane naprawdę z grubsza
kuba84 pisze:Z grodzią nie ma problemu bo silnik jest na cewkachAdam.Ż pisze:z tego co czytałem jest problem z aparatem zapłonowym - wchodzi w kolizje z grodzią silnikową.![]()
Tylko nadal nie wiem co z czujnikiem prędkości, immo,pompą paliwa
Akurat czujnika prędkości z baleno wcale nie musi być - i tak nie byłoby go gdzie wsadzić.corny pisze:kuba84 pisze:Z grodzią nie ma problemu bo silnik jest na cewkachAdam.Ż pisze:z tego co czytałem jest problem z aparatem zapłonowym - wchodzi w kolizje z grodzią silnikową.![]()
Tylko nadal nie wiem co z czujnikiem prędkości, immo,pompą paliwa
czujnik prędkości musi byc ...
jak bez immo chcesz odpalić samochód....
rusz to i tamto do sklepu tam pan ma taka magic książka wiec dobierze ci ciśnienie
dobrze wiedzieć.Kostuch pisze:ps.
Postów "kuba84" nie widzę, bo mam go w grupie ignorowanych![]()
Poniższy cytat świadczy o tym że już Ci to było zakomunikowanekuba84 pisze:dobrze wiedzieć.Kostuch pisze:ps.
Postów "kuba84" nie widzę, bo mam go w grupie ignorowanych![]()
Kostuch pisze:kuba84 napisał(a):
wyglada na to ze to wlasnie ty jestes tym pokoleniem bo ja nie czuje potrzeby wypowiadania sie w kazdym watku zeby se postow natrzaskac.
a ze nie siedze przed kompem 24 na dobe to nie potrafie szybko pisc a polskie znaki sprawiaja mi pewien problem i z tego co zauwazylem jestes pierwsza osoba ktorej to przeszkadza
PLONK
jak dobrze poszukasz to kupisz za grosze.
A jaką masz różnicę w komplikacji wiązki z immo i bez? Dwie dodatkowe wtyczki do wetknięcia immo i antenki...Dafit pisze:...
Wiazka jesli tylko silnik nie ma immo to jest szybka do zrobienia,
Postaram sie dziś odczytaćKostuch pisze:Ja właśnie wsadzam skrzynię z vitary 4x2.Kwadrat pisze:na twoim miejscu nie bawiłbym sie ze skrzynią tylko wsadził od vitary tyłem pędzonej . jeden problem z głowy .
jak dobrze poszukasz to kupisz za grosze.
Mimo że jeden problem z głowy, to kilka innych nowych się pojawia (belka ramy, wał, tunel, etc).![]()
Kwadrat, wsadziłeś już swoją skrzynię?
Jeżeli nie, to byłbym wdzięczny jakbyś odczytał symbol uszczelniacza na wyjściu wału, bo metryczne uszczelniacze nie pasują...
Skrzynie vitarowskie 4x2 wcale nie jest tak łatwo znaleźć.
niewiem jaka mam i nie interesuje mnie, nie przekladałem silnika z immo wiec niewiem. Dlatego tez napisalem ze jesli ma bez immo to potrzebuje tylko to o czym napisalem wczensiej, opisałem to co wiem z wlasnego doświadczenia. Co sie mam mądrzyć odnosnie wiazki z immo jesli nie miałem z nią doczynienia ani tymbardziej nigdy mnie ona nie interesowała?? Chyba ze lepiej lać wode na postawie tego co ma mi sie moze wydawac albo co kiedys tam uslyszalem od kogos tam...?Kostuch pisze:A jaką masz różnicę w komplikacji wiązki z immo i bez? Dwie dodatkowe wtyczki do wetknięcia immo i antenki...Dafit pisze:...
Gdzie ty się dopatrzyłeś uszczypliwości w mojej wypowiedzi?Dafit pisze:niewiem jaka mam i nie interesuje mnie, nie przekladałem silnika z immo wiec niewiem. Dlatego tez napisalem ze jesli ma bez immo to potrzebuje tylko to o czym napisalem wczensiej, opisałem to co wiem z wlasnego doświadczenia. Co sie mam mądrzyć odnosnie wiazki z immo jesli nie miałem z nią doczynienia ani tymbardziej nigdy mnie ona nie interesowała?? Chyba ze lepiej lać wode na postawie tego co ma mi sie moze wydawac albo co kiedys tam uslyszalem od kogos tam...?Kostuch pisze:A jaką masz różnicę w komplikacji wiązki z immo i bez? Dwie dodatkowe wtyczki do wetknięcia immo i antenki...Dafit pisze:...
Uszczypliwości możesz sobie darować w stosunku do mojej osoby..
pozdro
...jakoś nie budzi mojego zrozumienia.Dafit pisze:Wiazka jesli tylko silnik nie ma immo to jest szybka do zrobienia
czujnik wystarczy że podepniesz i będzie założony na linke.kuba84 pisze: drugie pytanie co do czujnika, czy wystarczy go podpiąć żeby czytał sygnał czy trzeba coś wymyślić zeby się kręcił
Eeee... W baleno?Adam.Ż pisze:czujnik wystarczy że podepniesz i będzie założony na linke.kuba84 pisze: drugie pytanie co do czujnika, czy wystarczy go podpiąć żeby czytał sygnał czy trzeba coś wymyślić zeby się kręcił
Check sie zapala jeśli przez dłuższy czas nie ma sugnału - u mnie było to po bodajże 2 czy 3 km
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości