To muszę to zobaczyć w BieszczadachTapeworm pisze:co to jest zakręt, Igor?![]()
ty ze mną nie jeździłeś, popytaj Paszczaka jak zakręty biore, jeśli coś pamieta, bo chyba wtedy w bańke oberwał

Moderator: Mroczny
Zaraz zaraz, to jest zdanie "teoretyka" - niech sie wypowie ktoś, kto ma obie blokady - czy przednia mu czesto pomagaIgor909 pisze:Właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałempezet pisze: Zapewne jeszcze bardziej pomoze, ale z trudem wyobrazam sobie sytuacje, w ktorej tylna blokada nie pomoze i uratuje dopiero przednia.
No wcześniej już wypowiedzial się Miskiller, że auto z dwiema blokadami dzieli przepaść od takiego z jedną. Poza tym chciałbym przypomnieć, że wątek dotyczy problemu: "blokada na przód czy na tył" nie rozaważamy dylematu czy dołóżyć przednią. Kolego @majch_e21 - masz jakieś doświadczenia w tym temacie?? o których mógłbyś szerzej opowiedzieć??pezet pisze: Zaraz zaraz, to jest zdanie "teoretyka" - niech sie wypowie ktoś, kto ma obie blokady - czy przednia mu czesto pomaga
Gratuluje trzeba być zdolnym albo bardzo chcieć rozwalić ARB-a ,Maxi Drive jest chyba do Land roverów (jak sie pomyliłem to poprawić mnie )goły pisze:Czy do Jeepa wranglera do przedniego mostu da sie zlożyc Maxidriwe?? a jak nie to Co byście polecili oprócz ARB-a bo mialem i ją rozwaliłem i trzeba kupic coś innego!!
Kiepska wyobraźnia . Ja sobie nie muszę wyobrażać , po prostu nie raz byłem w takiej sytuacji.pezet pisze: Zapewne jeszcze bardziej pomoze, ale z trudem wyobrazam sobie sytuacje, w ktorej tylna blokada nie pomoze i uratuje dopiero przednia.
Zun pisze:Kiepska wyobraźnia . Ja sobie nie muszę wyobrażać , po prostu nie raz byłem w takiej sytuacji.pezet pisze: Zapewne jeszcze bardziej pomoze, ale z trudem wyobrazam sobie sytuacje, w ktorej tylna blokada nie pomoze i uratuje dopiero przednia.
Odpowiedź na pytanie czy do przodu zakładać jest prosta. Jeśli offroad traktujesz jak turystykę dla zabawy to nie ma sensu , chyba że nie szkoda kasy , wtedy jak najbardziej. Jeśli jeździsz w ostrym terenie lub startujesz w zawodach to zakładasz do przodu. Masz wtedy po prostu większe szanse przejechać na kołach i tyle , i to wbrew pozorom mniej katując sprzęt. A to czy sie częściej przydaje tył czy przód - wiadomo , że częściej tył , ale o proporcji takiego zestawienia decyduje specyfika terenu. Czasami są takie przeszkody , że zapięcie przodu pozwala na więcej niż zapięcie tyłu , a zapięcie tyłu w ogóle nie pomoże. a każdy kto pisze bzdury , że na podjazdach blokada z przodu pomaga mało niech spróbuje podjechać pod góre na samym tyle. Każdy zapomina o jednej ważnej rzeczy - jeśli tracimy przyczepność na jednym kole i nie mamy spiętej szpery to te koło bez przyczepności zaczyna zasuwać dwa razy szybciejJakie są tego efekty chyba nie muszę nikomu przedstawiać
FaktycznieSalata123 pisze:trzy lata czekali aby ktoś im sensownie odpowiedział
No ...która ?Maqlinka pisze:Łolaboga ..... ale wykopalisko
Po trialu to już też wiem, która blokada bardziej by się nadawała
jak furaNUREK MAV pisze:Odświeżę wątek .... Zakładać na przód blokadę,... za i przeciw?!. Co trzeba zmienić lub na co trzeba uważać po założeniu jej oraz czego nie robić bo...?!
Jeśli chodzi o mnie... blondynka - znaczy małżowina - od (Aśka&Kuba pisze: blondynki czy brunetkipare informacji by sie przydało
eee w stopce ma Y61 wiec raczej nieWowos pisze:Jak do parcha to szykuj szelesty na wzmacniane przeguby i półosie, jeśli ma to jeździć z jakąś agresywniejszą oponą
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości