Sprzęgiełka w gazie
Moderator: Student
Sprzęgiełka w gazie
Proszę o wyrozumiałe potraktowanie byc może banalnego pytania!
Mam oryginalne mosty gazowskie,do których (przedni most )chcę założyc sprzegiełka. Wzwiązku z powyzszym mam kilka pytań:
- jakie?
- jak sie je zakłada?
- ile kosztują?
-gdzie kupic za rozsądne pieniądze?
Wiem że takowy temat był juz poruszany na forum o uazie, czy zawarta w nim wiedza tyczy sie takrze gaza?
Raz jeszcze prosze o wyrozumiałośc!
Mam oryginalne mosty gazowskie,do których (przedni most )chcę założyc sprzegiełka. Wzwiązku z powyzszym mam kilka pytań:
- jakie?
- jak sie je zakłada?
- ile kosztują?
-gdzie kupic za rozsądne pieniądze?
Wiem że takowy temat był juz poruszany na forum o uazie, czy zawarta w nim wiedza tyczy sie takrze gaza?
Raz jeszcze prosze o wyrozumiałośc!
Najpopularniejszy model to takie z stalowym korpusem i aluminiowym dekielkiem z pokrętłem. Co do montarzu to raczej niema problemu, poprostu sciągasz stare [odkręcasz te 6 śrubek] i montujesz nowe.Przy okazji to możesz se łożyska z przodu dokręcić, aha i te nowe sprzęgiełka to pasowałoby też posmarować. Temat sprzęgiełek był tu dość długo wałkowany i niektórzy mieli problem z niedokładnie wywierconymi otworami w nowych sprzęgiełkach [musieli rozwiercać-ale to mały problem],ja zmieniałem je w wozie swoim i kilku kolegów i nic takiego nie wystąpiło.GAZ - UAZ wsiorawno pasują, ja płaciłem po 150 od sztuki ale można kupić dużo taniej.
Sprawdź stare posty w dźiale gazowouazowym.
POzdr Andrzej
Sprawdź stare posty w dźiale gazowouazowym.
POzdr Andrzej
Pozwole sobie zwrocic koledze Andrzejowi uwage ze oryginalnie mosty GAZ-a nie maja sprzegielek ktore mozna by odkrecic 
Stad bardzo rozsadne pytanie Krzysztofa. Byc moze (tak na 99%) wielklin przedniej polosi jest identyczny ale czy poloska gaza wystaje na tyle zeby zlapalo sprzegielko? Tego nie wiem.

Stad bardzo rozsadne pytanie Krzysztofa. Byc moze (tak na 99%) wielklin przedniej polosi jest identyczny ale czy poloska gaza wystaje na tyle zeby zlapalo sprzegielko? Tego nie wiem.
W 100% pasują sprzęgiełka przełaczane ze stalowym korpusem.
W 100% pasują sprzęgiełka przełaczane z aluminiowym korpusem, ale są one niechlujnie wykonane i trzeba je trochę podrzeźbić, już gdzieś o tym pisałem.
Sprzęgiełka UAZ-owskie - wkręcane pasują, ale pod warunkiem, że półoś napędowa ma dziurę z gwintem na śrubę.
W 100% pasują sprzęgiełka przełaczane z aluminiowym korpusem, ale są one niechlujnie wykonane i trzeba je trochę podrzeźbić, już gdzieś o tym pisałem.
Sprzęgiełka UAZ-owskie - wkręcane pasują, ale pod warunkiem, że półoś napędowa ma dziurę z gwintem na śrubę.
W razie jak by co, to 601-34-87-25
Ja przy swoim gazie miałem orginalny most i w półoskach nie było gwintu, po prostu były pełne wewnątrz więc tak jak pisze Jagoda musi być gwintJagoda pisze: Sprzęgiełka UAZ-owskie - wkręcane pasują, ale pod warunkiem, że półoś napędowa ma dziurę z gwintem na śrubę.

i innych problemów nie ma

Gazy 69