modyfikacja

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

hirek22
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

modyfikacja

Post autor: hirek22 » wt kwie 19, 2005 12:55 pm

potrzebuje wszystkich wiadomosci na temat przekladki silnika w uazie,jaki mozna wlozyc inny silnik,oczywiscie mocniejszy i co musze zrobic zeby moj uazik byl szybszy na szosie?bede wdzieczny za wszelkie wiadomosci i pomysly.jestem od niedawna szczesliwym posiadaczem uazika:)
jestem nowy:)

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » wt kwie 19, 2005 9:23 pm

Władzia popytaj on już chyba wszystkiego próbował chyba poza NOS :D :D :D choć za to głowy nie dam :D

Awatar użytkownika
Władek

Re: modyfikacja

Post autor: Władek » wt kwie 19, 2005 9:24 pm

hirek22 pisze:potrzebuje wszystkich wiadomosci na temat przekladki silnika w uazie,jaki mozna wlozyc inny silnik,oczywiscie mocniejszy i co musze zrobic zeby moj uazik byl szybszy na szosie?bede wdzieczny za wszelkie wiadomosci i pomysly.jestem od niedawna szczesliwym posiadaczem uazika:)

Eeeee, zaś opierniczacie młodziaka. Zejdzie mu chwilę, ale się nauczy. MOC, wiadomo, że się znasz na UAZ-ach, ale poradź coś konkretnego człowiekowi zamiast odsyłać go w archiwa.
Drogi Hirku22. Zapodaj kilka słów o sobie i będzie dobrze. Ludziska lubią wiedzieć do kogo piszą. A z przekładek - dobrze to przemyśl a co do prędkości na asfalcie, czy jak tu mówią "na czarnym" - zbadaj mosty (czy wolne są czy szybkie). A ponadto poszukaj pod linkiem "szukaj" pod hasłami: mosty, przekładki itp.
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
moralez

Re: modyfikacja

Post autor: moralez » wt kwie 19, 2005 9:32 pm

hirek22 pisze:potrzebuje wszystkich wiadomosci na temat przekladki silnika w uazie,jaki mozna wlozyc inny silnik,oczywiscie mocniejszy i co musze zrobic zeby moj uazik byl szybszy na szosie?bede wdzieczny za wszelkie wiadomosci i pomysly.jestem od niedawna szczesliwym posiadaczem uazika:)
napisz przedewszytskim do czego ma ci sluzyc uaz, jazda na codzien, czy wylacznie upalanie, jakie masz mozliwosci $, co cie bardziej interesuje benzyna czy diesel, jakie masz zaplecze warsztatowe, ile masz rak potrafiacych sprawnie obslugiwac klucze :)21 itd :wink:

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » czw kwie 21, 2005 6:33 pm

No widzisz Moralez, wypłoszyłeś gościa. Chciał dobrze, nowy temat nawet założył, a Ty mu fruuu, kłóda i "po temacie". :wink:

Hirek napisał był coś w te słowa, jako odpowiedź na interpelację:
hirek22 pisze: nie ukrywam ze mi sie troche glupio zrobilo po ochrzanie Vandalla ale ma racje choc swoja droga to czasem powinnes byc mniej pyskaty,poprostu nie wiedzialem! myslalem ze nie bede musial grzebac skoro tu tylu wykfalikowanych w tym temacie ludzi . Wladziu mowisz kilka slow o sobie...jestem z radomia,z zawodu fryzjer co nie znaczy ze ciota od malego wluczylem sie po lasach,pozniej harcerstwo i wlasne wypady na wedrowki, sluzylem w wojsku w rozpoznaniu co jeszcze bardziej wciagnelo mnie w wloczege po bazdrozach.bedac kiedys w puszczy kozienickiej przejechalem sie uazem i tak sie zaczelo...zlapalem bakcyla na uaza.to"bydle" szlo niczym czolg w blocie nic sobie z tego nie robiac,parlo do przodu zawziecie..trudno sie w tym samochodzie nie zabujac...to narazie tyle o sobie,jak cos chcesz wiedziec wiecej to pytaj he he.Moralez moje zaplecze $ jest w oki,interesuje mnie benzyna,mosty mam napewno wolne,"baczek"ma mi sluzyc glownie w terenie lecz czasem i na "czarnym",zaplecze garazowe jest pokazne lecz z ludzmi dobrze fechtujacymi kluczami jest troche gorzej mam tylko 2 przyjaciol ktorzy sie na tym znaja lecz nie doslownie na uazie. Kuki siostry nie posiadam z czego sie ciesze lecz mam troche kolezanek ktore juz zarazilem uazem wloczac je po lasach i tarzajac w blocie he he. pozdrawiam wszystkich. NOWY
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » czw kwie 21, 2005 11:38 pm

:o Ale ktosik temat pociął. Cenzura panie jak za PRL
" Rozmowy kontrolowane, rozmowy kontrolowane"

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » czw kwie 21, 2005 11:46 pm

:o
:)21
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pt kwie 22, 2005 2:48 pm

Władek pisze:No widzisz Moralez, wypłoszyłeś gościa. Chciał dobrze, nowy temat nawet założył, a Ty mu fruuu, kłóda i "po temacie". :wink:

wladziu a powiedz mi jak sobie wyobrazasz sytuacje kiedy zamiast odpowiadac na posty bedziemy zakladac nowy temat...:roll: toc to bedzie apokalipsa dla forum

@sator gadanie o siostrze w tym topicu chyba nie jest najlepszym miejscem.

@mocz
do budy !!

Awatar użytkownika
cykor

Post autor: cykor » pt kwie 22, 2005 3:58 pm

Też jestem tu nowy. A pisze to tu i teraz bo się z moralezem zgadzam. Na innych forach nie ma takiej rozpierduchy jak tu. Jak ktoś nie przestrzega reguł forum, to szybko do pionu stawiają "kolaboranci". Jak ktoś pisze nie na temat to dostaje ostrzeżenie, jak nie pomaga to blokada. To forum jest naprawdę "kopalnią wiedzy" i chyba najlepszym forum w III RP o samochodach 4x4. Ale żeby coś z tej kopalni wydobyć, to niestety trzeba się nieźle narobić (przeszukiwanie archiwum), a nie raz nowy temat zacząć (i się wspomniany wyżej pierdolnik robi). Gdyby kasztanienie (które właśnie czynię) odbywało się w miejscu do tego przeznaczonym nazwałbym to forum nie "kopalnią" a "skarbnicą". Wiec jak Panie i Panowie? Może zdyscyplinujemy trochę to forum?

Pozdrawiam czule
cykor

Awatar użytkownika
MOC
Kontaktowanie:

Post autor: MOC » pt kwie 22, 2005 5:02 pm

moralez pisze:
Władek pisze:No widzisz Moralez, wypłoszyłeś gościa. Chciał dobrze, nowy temat nawet założył, a Ty mu fruuu, kłóda i "po temacie". :wink:

wladziu a powiedz mi jak sobie wyobrazasz sytuacje kiedy zamiast odpowiadac na posty bedziemy zakladac nowy temat...:roll: toc to bedzie apokalipsa dla forum

@sator gadanie o siostrze w tym topicu chyba nie jest najlepszym miejscem.

@mocz
do budy !!
:o
MOC&OFFROAD-GOOD IDEA :)21
CHYBA UAZ V8 6.2
PREZES KLUBU NOCNYCH KASZTANIARZY 4x4 :)13

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » pt kwie 22, 2005 5:20 pm

O cykor ma rację zróbcie temat Kasztanienie i niech się tam kasztaniarze wpisują-fakt trudno przefiltrować ważne informację z całego forum.

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » pt kwie 22, 2005 5:32 pm

Jest dzial Towarzyskie do tego
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » pt kwie 22, 2005 6:40 pm

Eee..tam - troche kasztanienia nie zaszkodzi - ono w sumie tworzy klimat tego "miejsca", inaczej byloby dretwo. Natomiast zaleca sie umiar :)21

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » pt kwie 22, 2005 7:27 pm

Kasztanienie jest piekną,swiecką tradycją tego forum!

1/To zjawisko dowodzi,ze przebywajacy tu ludzie- to luzacy,a nie jakieś smutne,nadęte typy....
2/Powyższe nie wyklucza,że można sie tu duzo dowiedzieć jak sie madrze pyta
3/Do kasztanienia trzeba tez dojrzeć /patrz na ten przykład Czesław/
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » pt kwie 22, 2005 8:00 pm

No zamilczałem o tej wstydliwej ewentualności,że nadmiar kasztanienia może /choc nie musi/ w kolaboranctwo się wynaturzyć :)21
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
luk
Kontaktowanie:

Post autor: luk » pt kwie 22, 2005 8:07 pm

vandall1 pisze:Kasztanienie jest piekną,swiecką tradycją tego forum!

1/To zjawisko dowodzi,ze przebywajacy tu ludzie- to luzacy,a nie jakieś smutne,nadęte typy....
2/Powyższe nie wyklucza,że można sie tu duzo dowiedzieć jak sie madrze pyta
3/Do kasztanienia trzeba tez dojrzeć /patrz na ten przykład Czesław/
Czysta esencja.... kasztanienie o kasztanieniu :)21
Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » pt kwie 22, 2005 9:05 pm

moralez pisze:

@mocz
do budy !!

No dobrze, rozumiem, jestem przekonany, że Hirek już nie popełni tego błędu! :wink:
Hirek! No co jest, qoorza pooopa! Adwokat Cię broni a Ty nawet głosu nie dasz ?? ?? ??
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » pt kwie 22, 2005 9:15 pm

MOC pisze: :o
Normalnie dalej czkawka...
Może łyczek rycyny ?? :o
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » pt kwie 22, 2005 9:18 pm

cykor pisze:Też jestem tu nowy. A pisze to tu i teraz bo się z moralezem zgadzam. Na innych forach nie ma takiej rozpierduchy jak tu.

Pozdrawiam czule
cykor

Te, Cykor !! Nie boisz się? Zwracasz uwagę starszym !! :)21
Na innych forach nie ma takiej rozpierduchy jak tu i dlatego tam jest tak nudno !!
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
cykor

Post autor: cykor » pn kwie 25, 2005 8:35 am

cykor to tylko zmyłka, zanim wpisałem się na to forum miałem już nową ksywę "okrutnik"
(znowu kasztanienie)
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.

hirek22
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: hirek22 » wt maja 10, 2005 6:17 pm

no dobra macie racje troche dalem ciala...moralez oczywiscie masz racje ale troche luzu tez jest potrzeba :lol: Wladziu dziekuje za jakze waleczna obrone :)2 masz u mnie etacik jako adwokat hehe a tak na marginesie to kto zajolby sie modernizacja mojego "baczka"? czekam na oferty hehe Wladziu licze ze wystartujesz w tym przetargu hehe :)2 wierze w Twoja wiedze i poszanowanie rzeczy tak pieknej jak uaz... pozdrawiam wszystkich kasztaniarzy hehe :)4 z calym szacunkiem dla wszystkich Hirek
jestem nowy:)

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » wt maja 10, 2005 7:25 pm

No dobra,teraz konkretniej:
1/Uaz nie jest pociskiem drogowym i podrózowanie nim z predkoscia powyzej 100-120/h jest walką o zycie /zawieszenie/
2/Najsampierw przetestuj i naucz sie oryginała-bedziesz lepiej wiedział co chcesz poprawic.
3/Nie rozgrzebuj go przed sezonem-przeróbki nie sa błyskawiczne.
4/Wg mnie optimum jest silnik MB 2.3 benz-inni wiedzą swoje.
5/To kosztuje...
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » wt maja 10, 2005 7:31 pm

hirek22 pisze:no dobra macie racje troche dalem ciala...moralez oczywiscie masz racje ale troche luzu tez jest potrzeba :lol:
ja zawsze jestem wyluzowany :)21
ZG 5.2 96r.

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt maja 10, 2005 8:45 pm

sator6 pisze:Władzia popytaj on już chyba wszystkiego próbował chyba poza NOS :D :D :D choć za to głowy nie dam :D

Sator! Lubię Cię, więc wytłumacz mi co to jest NOS ?? ?? ?? Zaznaczam, że pojęcie powszechne, jako organ do oddychania i identyfikacji gazów, jest mi znane. A więc ?? ?? ??
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » wt maja 10, 2005 8:47 pm

w dialekcie dresiarzy nadwislanskich to takie cus ze jak sie nadusi pstryczek to samochod sybcej jedzie :wink:
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”