kontrolka reduktora L200
Moderator: Kosiarz
- Ryszard Giedrojć
-
kontrolka reduktora L200
Koleżka poprosił mnie o zadanie pytania na forum. W L200 z 2004 r. po rozpięciu napędu 4x4 po chwili zapala się kontrolka i miga. Napędy są rozpięte. Cofanie po wyłączeniu 4x4 też nie pomaga.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Re: kontrolka reduktora L200
Mam podobny problem z tym że u mnie po odpaleniu nie zawsze gaśnie tylko mruga tak jak gdyby załączał napęd. Przełączenie go na 4kola i ponowne rozłączenie pomaga i kontrolka gaśnie, i tak do następnego odpalenia (l200 2007r 2.5 z automatem) co jest z nim nie tak?
szukam schematu do tego ustrojstwa
L 200 2004r
L 200 2004r
TEAM FX -a tera to ja pier......jade na ryby 

Ściągnij sobie całą serwisówkę
http://www.e-elektron.pl/work/manuals/l200.htm
Tam jest wszystko.Drobne różnice będą bo serwisówka do 2002.
http://www.e-elektron.pl/work/manuals/l200.htm
Tam jest wszystko.Drobne różnice będą bo serwisówka do 2002.
Mam podobny problem z tym że u mnie po odpaleniu nie zawsze gaśnie tylko mruga tak jak gdyby załączał napęd. Przełączenie go na 4kola i ponowne rozłączenie pomaga i kontrolka gaśnie, i tak do następnego odpalenia (l200 2007r 2.5 z automatem) co jest z nim nie tak? Powtarzam pytanie bo nie wiem co mam z tym zrobić.
Zgłoś post
Zgłoś post
L200 2007 SS? Prawdopodobnie schodzi Ci powietrze z wężyków dopinających most z przodu i jak zapalisz to póki nie nadmucha to dopina przód.
Mruganie kontrolki informuje o nie wypiętej kompletnej sekwencji zapinania przodu, czyli albo rozpina się reduktor i nie rozpina się przedni dyfer, albo rozpina się przedni dyfer a nie rozpina się reduktor, w każdym z tych przypadków jeżeli po wrzuceniu na 4H napęd działa i na 2H przestaje działać to chodzi o czujniki.rafplesz pisze:Mam podobny problem z tym że u mnie po odpaleniu nie zawsze gaśnie tylko mruga tak jak gdyby załączał napęd. Przełączenie go na 4kola i ponowne rozłączenie pomaga i kontrolka gaśnie, i tak do następnego odpalenia (l200 2007r 2.5 z automatem) co jest z nim nie tak?
W przednim dyfrze kontrolka rozpięcia, w reduktorze czujniki położenia osiek wybieraków.
Trzeba sprawdzić czujniki, kabelki w nich lubią się urywać pod wpływem korozji. Żeby to sprawdzić trzeba wjechać na kanał i obadać tył reduktora i tylną część przedniego dyfra, tam są czujniki.
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
-
- Kontaktowanie:
Na przednim moscie jest siłownik co rozpina półoś żeby sie cały dyfer nie kręcił i czasami potrafi sie uwalic jakis wężyk, czasami zaworek który tym steruje a czasami czujnik. Najlepiej wejsc pod spod na odpalonym aucie ktos niech wlacza naped i wylacza i obserwowac co sie dzieje z siłownikiem. Jak nie bedzie ruszał siłownikiem to znalezc zaworek jest na prawym nadkolu i spiac wezyki na krotko bez zaworu jak zgasnie to zaworek do wymiany.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Nie trzeba spinać wężyków. Wystarczy zdjąć z elektrozaworu zaworu. Zapięty przód i zdjęty przewód - lampka ma się świecić, że zapięte. Odpięty przód i założony wężyk - lampka ma zgasnąć, że odpięte. Jeśli tak się nie dzieje to elektrozawór lub czujniki na moście lub prędzej na reduktorze.
Ale ponieważ dzieje się u kolegi tak przed odpaleniem to schodzi powietrze najprawdopodobniej.
Ale ponieważ dzieje się u kolegi tak przed odpaleniem to schodzi powietrze najprawdopodobniej.