Zabezpieczenie autka

Awatar użytkownika
sator6

Zabezpieczenie autka

Post autor: sator6 » śr lut 09, 2005 2:13 pm

Zaproponuję temat odwrotny--jak zabezpieczyć autko aby amba fatima (wcieło i ni ma :) ) się nam nie przytrafiała.
Mogę rzucić sposób zabezpieczenia radia i działa. Kieszeń należy niżej osadzić a jako maskowanicę wykorzystać przedni panel (wycięty)od radia np Safari. U kumpla działa zaj..... nikt się nie domyślił jeszcze , że pod safari może być radyjko za 1500 PLN-ów
Jakie macie patenty na zabezpieczanie autek.

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » śr lut 09, 2005 2:19 pm

w maluchu mialem- w kolumne kierownicza w krzyzak wpinalem takie cos z zamykalem mala klodka-
- nie bylo widac
- oryginalna blokade zlamiesz a tego sie nie dalo
- kola byly skrecone i ni chuchu nie szlo jechac :)21

..ale to malaria byla..
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » śr lut 09, 2005 2:28 pm

Ja Uaziera zabezpieczam na 4 sposoby
1- wyłączam hebel
2- rozłączam napędy na N
3- przełącznik paliwa na X
4- (tajemnica)
I na razie tyle ale chcę jeszcze jakiś patent mu wstawić domowej roboty--już cosik kminię ale o tym sza........

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » śr lut 09, 2005 3:21 pm

Tak tak tak ...
Piszcie dalej publicznie kto jak zabezpiecza.
Zainteresowani wam podziekuja.
Zarowno ci co zapieprzyli i ci ktorym zapieprzono.
:)3
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
heniu w berecie

Post autor: heniu w berecie » śr lut 09, 2005 3:24 pm

zabieranie nakretek z kol zdaje sie byc dobrym patentem
albo zaparkowac w srodku piaskownicy pol podworka obudzi zanim wyjedzie :)21

Awatar użytkownika
Dragunov

Kontaktowanie:

Post autor: Dragunov » śr lut 09, 2005 3:43 pm

jerry30 pisze:Tak tak tak ...
Piszcie dalej publicznie kto jak zabezpiecza.
Zainteresowani wam podziekuja.
Zarowno ci co zapieprzyli i ci ktorym zapieprzono.
:)3
:oops: :oops: w sumie racja.....
no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88

Awatar użytkownika
pavvel
Kontaktowanie:

Post autor: pavvel » śr lut 09, 2005 3:59 pm

dzisiaj to patrola by nie byli wstanie zapalic i odjechac skoro ja nie dalem rady to i zlodziejom sie nie uda

Porada: Jak nie masz paliwa to samochód nie zapala i nie szukaj dziury w calym tylko lec na stacje :)21
Czasami wychodzi lepiej niż planujesz-pomyślał mąż,gdy rzucił młotkiem w kota,a trafił w żonę

Awatar użytkownika
Nahen

Post autor: Nahen » śr lut 09, 2005 4:06 pm

Podoba mi sie pomysł Heńka tylko problem jak jakaś sąsiadka nie będzie mogła sie doszukać wieczorem synka który bawił się piaskownicy ;) :) :)
mam Trooperka 2,6i i 3.0 DTi (problemy "nowego" się skończyły zobaczymy na jak długo ;) )

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » śr lut 09, 2005 4:27 pm

Jerry nie mówię tu o konkretach , ale ogólnie o sposobach zabezpieczeń. A jak burak wsiądzie do autka i zechce odjechać to się i tak będzie głowił co jest zamontowane. Ogólnie wszystkie alarmy i inne pierdoły do kupienia w sklepach to szajs. Mówię tu o indywidualnych zmotach i patentach, które uprzykrzą im życie. Bo całkowitą pewność, że autka nie sprzątnął masz....gdy go nie posiadasz. Choć ostatnio jakiś gnojek chciał mi zapas odkręcić to mu to lekko wypeswadowałem. Kulał troszki i za nerki się trzymał, ale pojął w mig:) A ja teraz zapas w środku wożę na wzór z szerokiego--koło w pionie.

levix
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: levix » pn kwie 04, 2005 10:31 am

Dużo o zabezpieczeniach aut można znaleźć tutaj: http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum77.html

Awatar użytkownika
ndv

Post autor: ndv » śr kwie 27, 2005 1:11 pm

Odciąć paliwo, akumulator do plecaka, a do środka wrzucić wściekłego rotweilera :D Nikt nie wejdzie(a już na pewno nie wyjdzie), W którymś tam odcinku 007 miał fajny alarm w Lotusie :)

Awatar użytkownika
sator6

Post autor: sator6 » śr kwie 27, 2005 1:14 pm

No tylko mnie zależy żeby autko w całości i na swoim miejscu było

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » wt wrz 06, 2005 9:36 pm

Ja mam bardzo proste zabezpieczenie - oczywiscie nie powiem jakie - ale skuteczne, bo juz 2 razy probowali syfem odjechac spod domu i nie wyszlo.

Wiadomo ze nie ma zabezpieczenia, ktorego nie da sie zlamac, dlatego trzeba je zwielokrotnic, zeby wydluzyc czas na ich zlamanie.

Z reguly zlodziej szybko sie zniecheca jak musi dlugo podumac nad ich zlamaniem.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Hałas

Post autor: Hałas » śr wrz 07, 2005 4:14 pm

Najlepiej kupic sobie blokade na kolo taka jaka zakladaja panowie policjaci jak zle zaparkujesz..... troche czasu bedziesz musial poswiecic zanim go zostawisz...na noc mozna zakladac ale gozej jak gdzies do supermarketu idziesz to by bylo troche straty czasu ale lepier stracic czas niz samochodzik.... :D

Awatar użytkownika
DamianKrosno
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: DamianKrosno » ndz paź 02, 2005 8:07 pm

Witam.
Wiem że jest taka możliwość jak się ma dwa telefony kom. w jednej sieci to wysyłasz SMS-a i dostajesz zwrotnego o pozycji drugiego tel. Wyprówasz mu głośnik i zapewniasz zaslianie upychasz np. w podsiebidce. Niestety trzeba zasilać konto co jakiś czas ale nie są to duże pieniądze w porównaniu do wartości wozu. Precyzja lokalizacji nie jest najgorsza. Jeżeli chodzi o szczegóły to musiałbym poszukać na forum w którym o tym czytałem.
Trochę przedłużony Uaz, kawałek skróconego Nissana i motorek BMW 2.4 TD ]:-]

Awatar użytkownika
rtrwoga

Post autor: rtrwoga » ndz paź 02, 2005 9:32 pm

kiedyś sprzedalem ŁEZKE facio wypłacił mi kase i na dodatek dał malucha pól godziny tlumaczył co przełączyć gdzie naciskać itd itp maluch był warty może 300pln ale facet kombinował 10 lat zabezpieczenia UWAGA na koniec pokazal mi cudo !! szarpnoł za lewarek zmiany biegów i dał mi go do łapy :o mówiąc a to zbieraj pan do domu :lol: :o !! lałem ze smiechu a malucha pchnąłem kumplowi po paru dniach przestał zapalac ZABEZPIECZENIA siadly :)3
bałwan bałwanowi wilkiem ..........życie to podróż ,a nie osiaganie celu ...PATOLGIA...

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » ndz paź 02, 2005 10:47 pm

a czy przerabial ktos temat amontowania gps jako zabezpieczenia ?
jakie sa koszty takiej przyjemnosci ?

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » ndz paź 02, 2005 11:33 pm

Awatar użytkownika
DamianKrosno
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: DamianKrosno » pn paź 03, 2005 9:44 pm

Co do tego telefonu to tyle znalazłem:
lokalizacje uzyskujemy dzieki usludze idei (w telu musi siedziec pop lub abonament idei) gdzie jestes lub w pakiecie rodzinnym to sie nazywa chyba gdzie moje dziecko czy cos tak podobnie dzeki temu w wiekszych miastach znamy lokalizacje do kilku ulic natomaist pozanimi do jednej stacji bazowej (to pokrywa dosc duzy teren ale mozna wymyslic urzadzonka ktore dzialalyby powiedzmy jak nadajnik i odbiornik nadajesz w jednym a drogie wysyla odpowiedz w ten sposob mozna zlokalizowac nadjanik zminejszajac sile sygnalu )

Awatar użytkownika
Hałas

Post autor: Hałas » pn paź 17, 2005 4:49 pm

DamianKrosno pisze:Witam.
Wiem że jest taka możliwość jak się ma dwa telefony kom. w jednej sieci to wysyłasz SMS-a i dostajesz zwrotnego o pozycji drugiego tel. Wyprówasz mu głośnik i zapewniasz zaslianie upychasz np. w podsiebidce. Niestety trzeba zasilać konto co jakiś czas ale nie są to duże pieniądze w porównaniu do wartości wozu. Precyzja lokalizacji nie jest najgorsza. Jeżeli chodzi o szczegóły to musiałbym poszukać na forum w którym o tym czytałem.
No dobra upchnol bum pod siedzenie ale przed karzdym brodzeniem bym musial wszystko wyjmowac i sie meczyc a pozatym jak bys nawet wiedzial gdzie go zaimali to co pobiegl bys za nimi i chcial im go odebrac ?? W tym jest najwiekrzy problem :evil:
Szukam drugiej połówki... (może być 0,7l :)22 )

Awatar użytkownika
kacper44

Post autor: kacper44 » czw paź 20, 2005 6:16 pm

Marcinble pisze:No dobra upchnol bum pod siedzenie ale przed karzdym brodzeniem bym musial wszystko wyjmowac i sie meczyc a pozatym jak bys nawet wiedzial gdzie go zaimali to co pobiegl bys za nimi i chcial im go odebrac ?? W tym jest najwiekrzy problem :evil:
To w zaglowek skitrac :wink: A jakbym wiedzial gdzie moje wozidelko sie znajduje to wjazd bym zrobil a co innego mozna zrobic ??
Bo sie temat skasztani :P DamianKrosno dobry plan z tymi telefonami cos jak GPS a koszt o wiele mniejszy jeszcze ze w popie sa smsy po 1gr :)23
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''

Awatar użytkownika
Mariobros
Kontaktowanie:

Post autor: Mariobros » wt lip 25, 2006 9:57 am

mogę polecić zwykłą blokadę skrzyni biegów (o ile jest techniczna możliwość montażu) - ale z doświadczenia wiem, że są montowane z lewej i prawej strony skrzyni. Do tego nakleje na szyby - możecie być pewni, że zaden normalny złodziej nie połakomi się na auto))) Oczywiście, jest to do rozmontowania...ale minimum 2 godziny leżenia po autem z kompletem gumówek, kluczy, itd,itp ;-) Taki cudak (z montażem) kosztuje 200-300 zł, więc chyba warto)

Awatar użytkownika
Bartas
Kontaktowanie:

Post autor: Bartas » wt lip 25, 2006 10:27 am

sator6 pisze:4- (tajemnica)
i to też stosuje, to jest forum ogólno dostępne i najlepszim zabezpieczeniem jes metoda 4 :)2
VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R

Awatar użytkownika
Marcin-Kraków

Kontaktowanie:

Post autor: Marcin-Kraków » wt lip 25, 2006 12:39 pm

Mariobros pisze:mogę polecić zwykłą blokadę skrzyni biegów (o ile jest techniczna możliwość montażu) - ale z doświadczenia wiem, że są montowane z lewej i prawej strony skrzyni. Do tego nakleje na szyby - możecie być pewni, że zaden normalny złodziej nie połakomi się na auto))) Oczywiście, jest to do rozmontowania...ale minimum 2 godziny leżenia po autem z kompletem gumówek, kluczy, itd,itp ;-) Taki cudak (z montażem) kosztuje 200-300 zł, więc chyba warto)
Ta rewelacja. Ilez to razy zapalilem sluzbowego syfa orientujac sie ze ni ch... nie moge wyjac wstecznego bo nie wyjalem blokady skrzyni. Kluczyk jest oczywiscie razem z innymi w stacyjce, wiec trzeba zgasic auto, rozbezpieczyc skrzynie i znow palic. Gorzej jak np. zdarzysz wyjechac na wstecznym z miejsca parkingowego i jestes na srodku ulicy.

Najbardziej pojeb... i uciazliwe w uzytkowaniu zabezpieczenie jakie znam.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71 :)21 - w trakcie motania

Awatar użytkownika
Klamer

Post autor: Klamer » wt lip 25, 2006 12:42 pm

Mariobros pisze:mogę polecić zwykłą blokadę skrzyni biegów (o ile jest techniczna możliwość montażu) - ale z doświadczenia wiem, że są montowane z lewej i prawej strony skrzyni. Do tego nakleje na szyby - możecie być pewni, że zaden normalny złodziej nie połakomi się na auto))) Oczywiście, jest to do rozmontowania...ale minimum 2 godziny leżenia po autem z kompletem gumówek, kluczy, itd,itp ;-) Taki cudak (z montażem) kosztuje 200-300 zł, więc chyba warto)
Nie licz na to - slyszalem o cieklym azocie - polewaja - dwa uderzenia mlotkiem i calosc sie rozsypuje a blokada (pret stalowy) samoczynnie wyskakuje.

Najlepszy pomysl to numer 4 (ukryty patent wlasnego pomyslu).
Nadal ześwirowany...

ODPOWIEDZ

Wróć do „UWAGA ! Skradziono !”