Mam pytanko (pewnie odpowiedz jest prosta), a mienowicie czy oponki (31x10.5x15) bez przeszkód spasuja mi na felgi od Honkera (6.5x15)? Prosze o info, bo mam oponki, a chce kupic felgi pod nie

Moderator: Student
Oponki wejdą bez problemu , tyle, że jak pamiętam felgi nie wejdą na przednie piasty. Bez zrobienia ujemnego offsetu, czytez odwrócenia tarczy felga zahacza o wąs zwrotnicy i kupa - dotyczy mostów od GAZa - w mostach od Uaza problem nie istnieje są inne wąsy!
Kolega ma rację.Honkery..... do lansu dobre.Jeden skok i już jeżdzimy ruchem węża
Chodzi Ci o sprzęgła wielowypustowe przednich półosi?BUBU jeśli masz "zakręcane" zabieraki to masz mosty od uaza.....
Też słyszałem, że są słabe, ale sam mam felgi od honkera (z tym że z takimi małymi przetłoczeniami) i udało mi się połamać oba przednie resory, a felgi są całe i proste...GAZFAN pisze:Jakość i trwałość honkerowych felg jest żenująca. Słabe są i tyle.
tak, tak wszystko się zgadza.Bubu tu chyba nie chodzi o sprzęgiełka piast przednich tylko o te wąsy do których idą drążki. przy prawym kole w Gaziku schodzą się do podwójnej łapy (wąsów - jak to zwał tak to zwał) i jest to jeden element. natomiast w Uazie wąsy są dwa pojedyńcze obok siebie.
pewnie ktos mial jakis zbedne stare bebny zukowskie i sobie takie wytoczylBubu pisze:Ha, a ja już wiem dlaczego u mnie felgi nie wadzą o wąsy zwrotnic...
mam założone pierścienie dystansowe, wyglądają tak jak pierścienie z otworami na szpilki, które są umieszczone centralnie na bębnach hamulcowych.
Właśnie mi się to przypomniało.
Bardzo słuszna uwaga,o ile jednak pamietam te z kolei się nie gną,ale pękają na spawach tarczy do obręczy /vitara/.Zdecydowanie bym jednak je wolał,bo honker to kasa w błoto.czaykowski pisze:kup felgi trójkąty od Suzy-łatwo je przespawać i zyskać super odsadzenie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość