Łańcuchy śniegowe
Moderator: Mroczny
Łańcuchy śniegowe
No właśnie, czy któryś z Was (tu uśmiech do południowców) ma pomysł gdzie w normalnych złociszach można zanabyć łańuchy śniegowe.
Mam kółka BFG 30x9,5x15 i mi wywaliło ceny w necie coś koło 700 brutto najtaniej. No i mnie zwaliło......
Mam kółka BFG 30x9,5x15 i mi wywaliło ceny w necie coś koło 700 brutto najtaniej. No i mnie zwaliło......
JEEP Cherokee 4.0/gaz '95 ZIELONY 
HAGGLUND BV 206, gąsienica 4x4 1985, Silnik Ford V6 2,9.

nawet jeżdżąc na zwykłych oponach nie zdażyło mi się żebym to cuś potrzebował, tak po lodzie jak i po puszystym kopnym śniegu..
Ostatnio będąc w serwisie spotkałem gościa, który chciał kupić łańcuchy do granda.. po krótkiej rozmowie się rozmyślił.. głupio mi tylko wobec kumpla było bo interesu nie zrobił ale w sumie i tak potwierdził moją opinię..

Dodge RAM 3500 5.9 Cummins 

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
www.goralmet.pl, czy jakos tak...
Panowie ja mam 225/70/15 niema takiego rozmiaru łańcucha.Misiek Bielsko pisze:www.goralmet.pl, czy jakos tak...
Myslicie ze 100 podejdzie
890x15
205x15
215/70x15
215/65x15
225/65x15
225/60x15
235/60x15

widzialem tez na taki rozmiar w sadeckim REALu za jakies 64zl chyba
ale pudelka nie otwieralem i nie wiem co zacz
wez pod uwage ze lancuchy do 4x4 powinny byc troche mocniejsze niz do jakiegos plaskacza
kumpel oststnio sam zrobil do uaza komplet na 4 kola. solidny...
wazy ze 20 kg
ale pudelka nie otwieralem i nie wiem co zacz
wez pod uwage ze lancuchy do 4x4 powinny byc troche mocniejsze niz do jakiegos plaskacza
kumpel oststnio sam zrobil do uaza komplet na 4 kola. solidny...
wazy ze 20 kg

XJ '91 2.1td był
WG '99 4,7 QD
WG '99 4,7 QD

- Marcin-Kraków
-
- Kontaktowanie:
sheriff pisze: nawet jeżdżąc na zwykłych oponach nie zdażyło mi się żebym to cuś potrzebował,

Ale mnie kolego ubawiles. Jak widac szczesliwi sa ludzie co nie jezdza po gorach w zimie. A nawet nie po gorach, a dalej na poludnie niz Krakow.
Jak mam lancuchy i nie wyobrazam sobie jazdy po niektorych drogach malopolski w zimie bez nich.
Y60 +4'' 34'' SS LTB -> Y61 +2'' 35'' KL-71
- w trakcie motania

Re: Łańcuchy śniegowe
i jako pierwszy odezwal sie glos z jakze gorskiej i zawsze zasniezonej ...wielkopolskimalin pisze: ...czy któryś z Was (tu uśmiech do południowców)

krytykujacy stosowanie lancuchow. zapraszam na zime w beskidy. szybko zmienisz zdanie...

XJ '91 2.1td był
WG '99 4,7 QD
WG '99 4,7 QD

- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
tez mam takie z kwadtarowego 8mm - sa rewelacyjne.anatol pisze:Mam łańcuchy z góralmetu robione na zamówienie na koła 35" , z drutu o przekroju kwadratowym gróbość 8 mm , wazą około 70 kg komplet na 4 koła , troche ciężkie ale códa juz nimi robiłem , są nie do zdarciaJGC pisze:całkiem tanie te łańcuchy, ciekawe jaka jest ich jakość
i tez wole zalozyc lancuchy niz potem biegac z lopata

Mistrzow uprasza sie o spokoj
nie osobiscie (XJ jest umnie 2 miechy i nie bylo jeszcze okazji) ale wielokrotnie jezdzilem (jako pasazer) w gorskim terenie na lancochach. zwlaszcza po opagach deszczu na trawie i gliniastym podlozu.pezet pisze:(uwaga - prowokacja!)
A zakladal ktos lancuchy na sliskie bloto?
Czasami nawet MTki zaklejaja sie lepkim blotem, moze wtedy lancuchy by pomogli?
XJ '91 2.1td był
WG '99 4,7 QD
WG '99 4,7 QD

ARAFAT - kwestia ujęcia cytatu. Jak widać można to uczynić minimum dwojako, ale teraz kumam całościowo.
A co do szukania łańcuchów to wpadały mi same za min 700 plnów i szok nie pozwolił przeglądać mi dalej sieci.
Ale dobrze że są tutaj znawcy tematu jak ty

A co do szukania łańcuchów to wpadały mi same za min 700 plnów i szok nie pozwolił przeglądać mi dalej sieci.
Ale dobrze że są tutaj znawcy tematu jak ty

JEEP Cherokee 4.0/gaz '95 ZIELONY