Czy ja niezbyt dobrze pamiętam, czy Maniek ma z przodu też sztywny mostzbig pisze:Wiadomo, że z Mańkiem to zaplanowaliśmy (On w krótce też wymienia zawieszenie Hiluxa na GR-a i sprężyny)

Moderator: Kosiarz
Maniek ma Hiluxa ze sztywnym mostem z przodu, na resorach i sprężynach.Wojtek pisze:Czy ja niezbyt dobrze pamiętam, czy Maniek ma z przodu też sztywny mostzbig pisze:Wiadomo, że z Mańkiem to zaplanowaliśmy (On w krótce też wymienia zawieszenie Hiluxa na GR-a i sprężyny)
zbig pisze:To prawda i to się kwalifikuje na dłuższy opis (może jak będę miał więcej czasu). Dlatego, że te zmiany pośrednie, to były w większości wyrzucone pieniądze (z tej perespektywy teraz). To były półśrodki. Ciągle było nie to..dar pisze:no perfekcja w każdym calu![]()
a swoja drogą od czasu jak jestem na forum to niezłą metamorfozę przeszło twoje autko![]()
genialne
Przeszedłem przez kilka rodzajów opon, felg, drążków skrętnych , amortyzatorów (różnych rozmiarów i marek), wieszaków i w końcu wachaczy, żeby to wszystko w cholerę wyciąć (zrobię przy okazji stosowne zdjęcie tej kupy szpeju) i zrobić raz a porządnie.
Inna sprawa, że najczęściej robiłem za królika doświadczalnego i inni już wiedzieli czy warto iść tą drogą czy nie..
Napewno nie.LSD pisze:Dręczy mnie tylko jedno pytanie. Czy nie łatwiej i taniej było kupić GR i ewentualnie przerobić go na Pickupa![]()
No chyba, że jesteś ze swoim autkie bardzo emocjonalnie związany
musialby byc to GR zarejestrowany jako ciezarowy...resident pisze:a ja zapytam dalej - czy tak przerobionego GR na pickupa daloby sie zhomologowac na pick-upa fiskalnego?LSD pisze: Dręczy mnie tylko jedno pytanie. Czy nie łatwiej i taniej było kupić GR i ewentualnie przerobić go na Pickupa![]()
Obawiałbym się niestety o wynik takiego badania rynku.. zobacz w którą stronę ewoluuje Hilux, L200, Pickup czy Navara..LSD pisze:Proponuję posłać fotki do Nissan Corporation Japan, żeby popatrzyli czego oczekuja klienci. Może pomyślą i zaczną produkaować "porządnego" pickupa.
taki moj wlasnie jest. co dalej trzeba zrobic? rej. mam na 5 osob.Altegradius pisze:musialby byc to GR zarejestrowany jako ciezarowy...
wtedy mozna kombinowac..
ja teraz mam Patrola 2 osobowego w wersji pickup (dopiero co) i bez zadnego problemu spelnia nowe warunki co do auta ciezarowego
Nie, no skąd..Kosiarz pisze:Unikasz prezentacji....![]()
Zdaję sobie z tego sprawę, tylko skąd wziąść więcej niż 4.625 ?Kosiarz pisze: Jeżeli założysz 35-tki, może się okazać, że elementy układu napędowego (sprzęgło, skrzynia i reduktor), które są zdecydowanie delikatniejsze niż w Parcholu, mogą klękać dużo szybciej.
Moim zdaniem musisz koniecznie poszukać mniejszych przełożeń głównych.
Planuję zmienić przełożenie reduktora, do tej pory powstrzymywało mnie zbyt duże przełożenie trybów Calmini (1:3,95).Kosiarz pisze: Nie wspominam już o tym, że samochód zdecydowanie będzie "za szybki" w terenie i powiększy się jeszcze "turbo dziura"
Siwy
Z początku byłem bardzo zaskoczony (wręcz zaniepokojony) bardzo niskim braniem hamulców. Hamowały bez problemu ale prawie przy samej podłodze..Kosiarz pisze:I jeszcze jedna rzecz...
Nie masz problemów z hamulcami?
W pick-upie z tyłu były bębny, w Parcholu są tarcze, sekcje pompy hamulcowej pracują nieco inaczej...
Siwy
Taki zabieg przerabiałem u siebie w białej Tarocie (równolegle z Mańka Hilem). Do tej pory Maniek i "nowy" właściciel Taroty pycą bez korektora i z tego co wiem sobie bardzo chwalą. Auto staje jak na zawołanie ... Tylko do tej pory nie wiem czy korektor nie robi przy okazji "czegoś dobrego" w układzie hamulcowym.zbig pisze:.. może wywalić korektor i dać trójnik ?
Zbigu jak chcesz mam dobry redyktor tylko od tyrrana , wyglądają podobnie , leży u mnie od dłuższego czasu mogę Ci go wypożyczyć cobyś nie musiał kupowac .zbig pisze:Nie, no skąd..Kosiarz pisze:Unikasz prezentacji....![]()
![]()
![]()
Zdaję sobie z tego sprawę, tylko skąd wziąść więcej niż 4.625 ?Kosiarz pisze: Jeżeli założysz 35-tki, może się okazać, że elementy układu napędowego (sprzęgło, skrzynia i reduktor), które są zdecydowanie delikatniejsze niż w Parcholu, mogą klękać dużo szybciej.
Moim zdaniem musisz koniecznie poszukać mniejszych przełożeń głównych.![]()
Planuję zmienić przełożenie reduktora, do tej pory powstrzymywało mnie zbyt duże przełożenie trybów Calmini (1:3,95).Kosiarz pisze: Nie wspominam już o tym, że samochód zdecydowanie będzie "za szybki" w terenie i powiększy się jeszcze "turbo dziura"
Siwy
A wolniejszego nikt nie ma, żeby próbować zamówić muszę mieć drugi (nawet padnięty) reduktor...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości