Kradzieze kol terenowych
Moderator: Albert_N
Kradzieze kol terenowych
Witam,
Niby stary a jednak jestem tu nowy - pytanie jak w temacie - wczoraj na Warszawskim Ursynowie grupa mlodych ludzi z bardzo duzym zainteresowaniem ogladala moje "kapcie" - 35/12,5 - czy macie wiedze, jak czesto takie opony (kola) gina z pojazdow?
Niby stary a jednak jestem tu nowy - pytanie jak w temacie - wczoraj na Warszawskim Ursynowie grupa mlodych ludzi z bardzo duzym zainteresowaniem ogladala moje "kapcie" - 35/12,5 - czy macie wiedze, jak czesto takie opony (kola) gina z pojazdow?
Re: Kradzieze kol terenowych
a czy duże zainteresowanie to np. pasowanie klucza do nakrętekKlamer pisze:Witam,

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
Niby weteran, ale raczej reaktywacja
Co do ogladania - samochod rzeczywiscie wzbudza spore zainteresowanie, jednak wiele osob oglada oczami, nie rekoma - caly czas zastanawiam sie jak Ci misiowie chcieliby odjechac, bo pojazd za szeroki na jakakolwiek lawete, odpalic by nie odpalili bo sam mam klopoty
- zostaje jedynie sznurek...
Co do ogladania - samochod rzeczywiscie wzbudza spore zainteresowanie, jednak wiele osob oglada oczami, nie rekoma - caly czas zastanawiam sie jak Ci misiowie chcieliby odjechac, bo pojazd za szeroki na jakakolwiek lawete, odpalic by nie odpalili bo sam mam klopoty

- heniu w berecie
-
To akurat jestem w stanie sobie wyobrazicheniu w berecie pisze:sprobuj sobie wydumac jakby to mialo wygladac z logistycznego p. widzena
1. czym przewiezc
2. jak podniesc auto do gory
wogole jak zdjac te pie...e kola nie wzbudzajac podejrzen
1. Przyczepa ze Statoil'u
2. Zaba
3. Ciemna uliczka i swiatla awaryjne
Jak juz samochody kradnie sie metoda na "ślub" ("para mloda" odjezdza z balonikami i wlaczonym autoalarmem) to juz mnie nic nie dziwi - ciekawy raczej jestem, jak czesto sie cos takiego zdarza?
mi kiedys ukradli dwa koła
felg potrzebowali
mieli pecha, nastepnego dnia felgi sie odnalazły
przemalowane już i suszące sie do nowego auta przygotowane
policja oczywiscie nie byla w stanie nic zrobic, koles zeznał ze kupił je rano w słomczynie
opony sie nie odnalazły
felg potrzebowali
mieli pecha, nastepnego dnia felgi sie odnalazły
przemalowane już i suszące sie do nowego auta przygotowane
policja oczywiscie nie byla w stanie nic zrobic, koles zeznał ze kupił je rano w słomczynie
opony sie nie odnalazły
Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
- TyranoMaCh
- jestem tu nowy...
gadalem ze znajomym policjantem apropo tych zabezpieczen.
mowil ze zlapali jakiegos chlopaczka , z wlizeczka takich kluczzy ( jak komplet np gedor) .
nie da sie zrobic tylu rodzajow koronek. widzialem takie patenty na kluczyc ale moj oponiarz opowiadal ze juz 5 razy po zimie klientowi nie byl w stanie tego odkrecic.
mowil ze zlapali jakiegos chlopaczka , z wlizeczka takich kluczzy ( jak komplet np gedor) .
nie da sie zrobic tylu rodzajow koronek. widzialem takie patenty na kluczyc ale moj oponiarz opowiadal ze juz 5 razy po zimie klientowi nie byl w stanie tego odkrecic.
- janusz k160
-
#W ubezpieczeniach to akurat po moim rowie i przepuście betonowym oblatany jestem-AC i owszem od każdej kwoty przyjmą ale wypłata jest co łaska-czytajcie dokładnie warunki bądź też pytajcie dokładnie-PZU od aut >10 lat z a l e c a zdanie się na wycenę rzeczoznawcy-ponieważ naszych autek nie ma w tabelach EUROTAXU to goście dzwonią do ASO i wtedy pękają im szelki-sama szyba + gołe blachy drzwiowe w patrolu kosztują ok. 4.000 zł- u mnie dodatkowo były strzelone wieszaki , felga alu + deska rozdzielcza , urwane lusterko od strony pasażera oraz podstopnik i lusterko wewnętrzne o całym boku od strony pasażera nie wspomnę ( lakier czarny metalik ). Kolo do wymiany zakwalifikował tez zwrotnicę po tej stronie. Masz waść 5tys , kup se drugie auto i sztukuj-na tyle ich stać. To że parchol leżał prawie na dachu ( silnik, olej, aku itd ) to ich wali
Drogie ma pan auto-tyle usłyszałem na pożegnanie. Przykre ale prawdziwe.

-
- jestem tu nowy...
ubezpieczyć owszem można zgłaszasz kradziez a w kolejnym roku jak nie wszystkie to część zniżek szkak trafiMroczny pisze:nic, nawet garaż, mur na 3m i nieszczepione dobermany nie zabezpieczą mienia. Jedynie ubezpieczenie daje szansę na spokojny sen - chociaż ciężko ubezpieczyć zestaw przeprawowy 4x droższy od serii

mam śruby zabezpieczające ale..
kiedyś zostawiłem auto w ASO Jeep'a, chyba na wymianę sworzni zwrotnicy, no i zapomniałem zostawić im klucz do tych zabezpieczających nakrętek.. domyślam się że serwisy mają jakieś uniwersalne klucze albo coś w tym rodzaju do tego typu nakrętek.. no a jeśli one mają to dlaczego złodzieje mają nie mieć..
kiedyś zostawiłem auto w ASO Jeep'a, chyba na wymianę sworzni zwrotnicy, no i zapomniałem zostawić im klucz do tych zabezpieczających nakrętek.. domyślam się że serwisy mają jakieś uniwersalne klucze albo coś w tym rodzaju do tego typu nakrętek.. no a jeśli one mają to dlaczego złodzieje mają nie mieć..

Dodge RAM 3500 5.9 Cummins 

- RAF z Ochoty
no nieee...
spod ciężkiego samochodu terenowego koła wybierają? na ulicy??
właśnie przymierzam się do zanabycia bfg a/t - a tam takie napisy białe kłuja w oczy -> kurna chata zaraz niby mi to zdejmą?
przeciez w teren nie będę na śrubkach antyzłodziejskich jechał jak to
właśnie przymierzam się do zanabycia bfg a/t - a tam takie napisy białe kłuja w oczy -> kurna chata zaraz niby mi to zdejmą?

LR Disco 96' katowice limited edition
spod ciężkiego sam terenowegoRAF z Ochoty pisze:no nieee...

kiedyś zostawiłem auto w wa-wa na weekend
w poniedziałek brakowało 2 opon

a na pace 24 tony i sobie poradzili

Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
- romaniec tomasz