CHEVROLET Tahoe
Moderator: Marcin-Kraków
CHEVROLET Tahoe
Szukam informacji dotyczących samochodu CHEVROLET Tahoe. Szukałem na forum ale chyba nic nie ma. Podzielcie się ze mną swoją wiedzą. Chcę kupić takie auto ale wiem o nim tylko tyle, że jest i mi się bardzo podoba.
Lala KDJ120, Wolf GD300, 469B, U1234 oraz Rolka150 i...Renata
[/color]

Mieliśmy w rodzinie (znaczy Ojciec miał a ja czasem też mogłem) ,95 rok, silnik rewelka 5.7l 261km ,spalanie benzyny od 15 w góre. Przyspieszało to pudło w 10sek do setki , maksymalna ograniczona do 160km/h , jazda przy maksymalnej prędkości na 3 czy 4 biegu różniła się tylko dzwiękiem , nie było głośniej tylko inny ton.
Prowadzenie transatlantyk , skręcać to on nie lubił.
Wspominam go z sentymentem , ale to chyba trzeba lubić hamerykańską jakość i wykończenie wnętrz.
To jakaś medialna fura była - kupiliśmy od Smolenia , sprzedaliśmy Kaji.
Pozdrowienia
Wspominam go z sentymentem , ale to chyba trzeba lubić hamerykańską jakość i wykończenie wnętrz.
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony pn sty 16, 2006 11:08 pm przez Gajson, łącznie zmieniany 1 raz.
hdj 80
NX 650 Dominator fiolet edyszyn
NX 650 Dominator fiolet edyszyn
problem w tym ze nie nawiezli...plakiet pisze:Co się tak wszyscy ostatnio uwzięli na chevrolety? Aż tyle tego nawieźli z zagramanicy?

klamotow brak, info jakiechkolwiek brak...

spalanie od 15 w gore w nieskączonosc pewnie...

a auto zarąbiste...

@ARAS - suburban jest OK!! ale to juz autobus...

"G" -> G-UNIT - producentka adrenaliny...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
LC J200 V8 '11 -> dupowozik...
Eeee.... autobus, można mu te gabaryty wybaczyć jak silnieczek V8 gawędziXJeep pisze:problem w tym ze nie nawiezli...plakiet pisze:Co się tak wszyscy ostatnio uwzięli na chevrolety? Aż tyle tego nawieźli z zagramanicy?
klamotow brak, info jakiechkolwiek brak...
spalanie od 15 w gore w nieskączonosc pewnie...![]()
a auto zarąbiste...i choc szkoda mi XJ to chyba bedzie roszadka...
![]()
@ARAS - suburban jest OK!! ale to juz autobus...a szukam auta

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Jak komus XJ pali 25 litrow gazu, to Tahoe wezmie mu 30. Przed kupnem Jeepka jako alternatywne mialem Blazera K1500 (=Tahoe), ale osiagi, ich wybor w Europie, ceny i jakosc automatow przegrywaja na calej lini z XJtem.
Od 5 lat ujezdzam Camaro z silnikiem 5.7 i uwielbiam auta GM, ale jako 4x4 to tylko Blazer K5 albo Jeepy.
Od 5 lat ujezdzam Camaro z silnikiem 5.7 i uwielbiam auta GM, ale jako 4x4 to tylko Blazer K5 albo Jeepy.
1992 Jeep Cherokee Limited

Suburban - autobus czy nie - ale auto jest konkretne
Nawet nie wiedzialem ze bylo w dieslu - jaki 6,2? To by byla jakas rozsadna alternatywa (na oleju roslinnym oczywiscie
)
Co do spalania gazu - powiem tak jaks slysze ze ludziom pala te bryki po 15 litrow gazu w miescie - to chyba je pchaja do swiatel. Jak jezdzic to normalnie a wiec przyspieszac dla samej frajdy wrazen i dzwieku a wtedy auto cos tam pali - cudow nie ma. Mi Blazer pali 20-22 litry po miescie ale jezdze nie zastanawiajac sie czy nalezy teraz nacisnac gaz czy nie bo spali za duzo........... Poza tym slyszalem teorie i jestem sklonny sie jej przychylic ze auto z V8 i duza pojemnoscia przy spokojnej jezdzie jest w stanie spalic mniej nic powiedzmy mniejsze silniki V6 czy R6 gdyz jego obroty niewielie przekraczaja jalowy i to wystarcza do normalnej jazdy przy tej mocy - oczywiscie - jak ktos zacznie mu dawac w gary to obudzi bestie

Co do spalania gazu - powiem tak jaks slysze ze ludziom pala te bryki po 15 litrow gazu w miescie - to chyba je pchaja do swiatel. Jak jezdzic to normalnie a wiec przyspieszac dla samej frajdy wrazen i dzwieku a wtedy auto cos tam pali - cudow nie ma. Mi Blazer pali 20-22 litry po miescie ale jezdze nie zastanawiajac sie czy nalezy teraz nacisnac gaz czy nie bo spali za duzo........... Poza tym slyszalem teorie i jestem sklonny sie jej przychylic ze auto z V8 i duza pojemnoscia przy spokojnej jezdzie jest w stanie spalic mniej nic powiedzmy mniejsze silniki V6 czy R6 gdyz jego obroty niewielie przekraczaja jalowy i to wystarcza do normalnej jazdy przy tej mocy - oczywiscie - jak ktos zacznie mu dawac w gary to obudzi bestie

wiem kto od niej kupiłGajson pisze:Mieliśmy w rodzinie (znaczy Ojciec miał a ja czasem też mogłem) ,95 rok, silnik rewelka 5.7l 261km ,spalanie benzyny od 15 w góre. Przyspieszało to pudło w 10sek do setki , maksymalna ograniczona do 160km/h , jazda przy maksymalnej prędkości na 3 czy 4 biegu różniła się tylko dzwiękiem , nie było głośniej tylko inny ton.
Pozdrowienia

i jest na forum
link
Choćby ten przykład
Choćby ten przykład
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
prawda...AREX pisze:Poza tym slyszalem teorie i jestem sklonny sie jej przychylic ze auto z V8 i duza pojemnoscia przy spokojnej jezdzie jest w stanie spalic mniej nic powiedzmy mniejsze silniki V6 czy R6 gdyz jego obroty niewielie przekraczaja jalowy i to wystarcza do normalnej jazdy przy tej mocy - oczywiscie - jak ktos zacznie mu dawac w gary to obudzi bestie
np V6 2,8 litra bedzie palil mniej od 2,5 litra 6 w rzedzie lub jak w jeepie 4 cylindry... ma zupelnie inny zakres obrotow i wymaga mniejszych obrotow zeby uzyskach dobry moment obrotowy.... ogolnie V6 zwlaszcza amerykanskie maja kulture pracy silnika bardzo zblizona do diesla.....
Lamina pozdrawia http://www.3dstudio.com.pl
SsangYong KYRON 2.0XDi + lift 3-4" +32" MT KM2
SsangYong KYRON 2.0XDi + lift 3-4" +32" MT KM2