Szyby boczne
Moderator: Student
Szyby boczne
Jakie kiedyś były szyby boczne, chodzi mi o rozmiar?? Czy obie takie same czy ta od strony pasażera większa. Przeglądałem zdjęcia i róznie widziałem. Widziałem obie takie same ze skosem, jedną od kierowcy ze skosem i drugą większą prostokątną z zaokrąglonymi bokami. Albo 2 szyby prostokątne bez zaokrągleń mniejsze. Wiem, że ostania opcja to na 100% jakaś zmota.
Ale moje pytanie jak było kiedyś, znaczy w oryginale??
Ale moje pytanie jak było kiedyś, znaczy w oryginale??
Gaz 69M 1968 ; Suzuki Vitra 1993 ; Grand Vitara 2007 ; Nissan Leaf 2014
Wiking! masz jakieś foto tej dłuższej ramki? Jak mam być szczery to się nigdy nie spotkałem. Dla mnie ramki są tylko w jednym wymiarze - zarówno do 69 i 69A. Widziałem co prawda wstawione w prawe drzwi 69M ramkę z szybą od stara 66 - ale innej niewiking pisze:Jerry pisze:Obie byly identyczne.
Przednia czesc pod skosem.tu się nie zgadzam
w 69M szyba z lewej jest mniejsza ,a w 69A wszystkie cztery są jednakowe takie jak lewa w 69M
![]()
![]()

To pokaz zdjecia bo ja mialem ZN-a i kumpel tez po radiostacji i byly takie same.wiking pisze:Jerry pisze:Obie byly identyczne.
Przednia czesc pod skosem.tu się nie zgadzam
w 69M szyba z lewej jest mniejsza ,a w 69A wszystkie cztery są jednakowe takie jak lewa w 69M
![]()
![]()
Na zdjeciach jeszcze widac oryginalne boczki ze szmaty...
http://republika.pl/jerry30/Fotki3.html
Disco 300 ES