Reduktor gaz- jak wyjąć
Moderator: Student
- Żuczek
-
- Kontaktowanie:
Reduktor gaz- jak wyjąć
Chcę wyjąć reduktor z gazika, poodkręcałem wszystko co bylo do niego przykręcone (wały, linki, ręczny) odkręciłem razem z poduszkami od ramy (poduszek nie ruszłem) i mimo licznych kombinacji nie udaje mi się go wyciągnać. Jak to zrobić do góry, do dołu, przód, tył? może coś więcej trzeba zdemontować (np dźwignie, bęben ręcznego... ). Podpowiedzcie
Gaz- Designed for Żuczek
a w którym miejscu jest redutor przykręcony do silnika?znachor80 pisze:...przy silniku odkrecone ?...
@Żuczek po pierwsze odkręć osłonę- ta duża blacha pomiędzy siedzeniami
wszystkie trzy wały, obie poduszki, linkę prędkościomierza i cięgno ręcznego
potem reduktor do góry
jak nie chce isc to popukaj w te śruby prz poduszkach.
nie ma lekko musi iść

Re: Reduktor gaz- jak wyjąć
Uważaj, to draństwo jest ciężkie ..... przyda się ktoś do asekuracji,Żuczek pisze:Chcę wyjąć reduktor z gazika, poodkręcałem wszystko co bylo do niego przykręcone (wały, linki, ręczny) odkręciłem razem z poduszkami od ramy (poduszek nie ruszłem) i mimo licznych kombinacji nie udaje mi się go wyciągnać. Jak to zrobić do góry, do dołu, przód, tył? może coś więcej trzeba zdemontować (np dźwignie, bęben ręcznego... ). Podpowiedzcie
lub zrób tak jak ja i powieś go sobie na mocnej lince, wtedy masz
obie ręce wolne i nie ryzykujesz że spadnie i pęknie...
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- Żuczek
-
- Kontaktowanie:
Jak pisałem - odkręcone jest wszystko poza poduszkami (odkręciłem od poprzeczki ramy całośc) - linka ręcznego, wszystkie wały, cięgno hamulca. Sam reduktor nic nie trzyma...
Odkryta jest też pokrywa między siedezniami i próbowałem do góry toto wyrwac ale nie idzie- zawsze coś przeszkadza... może te poduchy trzeba odkręcić?
Odkryta jest też pokrywa między siedezniami i próbowałem do góry toto wyrwac ale nie idzie- zawsze coś przeszkadza... może te poduchy trzeba odkręcić?
Gaz- Designed for Żuczek
-
- Kontaktowanie:
Ale wy go chba nie rozumicie jemu reduktor odszedl od belki tylko nie chce sie zmiescic w dziurze miedzy siedzeniami bo ciagle cos przeszkadza. Ja swoj wyciagalem jak sciagnalem bude bo wczesniej nie bylo potrzeby wiec nie potrafi ci wtlumaczc jak go musisz przekrecic zeb wyszedl ale skoro te mocowanie poduszek przeszkadzaja to je odkrec bo po co sie meczc.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Lol. To jak on wazy 47kg to ja chyba jakis kafar jestem. 

WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
Brawo.... i pomyśleć że wszystko na świerzym powietrzu robione.....Żuczek pisze:Reduktorek już wyciągnięty, co trzeba wymienione teraz zakładał bedę. Rzeczywiście do wyciągnięcia w całości trzeba było obie pokrywy odkręcić razem z beleczką między nimi. Waży toto słusznie- może b yć pod 50 kg... ale kto mówił że będzie lekko:-))

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.