Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Moderator: Albert_N
Re: Szybkie pytanie- szybka odpowiedź
Wydaje mi sie jak by po prostu cały czas była zbyt bogata mieszanka, więc bardziej na sonde by wygladało a tego elemetu nie sprawdzałem jezcze bo zaczełem od podstawowych rzeczy które wypatrzyłem że są napewno nie do końca sprawne...A lewe powietrze z kąd mógł by ciagnac? Dzieki za odpowiedz, macie jeszcze jakies pomysły?
Lewe powietrze ciagnie z...atmosfery.
I moze obetnij se prawą nogę,jak juz pytasz o pomysły
I moze obetnij se prawą nogę,jak juz pytasz o pomysły

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Jezdziłem Longiem i uzywając tej samej nogi i tyle nie paliła.
Wiec obciecie moze nie pomóc;)
Jak chcesz poszukać gdzie Ci łapie lewe powietrze,weż samostart i popsikuj jak silnik chodzi:cinekWRC pisze:Jezdziłem Longiem i uzywając tej samej nogi i tyle nie paliła.
psik,psik-obroty wzrosły

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
-
-
witam
koledzy potrzebna wiedza tajemna, zmieniłem alternator w 1,6 16V na mocniejszy bosch 70 A i teraz mam problem z podłączeniem tych dwóch kabelków z wtyczki ,nie wiem czy metoda prób i błędów nie zaszkodzi
koledzy potrzebna wiedza tajemna, zmieniłem alternator w 1,6 16V na mocniejszy bosch 70 A i teraz mam problem z podłączeniem tych dwóch kabelków z wtyczki ,nie wiem czy metoda prób i błędów nie zaszkodzi
VW T4syncro
Samurai 1,6 16V
Samurai 1,6 16V
Re: Opony
Będzie good na obu co wymieniłeś, bez obcierek i przycierek. Kupować , montować, jeździć, nie żałowaćbigi pisze:Pytalem wczesniej i czytalem, ale dla pewnosci:
Auto gv 2004 3D 1,6
opony 220x70x16 albo 215x70x16 wejda bez kombinacji ? ma ktos? bo chce wziazc natychmiast cos uniwersalnego dla zony.

GV II 2.0
Nie wie ktos gdzie kupie szpilki do samuraia M12x1,25 70mm z radelkiem 12mm? Bo Pan z opony4x4 mowil ze maja tylko 14mm
Ostatnio kupowałem tutaj: http://suzuki-czesci.pl/pl/p/Szpilka-ko ... a-70mm/645kakash pisze:Nie wie ktos gdzie kupie szpilki do samuraia M12x1,25 70mm z radelkiem 12mm? Bo Pan z opony4x4 mowil ze maja tylko 14mm
Tylko być może będziesz musiał je trochę obciąć.
Subaru Outback 2,5 + Jeep Cherokee 4,0 + Suzuki Samurai 1,3
Jakies ewentualne inne zrodla? Bo im zostalo 5 na staniestormy pisze:Ostatnio kupowałem tutaj: http://suzuki-czesci.pl/pl/p/Szpilka-ko ... a-70mm/645kakash pisze:Nie wie ktos gdzie kupie szpilki do samuraia M12x1,25 70mm z radelkiem 12mm? Bo Pan z opony4x4 mowil ze maja tylko 14mm
Tylko być może będziesz musiał je trochę obciąć.

Zadzwoń do tego sklepu. Zdarza się, (mi już kilka razy) że nie mają wprowadzone do systemu. W zasadzie zawsze zamawiam telefonicznie. Sławek porządnie doradzi.
- plastic666
- jestem tu nowy...
Jazda z blokadą tylnego mostu 100% po asfalcie, jest bardzo szkodliwa, czy też trochę ? Tak śmigam i nie wiem czy czasami czegoś nie upier***e zaraz. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
1. Opony zdzierają się szybciejplastic666 pisze:Jazda z blokadą tylnego mostu 100% po asfalcie, jest bardzo szkodliwa, czy też trochę ? Tak śmigam i nie wiem czy czasami czegoś nie upier***e zaraz. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
2. Cały układ przeniesienia napędu narażony jest na przeciążenia
Czy szkodliwa czy tylko trochę to zależy od wielu czynników z których głównym jest zasobność portfela

Ja osobiście w nowym mam mini spoola ale buduje lawetowca a jak dużo użytkujesz na asfalcie to bym się nad LSD zastanowił

Zawsze można zaszaleć i besterlocka na araba zamienić szczególnie ze święta za pasem

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

Znajomy przez ponad rok czasu jeździł z zaspawanym dyferencjałem. Na czarnym zakręty pokonywał na bucie. Przez ten okres nic się nie działo.
Pytanie z innej parafilii: silniczek u mnie nie chce wchodzić na obroty, przerywa i się dławi. Po zwarciu pojawia się błąd 22. Znalazłem rozwiązanie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic270069.html tylko która ścieżkę lutować w kompie czy w potencjometrze? Robił to ktoś?
Pytanie z innej parafilii: silniczek u mnie nie chce wchodzić na obroty, przerywa i się dławi. Po zwarciu pojawia się błąd 22. Znalazłem rozwiązanie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic270069.html tylko która ścieżkę lutować w kompie czy w potencjometrze? Robił to ktoś?
TPSa nie naprawisz, jeżeli wytarł się potencjometr - węglowe ścieżki oporowe słabo się lutująlukassos pisze: Pytanie z innej parafilii: silniczek u mnie nie chce wchodzić na obroty, przerywa i się dławi. Po zwarciu pojawia się błąd 22. Znalazłem rozwiązanie: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic270069.html tylko która ścieżkę lutować w kompie czy w potencjometrze? Robił to ktoś?

Prawdopodobieństwo takiego uszkodzenia komputera jest bliskie zera.
Kod 22 to "signal low" - zobacz czy nie masz gdzieś zwarcia sygnału do masy. Wystarczy woltomierz za 15zł.
Przed erą internetu, każdy wiejski głupek pozostawał w swojej wiosce.
Mam drugi wtrysk i chyba go dzisiaj przełożę.
Pracujesz w jakimś ASO?lukassos pisze:Mam drugi wtrysk i chyba go dzisiaj przełożę.

Przecież ci napisałem - sprawdź najpierw woltomierzem, bo to może być po prostu przetarty kabelek w wiązce.
lukassos pisze:Mam drugi wtrysk i chyba go dzisiaj przełożę.
Kto bogatemu zabroni

4x4 Tczew
Mam drugi silnik z pękniętym tłokiem. Ten co teraz mam ma dość wysokie obroty na jałowym biegu 1000-1200/min. a stary utrzymywał się w zakresie 800-880/min.
No ale w ten sposób nigdy nie poznasz przyczyny problemów.lukassos pisze:Mam drugi silnik z pękniętym tłokiem. Ten co teraz mam ma dość wysokie obroty na jałowym biegu 1000-1200/min. a stary utrzymywał się w zakresie 800-880/min.
Przełożysz osprzęt - jak problem zniknie, to dalej będziesz jak dziecko we mgle.

Jak ci się kiedyś znowu zacznie silnik fochować, to po prostu napiszesz posta "ratunku - dławi mi się"?
lukassos pisze:Znajomy przez ponad rok czasu jeździł z zaspawanym dyferencjałem. Na czarnym zakręty pokonywał na bucie. Przez ten okres nic się nie działo.
Ten silnik to "była" prawdziwa perełka

U 93 - Prawie oryginał
Joanna Brodzik Edition 

Założyłem wtrysk od swojego i hula. W wolnej chwili rozbiorę ten uszkodzony.A ten Twój silniczek rewelacja, w starym zamieniłem już tłok, teraz go skręcę i zaleję. Jeszcze trochę pojeździ.
No ale w ten sposób nigdy nie poznasz przyczyny problemów.
Przełożysz osprzęt - jak problem zniknie, to dalej będziesz jak dziecko we mgle.
Jak ci się kiedyś znowu zacznie silnik fochować, to po prostu napiszesz posta "ratunku - dławi mi się"?
Większość rzeczy ogarniam, nie jest to pierwszy silnik który rozbierałem. Na prawdę łatwiej było wymienić cały wtrysk, niż kombinować ze starym. Do sprawdzenia i tak wystarczy zamienić wtyczkę. Gdybym nie miał starego rozbierałbym ten szwankujący. A przyczynę znam, przewody wchodzące do potencjometru były już łączone, po zdemontowaniu kostki jeden z nich wypad z obudowy, był już mocno zaśniedziały.
No ale w ten sposób nigdy nie poznasz przyczyny problemów.

Większość rzeczy ogarniam, nie jest to pierwszy silnik który rozbierałem. Na prawdę łatwiej było wymienić cały wtrysk, niż kombinować ze starym. Do sprawdzenia i tak wystarczy zamienić wtyczkę. Gdybym nie miał starego rozbierałbym ten szwankujący. A przyczynę znam, przewody wchodzące do potencjometru były już łączone, po zdemontowaniu kostki jeden z nich wypad z obudowy, był już mocno zaśniedziały.
Montował ktoś z was osie od patrola w jimnym? Albo macie linki do jakiejś dokumentacji fotograficznej? Bo noszę się od jakiegoś czasu z takim zamiarem, ale najpierw chcialbym zobaczyć na co tak naprawdę się porywam.
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Pajero 2.5 93r. było i nigdy więcej!!
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
Suzuki Samurai 88r. 1.3 gaznik , sprezyna
Ride or Die ]:->
To już widziałem, ale koleś poleciał po calaku, całe zawieszenie własnej produkcji, a mi chodzi o wsadzenie mocniejszych osi bez cięcia połowy samochodu. Czytałem też, że najlepiej podchodzą osie od LJ70.mcs0 pisze:np tutaj http://www.pirate4x4.com/forum/suzuki/8 ... oject.html
Jimny 1.8is
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe
Jeep WJ 4.7 H.O.
Merc W203 Sport Coupe