na wranglerach się nieznam ale czy on ma napęd 4x4?? wydaje mi się że brakuje mu dźwigni od reduktoraszwagier1 pisze:Witam Jepowcow mam sprawe otóż jestem Patrolowcem ale chcialbym cos do lansu po miescie i interesuje mnie takie auto ,mam do przejechania po niego ponad 700 km byłbym wdzięczny jakby ktos mieszkał blisko i mogł by mi to sprawdzić albo może znacie to auto . Mile przyjme jakieś sugestie co do takiego modelu czy to jest dobra konfiguracja poniewaz nieznam sie wogóle na tych silnikach i skrzyniach biegów czy to dobre czy sie psuje.
Dodaje link z ogłoszenia moze ktoś cos wie na temat tego auta i komisu bede wdzieczny za sugestie i podpowiedzi bo niechce walić 700 km na darmo po gniota.
http://otomoto.pl/jeep-wrangler-jak-now ... 04229.html
Jeepy z ogłoszeń
Moderator: Mroczny
Re: Jeepy z ogłoszeń
dobrze Ci się wydajepiter2002 pisze: wydaje mi się że brakuje mu dźwigni od reduktora
co to za wynalazek ?

No teraz mnie zaskoczyleśSygma pisze:dobrze Ci się wydajepiter2002 pisze: wydaje mi się że brakuje mu dźwigni od reduktora
co to za wynalazek ?

GR Long y60 ,
MOJA ZASADA ,,DWÓJA I GAZU OD CHUJA,,
Król Liftu jest tylko jeden.
Kastrat
oczywiscie hiena nic o tym nie wspomniala 

- Wowos
-
- Kontaktowanie:
aaaa faktycznie - to je wrongl 4x2. Występowały takie wersje w USiA, nie mam co prawda pojęcia po co, ale jednakSygma pisze:dobrze Ci się wydajepiter2002 pisze: wydaje mi się że brakuje mu dźwigni od reduktora
co to za wynalazek ?

Bo po co miałby wspominać o czymś czego nie matomek 79 pisze:oczywiscie hiena nic o tym nie wspomniala

y60 autobus, czerwony.
No takiego Tarpana to ja niechce ,potem sie bedą zemnie smiali co to za Dzip hu...wy .Wowos pisze:aaaa faktycznie - to je wrongl 4x2. Występowały takie wersje w USiA, nie mam co prawda pojęcia po co, ale jednakSygma pisze:dobrze Ci się wydajepiter2002 pisze: wydaje mi się że brakuje mu dźwigni od reduktora
co to za wynalazek ?
Bo po co miałby wspominać o czymś czego nie matomek 79 pisze:oczywiscie hiena nic o tym nie wspomniala
GR Long y60 ,
- Wowos
-
- Kontaktowanie:
Swoją drogą ciekawi mnie jak ma rozwiązane przednie zawieszenie... 

y60 autobus, czerwony.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Mam na zamianę lub sprzedaż swojego rzępa.
Wyjeżdżam i przez jakiś czas (raczej dłuższy) nie będzie mi potrzebny. Byłby ktoś chętny?
http://allegro.pl/jeep-cherokee-xj-4x4- ... 63963.html
Wyjeżdżam i przez jakiś czas (raczej dłuższy) nie będzie mi potrzebny. Byłby ktoś chętny?
http://allegro.pl/jeep-cherokee-xj-4x4- ... 63963.html
Był Jeep Cherokee XJ 2,5 PB/LPG
witam kolegów po kilku latach przerwy. przyszła pora na zjota. co Szanowni Koledzy sądzą "z wierzchu" o tym egzemplarzu? podobno nie działa tylna wycieraczka i szumi coś w lewym przednim kole. warto zainteresować się czymś takim? może darować sobie zj i rozglądnąć się za xj? i ostatnie pytanie, czy występuje w zj coś takiego jak "kluczykowanie" czy błędy wykrywa tylko komputer?
z góry dziękuję za pomoc
http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-C27671865.html
z góry dziękuję za pomoc
http://otomoto.pl/jeep-grand-cherokee-C27671865.html
sat okh
- PajeroPobik
- jestem tu nowy...
witam wszystkich, od dłuższego czasu poszukuje XJ'ta w przystępnym stanie najchętniej już po jakimś lifcie, ale seria tez moze byc. 4.0 automat z lat najchętniej 95-00. Gdyby ktoś z Was wiedział o jakimś sprawdzonym egzemplarzu to bardzo prosze o info, mam juz dosc wycieczek po polsce za trupami. Może ktoś z forum chce sie wyzbyć ? W razie co pisać może pójdzie jakiś dill. Dzięki pozdrawiam wszystkich
PS stawiam krate komuś kto sie przyczyni do znalezienia zjeepka.

PajeroPobik pisze:witam wszystkich, od dłuższego czasu poszukuje XJ'ta w przystępnym stanie najchętniej już po jakimś lifcie, ale seria tez moze byc. 4.0 automat z lat najchętniej 95-00. Gdyby ktoś z Was wiedział o jakimś sprawdzonym egzemplarzu to bardzo prosze o info, mam juz dosc wycieczek po polsce za trupami. Może ktoś z forum chce sie wyzbyć ? W razie co pisać może pójdzie jakiś dill. Dzięki pozdrawiam wszystkich![]()
czytaj dokladniej .. patrz dwa posty wczesniej

kolega de sade emigruje z polanda i chyba mozna by sprawdzic jego egz. szelesty przystepne

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
Ramzes tez czytaj
kolega chce 4.0 a tam stoji 2.5 

tomek 79 pisze:Ramzes tez czytajkolega chce 4.0 a tam stoji 2.5
tak to tylko w erze

jezeli auto zacnie utrzymane to lepsze chyba niz 4.0 z 250 tys km przebiegu

era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
ramzes pisze:tomek 79 pisze:Ramzes tez czytajkolega chce 4.0 a tam stoji 2.5
tak to tylko w erze... z reszta co zlego w 2.5 w lpg ?
![]()

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ramzes pisze:tomek 79 pisze:Ramzes tez czytajkolega chce 4.0 a tam stoji 2.5
![]()
idz se pogłaskaj swego Grata

tomek 79 pisze:ramzes pisze:tomek 79 pisze:Ramzes tez czytajkolega chce 4.0 a tam stoji 2.5
![]()
idz se pogłaskaj swego Grata,bo dawno takich chrzań nie slyszałem

w dzisiejszych czasach drogiego paliwa w zasadzie male silniki z butlami lpg sie tylko sprzedaja

nie rozumiem chcielibyscie moc , wygode i duzy piec pod maska za cene przecietnie zajezdzonej osobowki ;/
era Hdi
BYŁ-> Samurai, Y60 ..

BYŁ-> Samurai, Y60 ..
- PajeroPobik
- jestem tu nowy...
wszystko pieknie ladnie ale z w tą różnicę w ekonomi międzi 2.5 a 4.0 za bardzo nie wierzę
Z resztą szukam XJ'ta wlaśnie ze względu na silnik (4.0) i skrzynie (aftomatyczno) więc raczej nie przekabace sie na 2.5 w manualu
z resztą gdybym chciał mniejszy silnik np 2.5 to wolałbym już kupić parcha 2.8 i ze 3 głowice na zapas 

Z resztą szukam XJ'ta wlaśnie ze względu na silnik (4.0) i skrzynie (aftomatyczno) więc raczej nie przekabace sie na 2.5 w manualu

Błogosławieni Ci, którzy nie widzieli, a uwierzyliPajeroPobik pisze:wszystko pieknie ladnie ale z w tą różnicę w ekonomi międzi 2.5 a 4.0 za bardzo nie wierzę![]()

No i niby ile Ci to pali? Trasa, miasto itd. Rzuć cyfrą 

Nie no, nie powiem że 10.Grabo pisze:No i niby ile Ci to pali? Trasa, miasto itd. Rzuć cyfrą

Jeżdżę 95% miasto.
Zimą 17-18 l.
Latem 15-17 l.
Trasa latem 13 l.
Mowa oczywiście o gazie.
- PajeroPobik
- jestem tu nowy...
wydają się być prawdziwe
Ja przypuszczam że 4.0 w mieście pociągnie coś pomiędzy 20 a 23l
Trasa nie wiem ale myśle że do 17-18 da rade zejść.
Teren to zapewne 30+
ale reasumując to jeepa kupuje żeby pojeździć w weekendy a nie na co dzień więc czy będzie mi palił 17 czy 22 to jeszcze jestem w stanie to przeboleć. Na co dzień to mam accorda 2.0 w sekwencji i latam za 11 literków.
Najgorsza sprawa to OC bo w moim przypadku gdy mam lat 20 i 0 zniżek to OC na 4 litrowy motorek wyniesie mnie pewnie ok 3.5 tys za rok, za 2.5 pewnie by było mniej, a z racji tego że mam zamiar objechać ukrainę i białoruś auto musze mieć zarejestrowane na siebie.
I tu jest wg mnie jedyna oszczędność którą odczuję kupując 4.0 a nie 2.5.

Ja przypuszczam że 4.0 w mieście pociągnie coś pomiędzy 20 a 23l
Trasa nie wiem ale myśle że do 17-18 da rade zejść.
Teren to zapewne 30+
ale reasumując to jeepa kupuje żeby pojeździć w weekendy a nie na co dzień więc czy będzie mi palił 17 czy 22 to jeszcze jestem w stanie to przeboleć. Na co dzień to mam accorda 2.0 w sekwencji i latam za 11 literków.
Najgorsza sprawa to OC bo w moim przypadku gdy mam lat 20 i 0 zniżek to OC na 4 litrowy motorek wyniesie mnie pewnie ok 3.5 tys za rok, za 2.5 pewnie by było mniej, a z racji tego że mam zamiar objechać ukrainę i białoruś auto musze mieć zarejestrowane na siebie.
I tu jest wg mnie jedyna oszczędność którą odczuję kupując 4.0 a nie 2.5.

Nie ma znaczenia czy 4.0 czy 2.5. Z tego co pamietam (a moge sie mylic) to jeden prog
Sprawdz sobie proama.
Policzyli mi ostatnio 60% mniej za oc w porownaniu z PZU
Sprawdz sobie proama.

Policzyli mi ostatnio 60% mniej za oc w porownaniu z PZU
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...