RMF MAXXX RALLY 2013
Moderator: Pasza
Re: RMF MAXXX RALLY 2013
ta co byłem ostatnio na maaxie w gdowie tylko mi sie po skoku most złamał , most nowy zawiecho nóweczka S +racing , silnik bez zmian BMW , wreszcie jestem zadowolony , tylko żeby mniej palił 

super a spalanie musi być nam na Dakarze diesle paliły pod 40 l na 100
-
- jestem tu nowy...
witam, przydałby się jakiś harmonogram - chociaz wstępny plan co kiedy robimy, o której w piątek zaczynamy, kiedy w niedzielę kończymy itp. - żebyw wiedział jak sobie robote na piątek zaplanować.
pzdr
kolodziej
pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
z faceboka rmfa

witam mamy wytyczoną trasę pierwszy os 12 km ,a drugi 4 km szerokie szybkie zakręty z poślizgami Gwarantowane .
kilka fotek https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
kilka fotek https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
a jak to będzie wyglądało tzn ile razy będą jechane?
planowane są w sobotę cztery lub minimum trzy kółka a w niedziele o jedno mniej startujemy od 9,00 nie czekamy jak się wszyscy zapiszą i jedziemy co 1 minute
BAZA RAJDU NA TYM PLACU
https://www.google.pl/maps?q=Ogrodzieni ... ,8.61&z=15
BAZA RAJDU NA TYM PLACU
https://www.google.pl/maps?q=Ogrodzieni ... ,8.61&z=15
Prosimy o jak najwięcej kółek... i przerwy po 2 minuty może jednak...
zwłaszcza pierwszego dnia , skoro nie ma prologu. Puszczacie rożne klasy, na różne OSy zamiennie, żeby kolejki nie robić jednej wielkiej, a zamiast tego dwie mniejsze
Powodzenia w zapisach... bo współczuje nerwów z ludźmi którzy czekają z zapisami do samego końca...

Powodzenia w zapisach... bo współczuje nerwów z ludźmi którzy czekają z zapisami do samego końca...

Suzi GV II 2,4 AT
Schemat zawodów jest ustalony i zmiana na dwie minuty spowoduje zmniejszenie ilości kilometrów czego nie chcemy
50 załóg co 1 minute + 50 % na nieprzewidziane sytuacje (awarie ,boki dachy itp ) daje nam 75 min .Całe kółko powinno zająć załodze jakieś 55 min więc na serwisie spędzi 20 min najprawdopodobniej podniesiemy ten czas do 40 min i na następne kółko . To jest wyliczanka na 50 załóg .Postaramy się na pierwsze kółko puścić od najmocniejszych i najlepszych zawodników oczywiście na ile nasza wiedza na to pozwoli .
50 załóg co 1 minute + 50 % na nieprzewidziane sytuacje (awarie ,boki dachy itp ) daje nam 75 min .Całe kółko powinno zająć załodze jakieś 55 min więc na serwisie spędzi 20 min najprawdopodobniej podniesiemy ten czas do 40 min i na następne kółko . To jest wyliczanka na 50 załóg .Postaramy się na pierwsze kółko puścić od najmocniejszych i najlepszych zawodników oczywiście na ile nasza wiedza na to pozwoli .
Wiecie lepiej, bo robicie rajdy... a ja nie...
Będzie fajnie... byle by było tych aut pod dostatkiem 

Suzi GV II 2,4 AT
wiem że większość myśli że podjadę w sobotę i jakoś to będzie byle się nie zdziwili
!

Ogłoś, że kolejność do statu będzie wg kolejności zgłoszeń .... to zaczną się wyścigi w zapisaniu... Może to jest metoda? 

Suzi GV II 2,4 AT
Już się zaczęło
!
W miarę możliwości internetowo czasowych na naszym facebooku będziemy starali się na bieżąco wrzucać najświeższe informacje .
https://www.facebook.com/Xtreme.OffRoad.Team

W miarę możliwości internetowo czasowych na naszym facebooku będziemy starali się na bieżąco wrzucać najświeższe informacje .
https://www.facebook.com/Xtreme.OffRoad.Team
Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
- witson
- jestem tu nowy...
Panowie ale zobaczcie na wynik w klasie SPORT pow 150 koni, chłopaki prawie wygrali generalke 

Średni wyszło z tą smoczycą ....Siarra pisze:Gratulacje dla wszystkichw super sporcie Fazi przed Smoczycą
![]()

Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
czemu srednio
jechali ładnie

-
- jestem tu nowy...
zapisali się i pojechali nie w tej klasie co powinni (niezadowolenie konkurencji) więc mieli sporo auto do wyprzedzania, poza tym na koniec zostali sklasyfikowani w odpowiedniej juz klasie spychając innych na dalsze miejsca ....
to tak w skrocie.
pzdr
kolodziej
to tak w skrocie.
pzdr
kolodziej
Patrol GR 2,8 1994.
Gratulacje dla wszystkich załóg uczestniczących w rajdzie
Gdzie można zobaczyć wyniki poszczególnych załóg bo na oficjalnej stronie to nie znalazłem...

Gdzie można zobaczyć wyniki poszczególnych załóg bo na oficjalnej stronie to nie znalazłem...
Patrol LS1 "Czarna Mamba"
zaloga smoczycy byla zapisana do zlej klasy przez pomylke/niewiedze zalogi albo organizatora. kazdy kto zna auto wie jak goscie jezdza wiec logiczne bylo ze zostana przepisani do odpowiedniej klasy a skoro jechalismy wszyscy po tej samej trasie wiec nie wiem o co wogloe afera a krzyczenie zeby zaloge ZDYSKWALIFIKOWAC jest dla mnie zwyklym frajersftwem!!!!
czemu nikt nie protestowal wczesniej tylko przy wynikach? wogole jakby to wygladalo jakby sie nie przepisali? pomyslcie troche...
w super sporcie pow. 150KM byly zalogi mniej zmodyfikowanymi autami i pomimo roznych przygod jechaly swietnie i super sie ich ogladalo a jakos nie narzekali
dla nas rajd bardzo fajny chociaz nie do konca udalo sie sprawdzic swoje mozliwosci na tle reszty stawki i miejsce dla nas bylo bez znaczenia
pozdrowienia dla wszystkich z ktorymi dalo sie poscigac i pogadac
do nastepnego!
czemu nikt nie protestowal wczesniej tylko przy wynikach? wogole jakby to wygladalo jakby sie nie przepisali? pomyslcie troche...
w super sporcie pow. 150KM byly zalogi mniej zmodyfikowanymi autami i pomimo roznych przygod jechaly swietnie i super sie ich ogladalo a jakos nie narzekali
dla nas rajd bardzo fajny chociaz nie do konca udalo sie sprawdzic swoje mozliwosci na tle reszty stawki i miejsce dla nas bylo bez znaczenia
pozdrowienia dla wszystkich z ktorymi dalo sie poscigac i pogadac
do nastepnego!
Są na stronie http://rajdyrmfmaxxx.pl/wyniki/ogrodzieniec/KamiL200 pisze:Gratulacje dla wszystkich załóg uczestniczących w rajdzie![]()
Czyli, Baron nie wie jaki ma samochód , organizator nie wie co to smoczyca , no więc kim jest "każdy "?gzyniu pisze:byla zapisana do zlej klasy przez pomylke/niewiedze zalogi albo organizatora. kazdy kto zna auto wie jak goscie jezdza
Nie pisz o frajerstwie - różnice w klasie SS pow150 w czasach po etapie sobotnim były tak minimalne ,że wszyscy ( oprócz Faziego) mogli zająć 2, 3 miejsce , więc była przepiękna sportowa walka . A potem niestety ogłoszono wyniki rajdu ... Kazek spadł na 4 - powiedz to jemu ,że jest frajerem .
Xtreme Off Road Team
692 490 694
692 490 694
czytaj ze zrozumieniem - chodzi mi to ze zaloga popelnila blad bo nie dowiedziala sie na 100% jakie sa klasy i jakie sa w nich roznice a sedzia dal plame ze tego nie wylapal przy odbiorze ale przed startem juz bylo wiadomo ze cos jest nie tak wiec bylo oczywiste ze sprawa bedzie wyprostowana.
gdyby jechali od samego poczatku we wlasciwej klasie robil by ktos z tego problem? chyba nie.
mowiac o frejerstwie chodzi mi o jednego goscia nie wiem skad byl ale wymachiwal rekami i krzyczal ze skoro sedzia sie nie przyznaje do winy to zaloge nalezy zdyskwalifikowac (i tylko o to jedno konkretne zachowanie mi chodzilo).
co do K. Bzdyka i W. Topora to do nich za jazde i zachowanie na kazdym rajdzie mam ogromny szacunek. ( i to miedzy innymi o nich mowilem ze mniej doinwestowanymi samochodami swietnie sobie radzili)
jak dla mnie brakuje podawania klasyfikacji generalnej chociazby w celach informacyjnych wielu zawodnikow interesuje jak wypadli na tle innych klas a porownywanie czasow jest troch klopotliwe, zreszta czasy w klasach SS -150 SS+150 i S+150 sa do siebie bardzo zblizone
z mojej strony tyle
gdyby jechali od samego poczatku we wlasciwej klasie robil by ktos z tego problem? chyba nie.
mowiac o frejerstwie chodzi mi o jednego goscia nie wiem skad byl ale wymachiwal rekami i krzyczal ze skoro sedzia sie nie przyznaje do winy to zaloge nalezy zdyskwalifikowac (i tylko o to jedno konkretne zachowanie mi chodzilo).
co do K. Bzdyka i W. Topora to do nich za jazde i zachowanie na kazdym rajdzie mam ogromny szacunek. ( i to miedzy innymi o nich mowilem ze mniej doinwestowanymi samochodami swietnie sobie radzili)
jak dla mnie brakuje podawania klasyfikacji generalnej chociazby w celach informacyjnych wielu zawodnikow interesuje jak wypadli na tle innych klas a porownywanie czasow jest troch klopotliwe, zreszta czasy w klasach SS -150 SS+150 i S+150 sa do siebie bardzo zblizone
z mojej strony tyle
Ostatnio zmieniony wt maja 21, 2013 3:12 pm przez gzyniu, łącznie zmieniany 1 raz.
hehe kocham takie filmy
http://www.youtube.com/watch?v=KGAzX-YEfxA
ewidentnie widać jak załoga Gadomski Widera omija bramkę nr 2 albo 3 coś koło 25 sekundy filmu, bramka po prawej stronie a oni obok jadą piękny strzał w kolano
na wynikach nie widać żeby dostali taryfę a z tego jak widziałem regulamin to by była taryfa a tak jest 3 miejsce
http://www.youtube.com/watch?v=KGAzX-YEfxA
ewidentnie widać jak załoga Gadomski Widera omija bramkę nr 2 albo 3 coś koło 25 sekundy filmu, bramka po prawej stronie a oni obok jadą piękny strzał w kolano

na wynikach nie widać żeby dostali taryfę a z tego jak widziałem regulamin to by była taryfa a tak jest 3 miejsce