jak w temacie, mogły ktoś pomóc i sie wypowiedzieć ?
bo szukajka nie robi

z góry dzieki

Moderator: Student
trueTASMAN UAZ pisze:nie wiem jak Wy ale Ja jakoś nie potrafię korzystać z tej UAZ-buk-inajwiększym problemem jest czytanie tego języka
dużo jak na OHC, jak na OHV z półmetrowymi popychaczami jest w sam raz. Sprawdź sobie jaki luz jest w starych Fordach 1,3 (pochodne silnika Kent -to ta sama technologia.)TASMAN UAZ pisze:wydaje mi się że 0,30-0,35 to dużo oczywiście że auto będzie chodziło na gazie i na benzynie zawsze odpala na benzynie i potem gaz muszę się zastanowićpoza tym zawsze będę mógł przeregulować jak luz będzie za duży
dobra uwaga ustawiam książkowo zawsze byłem zwolennikiem poprawności bo przecież fabryki się nie poprawiaDidymos pisze: ustawiłem zawory jak w żuku tj. 0,20-0,25 i skończyło się na połamaniu dwóch, czy trzech lasek popychaczy
Didymos pisze:Dokładnie tak, skoro producent tak przewidział, to na pewno się nie pomylił.
W prehistorycznych czasach, jak miałem pierwszego uaza, a nie miałem instrukcji, że o dostępie do netu nie wspomnę, to ustawiłem zawory jak w żuku tj. 0,20-0,25 i skończyło się na połamaniu dwóch, czy trzech lasek popychaczy
ja przez ok 8 lat użytkowania uaza połamałem ze dwie laski popychaczy ale jeszcze na starym silniku, później zawsze woziłem w przydaśkach jedną zapasową laskę.Balu-Balu pisze:Didymos pisze:Dokładnie tak, skoro producent tak przewidział, to na pewno się nie pomylił.
W prehistorycznych czasach, jak miałem pierwszego uaza, a nie miałem instrukcji, że o dostępie do netu nie wspomnę, to ustawiłem zawory jak w żuku tj. 0,20-0,25 i skończyło się na połamaniu dwóch, czy trzech lasek popychaczy
A z jakiego powodu połamały się te laskiZ powodu małego luzu
Tłok dogonił zawór.
![]()
To chyba jakiś przypadek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości